Fonduri Europene Ultimele stiri

ADR Vest, patru noi contracte de finanţare

Marți, 2 octombrie 2018, în Sala de Consiliu a Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest au fost semnate patru noi contracte de finanţare pentru următoarele proiecte:

„Reabilitare energetică a Liceului Teologic Baptist Reșița” – beneficiar: Municipiul Reșița
„Lucrări de intervenție la Școala Gimnazială I.D. Sîrbu Petrila – Structura Școala Gimnazială Nr. 6 din Orașul Petrila, Județul Hunedoara în scopul creșterii eficienței energetice” – beneficiar: Orașul Petrila
„Anvelopare Clădiri Publice – Liceul Teoretic din Orașul Gătaia” – beneficiar: Orașul Gătaia
„Extinderea, modernizarea și dotarea Grădiniței cu program prelungit strada Luncii, Municipiul Orăștie” – beneficiar: Municipiul Orăștie
Semnatarii acestor contracte au fost Ioan POPA, Primarul Municipiului Reșița, Vasile JURCA, Primarul Orașului Petrila, Raul COZAROV, Primarul Orașului Gătaia, Ovidiu-Laurenţiu BĂLAN, Primarul Municipiului Orăștie alături de Sorin MAXIM – Directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest – Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2014-2020.

Proiectul Municipiului Reșița „Reabilitare energetică a Liceului Teologic Baptist Reșița” vizează executarea de lucrări de termoizolare a clădirii, înlocuirea instalațiilor termice existente, instalarea unui sistem de telemanagement destinat iluminatului, crearea de facilități pentru persoane cu dizabilităţi, inclusiv sistem tip servoscară sau platformă pentru persoane cu dizabilități adaptat dimensiunilor scării. Implementarea proiectului se va desfășura pe parcursul a 32 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 3.365.836,05 lei iar valoarea finanțării nerambursabile este de 2.706.435,12 lei.

Proiectul Orașului Petrila „Lucrări de intervenție la Școala Gimnazială I.D. Sîrbu Petrila – Structura Școala Gimnazială Nr. 6 din Orașul Petrila, Județul Hunedoara în scopul creșterii eficienței energetice” vizează creșterea eficienței energetice la Școala Gimnazială I.D. Sirbu Petrila Structura “Scoala Gimnaziala Nr. 6” din Orașul Petrila, prin lucrări de izolare termică, introducerea unui sistem de încălzire prin montarea unor pompe de căldură. De asemenea, vor fi schimbate instalatiile sanitare și vor fi executate reparații la fațadă, trotuar și acoperiș. Implementarea proiectului se va desfășura pe parcursul a 22 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 2.215.643,00 lei, iar valoarea finanțării nerambursabile este de 2.118.181,59 lei.

Proiectul Orașului Gătaia „Anvelopare Clădiri Publice – Liceul Teoretic din Orașul Gătaia” vizează reabilitarea termică a clădirii unităţii de învăţământ Liceul Teoretic Gătaia, montarea de panouri solare și fotovoltaice, precum și lucrări conexe – reparații la elementele deteriorate, la învelitoare, jgheaburi/burlane etc. Implementarea proiectului se va desfășura pe parcursul a 20 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 1.604.633,83 lei, iar valoarea finanțării nerambursabile este de 1.445.413,69 lei.

Finanțarea nerambursabilă pentru aceste proiecte se acordă în cadrul axei prioritare 3 „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”, prioritatea de investiții 3.1 „Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor”, Operațiunea B – Clădiri Publice a Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020 (Regio-POR 2014-2020).

Proiectul Municipiului Orăștie semnat astăzi, și anume „Extinderea, modernizarea și dotarea Grădiniței cu program prelungit strada Luncii, Municipiul Orăștie” vizează extinderea clădirii, înlocuirea tâmplăriei existente, refacerea finisajelor interioare și exterioare, precum și amenajări exterioare: trotuare, alei pietonale, loc de joacă pentru copii, împrejmuire. Implementarea proiectului se va desfășura pe parcursul a 38 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 2.740.680,23 lei iar valoarea finanțării nerambursabile este de 1.053.937,95 lei.

Finanțarea nerambursabilă pentru acest proiect se acordă în cadrul axei prioritare 10 „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale”, prioritatea de investiții 10.1 „Investițiile în educație, și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare ” a Regio-POR 2014-2020.

La nivelul Regiunii Vest, în cadrul Regio – POR 2014-2020, au fost contractate până în prezent 332 proiecte, în valoare totală de 333,88 milioane euro și 260,23 milioane euro reprezintă valoarea finanțării nerambursabile.

Related posts

Cluj: Piste de biciclete pe teritoriul a trei localități, printr-un proiect european de 200.000 de euro

Stefana Muresan

Operatorul regional Apaserv Satu Mare pregătește atragerea a 200 mil. euro, fonduri europene

Stefana Muresan

Studiul metroului de Cluj va fi făcut de italieni și francezi

Nora Dumitrescu

De la Sibiu la Cluj numai pe autostradă

redactia

Automotive Market Forum

Transilvania Business

Drum de aproape 7 milioane de euro, pe bani de la UE, care scurtează distanța între Timișoara și Novi Sad

Stefana Muresan

Georgică Cornu, reales Președinte al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș

Stefana Muresan

Hangarul unde s-a construit primul avion IAR la Brașov, transformat în centru de evenimente

Papuc Irina

Talent management pentru generațiile digitale oferit de NTT DATA Romania prin implementarea soluției best-in-class SAP Success Factors la clienți de top

Stefana Muresan

COVID-19 va accelera inovația tehnologică în industria sporturilor de iarnă

Traian Dan

Ambasadorul Germaniei, Cord Meier-Klodt, a vizitat Oradea

Traian Dan

Fondurile europene schimbă Sănătatea din România

Papuc Irina

Brandul românesc de haine pentru copii iELM înregistrează vânzări de peste 1 milion de euro lunar în Europa, SUA și Canada

Ligia Voro

Business Networking Party la Iasi

Ionut Oprea

Cum să încheiați mai multe tranzacții cu softuri de automatizare a vânzărilor

Ligia Voro

Casa Sindicatelor din Zalău, modernizată din fonduri private

Nora Dumitrescu

Institutul Național de Statistică realizează în martie 2021 recensământul de probă

Traian Dan

Marquardt donează peste 22.000 de euro pentru Spitalul Județean Sibiu

Ion Surdu

Coaliția pentru Dezvoltare a României, la pace cu Guvernul

Ligia Voro

Banca Transilvania, câştig net de 1,2 mld. lei

Stefana Muresan

România – 3,6 miliarde de euro de la UE în 2017; cei mai mulţi bani, pentru agricultură

Stefana Muresan

Pallas™ și Floramix™ – cele mai performante și utilizate erbicide pentru controlul buruienilor graminee problemă din cultura de grâu  

Ligia Voro

Fab Lab investește alături de BCR și Modex în viitorul comunității antreprenoriale din Iași prin deschiderea unui nou hub tehnologic

Papuc Irina

Oportunitatea unor investiții, discutată la Primăria Hunedoara cu consulul onorific al Spaniei

Stefana Muresan

Leave a Comment