Investitii Satu-Mare Ultimele stiri

Proiect de 250 mil. euro pentru extinderea rețelei de apă din Satu Mare

Societatea de apa canal din judetul Satu Mare, Apaserv SA, pregateste un proiect pentru extinderea retelelor cu peste 1000 de km, valoarea totala a acestuia ridicandu-se la aproape 250 de milioane de euro, a declarat directorul economic al companiei, Darius Bor. Potrivit acestuia “Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Satu Mare/Regiunea de Nord-Vest, in perioada 2014-2020” se afla in faza studiului de fezabilitate, urmand sa fie supus aprobarii consiliilor locale de pe raza localitatilor implicate.

Proiectul prevede extinderea retelei de apa potabila cu 435 de km si a celei de canalizare cu 580 de km, fiind in total 1.015 km de retele noi. De asemenea, vor fi construite 16 stati de tratare a apei, 17 rezervoare de inmagazinare, 23 de statii de pompare, 308 camine de pompare a apei uzate si cinci statii de epurare. In proiect sunt cuprinse localitatile care au peste 2.000 de locuitori si nu au retele de apa-canal sau unde acestea trebuie inlocuite.

Valoarea totala a proiectului este de 248 milioane lei, cu TVA inclus, finantarea urmand sa fie asigurata din Fondul de Coeziune prin Programul Operational Infrastructura Mare. Astfel, contributia autoritatilor locale ar urma sa fie de 2% din valoarea intregului proiect.

Related posts

Clinică-spital Dr. Leahu, în Cluj Napoca, investiție de 2 milioane euro. Pacienții pleacă cu toți dinții puși într-o singură zi

redactia

ROMANIA CONNECTED – transportul multimodal conectează afacerile din România cu piețele internaționale

Stefana Muresan

Primăria Sibiu anunță modernizarea unui alt cartier vechi de blocuri: investiție de aproape 40 de milioane de lei

Papuc Irina

Leave a Comment