Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grupul Elvetian Ameropa AG, alianta strategica cu Promat Comimpex si Agroind Cauaceu pentru a sustine dezvoltarea fermierilor

Grupul Elvetian Ameropa, care detine combinatul Azomures S.A. – cel mai mare producator de ingrasaminte din Romania, este una dintre cele mai importante companii de trading de cereale din lume. Grupul Ameropa intra intr-o alianta strategica cu Promat Comimpex SRL si Agroind Cauaceu S.A., doua bine stabilite companii de agricultura din vestul Romaniei, potrivit Mediafax.

Ameropa Holding AG a acceptat sa achizitioneze 40% din actiunile companiei Promat Comimpex (companie fondata in 1998 de Cristian Moldovan cu sediul in Tasnad, Satu Mare) si Agroind Cauaceu (companie fondata in 1974 de Dan Corbut cu sediul in Oradea, Bihor).

Promat Comimpex si Agroind Cauaceu distribuie ingrasaminte chimice, produse pentru protejarea plantelor, combustibil diesel pentru agricultura, seminte si colecteaza cereale si boabe oleaginoase in nord vestul si sud vestul Romaniei. Ambele companii au dezvoltat o puternica colaborare cu fermierii locali in decursul anilor. Intrarea companiei Ameropa in capitalul acestor companii va dezvolta si mai mult potentialul acestora de dezvoltare si accesul pe pietele internationale.

Prin aceasta investitie, Ameropa Holding va beneficia de experienta locala a celor doua companii romanesti si, in acelasi timp, isi va reafirma angajamentul si puternica implicare catre fermierii din Romania.

“Suntem entuziasmati sa intram in acest parteneriat cu doua dintre cele mai de succes companii din segmentul de agro-business din Romania. Alianta strategica dintre Ameropa Holding si cele doua companii este in beneficiul fermierilor Romani si marcheaza un noua borna in procesul de dezvoltare a agriculturii din Romania” , a spus Constantin Vasile, Country Manager al Ameropa Grains.

Potrivit sursei citate, aceasta tranzactie, care este in decurs de aprobare la autoritatile consiliului concurentei din Romania, va reusi sa sustina dezvoltarea agriculturii romanesti prin ajutorul catre fermieri in producerea recoltelor conform cerintelor pietelor internationale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Grand Hotel Italia din Cluj va avea club şi centru spa de 1 mil. euro

Articolul următor

McGuireWoods Consulting, nouă conducere a biroului din România

Citește si:
Total
0
Share