București Real Estate Ultimele stiri

WDP: Investiții suplimentare de 75 de milioane de euro în România

Portofoliul total al bunurilor imobiliare WDP în România se îndreaptă către 500 de milioane de euro până la sfârșitul anului 2019.

WDP a anunțat, la începutul lunii octombrie, un volum suplimentar de investiții de aproximativ 75 de milioane de euro, pentru o suprafață de aproximativ 130.000 m² de proprietăți imobiliare, ce se compun atât din proiecte nou dezvoltate, cât și din achiziții pentru clienți noi sau existenți. După finalizarea acestui nou pachet de investiții, valoarea totală a portofoliului imobiliar va ajunge la aproximativ 450 de milioane de euro, apropiindu-se astfel, de valoarea de 500 de milioane de euro (sau 15% din portofoliul total WDP) până la sfârșitul anului 2019. Pentru seria de investiții, cu o valoare totală de aproximativ 75 de milioane de euro, pentru patru proprietăți aflate în trei locații diferite din România, prin dezvoltare și prin achiziție, pentru clienți noi și pentru clienți existenți, WDP estimează un randament inițial brut de închiriere de aproximativ 8,5%.

Metro și LLP optează pentru WDP

În locația sa actuală din Ștefănești de Jos, de lângă București, WDP va începe construcia a două noi depozite, cu suprafață totală de aproximativ 80.000 m². Aceste imobile se dezvoltă pe parcela care a fost achiziționată la sfârșitul anului 2017. Noua clădire, cu o suprafață totală de 58.000 m², este un nou depozit de logistică alimentară pentru Metro. Clădirea va fi finalizată în etape, până la începutul anului 2020 și va cuprinde atât o zonă de depozitare fără temperatură controlată, cât și o zonă de depozitare cu răcire și congelator, pentru distribuirea produselor alimentare. Metro semnează un contract de închiriere pe o perioadă de zece ani pentru această locație. În plus, WDP dezvoltă un nou centru de distribuție de peste 22.000 m², având livrarea în al doilea trimestru al anului 2019, care va găzdui activitațile de e-commerce ale specialistului LPP în îmbrăcăminte. LPP a semnat un contract de închiriere pe o perioadă de zece ani pentru această locație. WDP prevede pentru aceste proiecte un buget de investiții de aproximativ 43 de milioane de euro. Anterior, WDP a dezvoltat și închiriat centre de distribuție în această locație pentru Decathlon și Carrefour, care împreună reprezintă o suprafață de aproximativ 49.000 m². În plus, parcul WDP Ștefăneștii de Jos permite alte dezvolțări ulterioare. Parcul WDP din Ștefănești de Jos se află la intersecția șoselei de centură București cu autostrada A3, care face legătura între capitală și nordul țării, într-un sector cu o creștere a puterii de cumpărare și, prin urmare, este o bază excelentă pentru e- fullfilment, e-commerce, servicii de logistică și distribuție. Această locație este de asemenea interesantă pentru comercianții din domeniul alimentar. Anterior, de exemplu, Mega Image (filiala din România a Ahold Delhaize) și-a concentrat activitatea de distribuție în această regiune.

Parcul logistic WDP din Cluj – Napoca

WDP a achiziționat un depozit existent, cu o suprafață de aproximativ 33.000 m², la Cluj Napoca. Contractul de închiriere cu Profi are un termen rezidual de zece ani. Retailerul își va extinde parteneriatul cu WDP în acest fel după utilizarea anterioară a unui nou centru de distribuție frigorifică în această locație. Lanțul de supermarketuri Profi își centralizează aici serviciile de vânzare de fructe și legume pentru regiunea Transilvania. În plus, Profi închiriază, de asemenea, un depozit nou de la WDP în Roman. Prin această achiziție WDP devine proprietarul întregului parc logistic din Cluj-Napoca (aproape 70.000 m²) și se va ocupa de managementul parcului. Furnizorii de servicii logistice Arcese și KLG au, de asemenea, o clădire dezvoltată de WDP aici. Bugetul de investiții pentru această achiziție este de aproximativ 22 de milioane de euro.

Ursus Breweries în Buzău

WDP anunță și construirea unui nou depozit pentru Ursus Breweries, unul dintre cei mai mari producători de bere din România. Ursus Breweries își va aproviziona clienții din capitală din depozitul de la Buzău, la nord-est de București. Noul centru de distribuție, de aproximativ 20.000 m², este situat lângă fabricile de bere existente și este închiriat pentru o perioadă de zece ani. Bugetul de investiții al WDP pentru acest proiect este de aproximativ 10 milioane de euro.

„Poziția strategică și calitatea locațiilor noastre din România asigură premisa ca WDP să poată construi un parteneriat pe termen lung cu clienții săi în diferite locații pentru a sprijini creșterea activităților lor”, a declarant Jeroen Biermans, manager general WDP în România.

WDP dezvoltă și investește în domeniul imobiliar logistic (depozite și birouri). WDP are aproximativ 4 milioane m² de proprietăți în portofoliul său. Acest portofoliu internațional de clădiri seminindustriale și logistice cuprinde peste 180 de locații la principalele centre logistice pentru depozitare și distribuție în Belgia, Olanda, Franța, Luxemburg și România.

Related posts

6 milioane de metri pătrați în responsabilitatea unei românce

Ligia Voro

Pod nou peste Crișul Repede în Oradea, investiție de peste 10 mil. lei

redactia

Fablab a început să producă viziere medicale împreună cu proprietarii de imprimante 3D din București

Ion Surdu

Alinso: Romania has now a unique chance

Ionut Oprea

Produsele de Sibiu promovate la târgul gastronomic de la Poznan

Stefana Muresan

Paula Seling le-a cântat antreprenorilor din Maramureș

Nora Dumitrescu

Producția noului Ford Puma, lansată la Craiova

Ligia Voro

Clienții Electrica Furnizare pot încheia contracte în piața concurențială doar cu buletinul

Traian Dan

Exemplu de succes: Blaj – au fost atrași investitori și s-a dezvoltat, după ce șomajul ajunsese la 25%

redactia

Blake Horsley, country head P3 Romania

Transilvania Business

Cum a fost la evenimentul fiscal-contabil din Transilvania, Fiscalitate 24.7

Stefana Muresan

Specialiști din firme, chemați să predea la Universitatea Babeș-Bolyai

Nora Dumitrescu

Compania Samax din Maramureș, cu acționariat canadian, va exploata zăcămintele de aur-cupru de la Rovina (Hunedoara), estimate la peste 5 miliarde de dolari

Stefana Muresan

Kozma Mónika, propuneri de proiecte pentru revitalizarea economiei județului Mureș

Ligia Voro

CCIA Timiș, sprijin pentru 25 start up-uri

redactia

Turcii de la Durmazlar vor să participe la licitații pentru tramvaie în Arad, Timişoara, Brăila şi Craiova

Stefana Muresan

Incinta I a Cetăţii Deva, reabilitată cu peste 22 mil. lei, fonduri europene

Stefana Muresan

Cesiro din Sighişoara, cu afaceri de 9 mil. euro în S1, țintește piețele din Brazilia, Ar­gen­tina şi Ucraina

Stefana Muresan

MedLife, cifră de afaceri 606,16 mil. lei pentru primele 9 luni ale anului

redactia

Clujenii de la Nova Power, ajutați de liberalizarea pieței

Nora Dumitrescu

Primăria Timișoara caută proiectant pentru maternitatea de 20 de milioane de euro

Stefana Muresan

United, primul studiu de acoperire mediatica – proiecte de birouri

Ionut Oprea

ITALTEXTIL Sărata, afaceri de 61,8 mil. euro din mătăsuri pentru Louis Vuitton și Hermes

Stefana Muresan

UBB lansează bursa "David Prodan", dedicată cercetătorilor din întreaga lume interesaţi de istoria românilor şi a Transilvaniei

Stefana Muresan

Leave a Comment