Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Balanța comercială româno-austriacă, mai mare cu aproape 10%

Exporturile României către Austria au crescut cu aproape 10% în primele cinci luni ale anului, comparativ cu perioada similară din 2017, ajungând la 600,91 milioane de euro, în timp ce exporturile Austriei în ţara noastră au urcat cu 16%, ajungând la 1,07 miliarde de euro, informează, luni, Advantage Austria, agenţia oficială de promovare a comerţului austriac şi reprezentant al Secţiei Comerciale a Ambasadei Austriei în România.

Mai mult, investiţii totale de 7,7 miliarde de euro aşează Austria pe locul 3 în topul celor mai mari investitori din ţară, în condiţiile în care în România sunt active peste 1.500 de companii cu capital austriac, cu aproximativ 100.000 de angajaţi în cele mai variate sectoare ale economiei locale.

“Advantage Austria a contribuit semnificativ la creşterea investiţiilor şi oportunităţilor de business pentru antreprenorii români şi austrieci, în acelaşi timp facilitând peste 1.200 de contacte de business în întreaga ţară prin intermediul a 50 de evenimente organizate în Bucureşti şi în mai multe oraşe din România. Temele abordate în cadrul acestor evenimente au variat de la subiecte actuale din economie şi legislaţie la domenii specifice, precum infrastructura feroviară, tehnologii urbane, unităţi medicale, arhitectură şi imobiliare. Advantage Austria şi companiile austriece active în România sunt de asemenea implicate în programe educaţionale de dezvoltare a învăţământului dual şi de colaborare cu universităţile, un domeniu în care agenţia a pus deja bazele a trei proiecte pe tot teritoriul ţării şi se pregăteşte de implementarea altor două în anul următor”, se spune în comunicat.

Advantage Austria reprezintă organizaţia oficială pentru promovarea comerţului din Austria. Cu mai mult de 110 birouri în peste 70 de ţări, aceasta oferă o gamă variată de informaţii şi servicii de promovare a afacerilor, atât pentru companiile austriece, cât şi pentru partenerii internaţionali ai acestora. Scopul său este să genereze mai multe oportunităţi de business internaţionale prin promovarea produselor şi serviciilor companiilor austriece din întreaga lume, ajutând companiile şi organizaţiile din afara Austriei să construiască relaţii strânse de colaborare cu companii austriece şi punând la dispoziţie informaţii legate de Austria ca locaţie de afaceri, dar şi asistenţă pentru companii care doresc să intre pe piaţa austriacă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

Articolul următor

UBB, oficial în Liga Universităților Internaționale de Excelență

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share