Energie Ultimele stiri

Noua descoperire de zăcământ a Romgaz de la Caragele, pusă în exploatare în 2020-2021

Noua descoperire de zăcământ a Romgaz de la Caragele, judeţul Buzău, estimată la circa 30 miliarde de metri cubi, ar putea fi pusă în exploatare în 2020-2021, în prezent fiind derulate investiţii pentru forare, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul general adjunct al companiei, Dumitru Gheorghe Rotar, citat de Agerpres.

“Descoperirea Caragele anunţată acum câţiva ani nu face parte din zăcământul comercial Caragele. Nu se află la nivelul izobatic al zăcământului comercial Caragele, este mult mai adâncă, nu a intrat acea descoperire în exploatare. În momentul de faţă am finalizat evaluările, am proiectat sondele pentru evaluarea acestei descoperiri şi, în trimestrul IV şi în cursul anului 2019, o să forăm probabil 6 până la 8 sonde pentru evaluarea potenţialului mărimii concrete ale acelei descoperiri. (…) Deci descoperirea Caragele nu este la nivelul izobatic al zăcământului comercial Caragele, nu face parte din zăcământul comercial Caragele. E mai adânc cu peste 1.000 de metri şi urmează a fi, anticipez, a fi pusă în exploatare undeva în 2020-2021”, a arătat Dumitru Gheorghe Rotar, potrivit sursei citate.

Potrivit reprezentantului Romgaz, sondele pentru evaluarea acestei noi descoperiri de la Caragele sunt foarte adânci, peste 4.000 de metri, sunt dificile, dar se speră ca la sfârşitul anului viitor să fie îndeplinit programul de execuţie al acestora.

“E nevoie să fie edificată întreaga infrastructură de colectare a hidrocarburilor, noi am anunţat descoperirea nu în miliarde de metri cubi, ci în milioane barrel of oil equivalent (BOE). Se presupune că nu sunt doar gaze naturale şi e nevoie de o infrastructură de separare a fracţiei lichide de cea gazoasă. În principal, are un ţiţei uşor”, a susţinut Rotar.

Acesta a precizat că în cadrul zăcământului Muntenia Nord-Est există şi un zăcământ comercial, Caragele, care este în producţie de peste 10 ani.

“Până în momentul de faţă a produs undeva la 700 de milioane de metri cubi, în momentul de faţă desfăşurăm investiţii care înseamnă colectoare, legări de sonde, care au fost forate în acest an şi în anul precedent, astfel încât, la sfârşitul anului, anticipăm undeva triplarea producţiei zilnice în zăcământul comercial Caragele. O să fie la peste 1,5 milioane de metri cubi pe zi în zăcământul comercial Caragele”, a mai spus Dumitru Gheorghe Rotar.

Related posts

150 de tineri experimentează educație prin aventură în România

Ligia Voro

Germanii de la E.ON finanțează două spitale din Cluj

Nora Dumitrescu

Clinicile Medici’s Timișoara investesc 1,5 milioane de euro în aparatură medicală modernă și în noua clinică de top ”Medici’s Academica”

Stefana Muresan

Faurecia Romania a avut un profit de 9 milioane lei în 2019 după 2 ani de pierderi

Ion Surdu

Administratorul unui hotel din Blaj oferă clădirea medicilor, voluntarilor, polițiștilor și jandarmilor care luptă cu Covid-19

Ion Surdu

Decis: Proprietarii mașinilor electrice vor putea parca gratuit în municipiul Sibiu

Papuc Irina

Industria auto față în față cu viitorul

redactia

Cele mai mari cercetări din istoria arheologiei sătmărene: Așezări din epoca bronzului, pe traseul viitoarei șosele de centură

Stefana Muresan

Șimleul vrea facilități fiscale pentru investitori după plecarea Ara Shoes

Nora Dumitrescu

Americanii promit conectarea Mării Baltice cu Marea Neagră printr-o autostradă și cale ferată: de la Gdansk la Constanța

Ion Surdu

Aradul va fi gazda expoziției GastroPan 2019

Ligia Voro

Incubatorul de afaceri din Odorheiu Secuiesc cu peste 40 de firme, exemplu de bună practică

Stefana Muresan

Barajele din zona Transilvaniei vor fi evaluate

Nora Dumitrescu

Vinul de coacăze “made in Sălaj”, trimis în Cluj și Bihor

Nora Dumitrescu

Ce aduce nou GastroPan 2017 la Sibiu față de edițiile anterioare?

Ligia Voro

West Side Park, cel mai nou proiect rezidențial verde al Clujului

Ionel Albu

Camera de Comerț Sălaj are o nouă conducere. Paul Morar, președinte

Nora Dumitrescu

Proiecte europene de 7 mil. euro pentru reamenajarea centrului municipiului Satu Mare

Stefana Muresan

Cinci localități din Transilvania devin stațiuni turistice

Nora Dumitrescu

Arad: Cea mai tânără femeie edil din România, fostă vedetă MTV, oferă spaţiu gratuit firmelor care doresc să creeze locuri de muncă

Stefana Muresan

Gebrüder Weiss Romania continuă parteneriatul pe termen lung cu P3 Logistic Parks

Papuc Irina

B | Teme fierbinți disecate la FOREN 2016

Ultimele spații disponibile la Agromalim 2017

Stefana Muresan

Ghiță Ciobanul s-a transferat de la Vodafone la Telekom

Traian Dan

Leave a Comment