Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ADR Vest, patru noi contracte de finanţare

Marți, 2 octombrie 2018, în Sala de Consiliu a Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest au fost semnate patru noi contracte de finanţare pentru următoarele proiecte:

„Reabilitare energetică a Liceului Teologic Baptist Reșița” – beneficiar: Municipiul Reșița
„Lucrări de intervenție la Școala Gimnazială I.D. Sîrbu Petrila – Structura Școala Gimnazială Nr. 6 din Orașul Petrila, Județul Hunedoara în scopul creșterii eficienței energetice” – beneficiar: Orașul Petrila
„Anvelopare Clădiri Publice – Liceul Teoretic din Orașul Gătaia” – beneficiar: Orașul Gătaia
„Extinderea, modernizarea și dotarea Grădiniței cu program prelungit strada Luncii, Municipiul Orăștie” – beneficiar: Municipiul Orăștie
Semnatarii acestor contracte au fost Ioan POPA, Primarul Municipiului Reșița, Vasile JURCA, Primarul Orașului Petrila, Raul COZAROV, Primarul Orașului Gătaia, Ovidiu-Laurenţiu BĂLAN, Primarul Municipiului Orăștie alături de Sorin MAXIM – Directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest – Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2014-2020.

Proiectul Municipiului Reșița „Reabilitare energetică a Liceului Teologic Baptist Reșița” vizează executarea de lucrări de termoizolare a clădirii, înlocuirea instalațiilor termice existente, instalarea unui sistem de telemanagement destinat iluminatului, crearea de facilități pentru persoane cu dizabilităţi, inclusiv sistem tip servoscară sau platformă pentru persoane cu dizabilități adaptat dimensiunilor scării. Implementarea proiectului se va desfășura pe parcursul a 32 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 3.365.836,05 lei iar valoarea finanțării nerambursabile este de 2.706.435,12 lei.

Proiectul Orașului Petrila „Lucrări de intervenție la Școala Gimnazială I.D. Sîrbu Petrila – Structura Școala Gimnazială Nr. 6 din Orașul Petrila, Județul Hunedoara în scopul creșterii eficienței energetice” vizează creșterea eficienței energetice la Școala Gimnazială I.D. Sirbu Petrila Structura “Scoala Gimnaziala Nr. 6” din Orașul Petrila, prin lucrări de izolare termică, introducerea unui sistem de încălzire prin montarea unor pompe de căldură. De asemenea, vor fi schimbate instalatiile sanitare și vor fi executate reparații la fațadă, trotuar și acoperiș. Implementarea proiectului se va desfășura pe parcursul a 22 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 2.215.643,00 lei, iar valoarea finanțării nerambursabile este de 2.118.181,59 lei.

Proiectul Orașului Gătaia „Anvelopare Clădiri Publice – Liceul Teoretic din Orașul Gătaia” vizează reabilitarea termică a clădirii unităţii de învăţământ Liceul Teoretic Gătaia, montarea de panouri solare și fotovoltaice, precum și lucrări conexe – reparații la elementele deteriorate, la învelitoare, jgheaburi/burlane etc. Implementarea proiectului se va desfășura pe parcursul a 20 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 1.604.633,83 lei, iar valoarea finanțării nerambursabile este de 1.445.413,69 lei.

Finanțarea nerambursabilă pentru aceste proiecte se acordă în cadrul axei prioritare 3 „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”, prioritatea de investiții 3.1 „Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor”, Operațiunea B – Clădiri Publice a Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020 (Regio-POR 2014-2020).

Proiectul Municipiului Orăștie semnat astăzi, și anume „Extinderea, modernizarea și dotarea Grădiniței cu program prelungit strada Luncii, Municipiul Orăștie” vizează extinderea clădirii, înlocuirea tâmplăriei existente, refacerea finisajelor interioare și exterioare, precum și amenajări exterioare: trotuare, alei pietonale, loc de joacă pentru copii, împrejmuire. Implementarea proiectului se va desfășura pe parcursul a 38 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 2.740.680,23 lei iar valoarea finanțării nerambursabile este de 1.053.937,95 lei.

Finanțarea nerambursabilă pentru acest proiect se acordă în cadrul axei prioritare 10 „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale”, prioritatea de investiții 10.1 „Investițiile în educație, și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare ” a Regio-POR 2014-2020.

La nivelul Regiunii Vest, în cadrul Regio – POR 2014-2020, au fost contractate până în prezent 332 proiecte, în valoare totală de 333,88 milioane euro și 260,23 milioane euro reprezintă valoarea finanțării nerambursabile.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Concertul Metallica din România este sold-out

Articolul următor

„POVEȘTI CUSUTE VECHI ȘI NOI” la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Oradea trece la iluminat public pe LED

 Oradea va eficientiza energetic sistemul de iluminat public până la finalul anului 2025.  În momentul de față Oradea…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share