Fonduri Europene Ultimele stiri

ADR Vest, patru noi contracte de finanţare

Marți, 2 octombrie 2018, în Sala de Consiliu a Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest au fost semnate patru noi contracte de finanţare pentru următoarele proiecte:

„Reabilitare energetică a Liceului Teologic Baptist Reșița” – beneficiar: Municipiul Reșița
„Lucrări de intervenție la Școala Gimnazială I.D. Sîrbu Petrila – Structura Școala Gimnazială Nr. 6 din Orașul Petrila, Județul Hunedoara în scopul creșterii eficienței energetice” – beneficiar: Orașul Petrila
„Anvelopare Clădiri Publice – Liceul Teoretic din Orașul Gătaia” – beneficiar: Orașul Gătaia
„Extinderea, modernizarea și dotarea Grădiniței cu program prelungit strada Luncii, Municipiul Orăștie” – beneficiar: Municipiul Orăștie
Semnatarii acestor contracte au fost Ioan POPA, Primarul Municipiului Reșița, Vasile JURCA, Primarul Orașului Petrila, Raul COZAROV, Primarul Orașului Gătaia, Ovidiu-Laurenţiu BĂLAN, Primarul Municipiului Orăștie alături de Sorin MAXIM – Directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest – Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2014-2020.

Proiectul Municipiului Reșița „Reabilitare energetică a Liceului Teologic Baptist Reșița” vizează executarea de lucrări de termoizolare a clădirii, înlocuirea instalațiilor termice existente, instalarea unui sistem de telemanagement destinat iluminatului, crearea de facilități pentru persoane cu dizabilităţi, inclusiv sistem tip servoscară sau platformă pentru persoane cu dizabilități adaptat dimensiunilor scării. Implementarea proiectului se va desfășura pe parcursul a 32 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 3.365.836,05 lei iar valoarea finanțării nerambursabile este de 2.706.435,12 lei.

Proiectul Orașului Petrila „Lucrări de intervenție la Școala Gimnazială I.D. Sîrbu Petrila – Structura Școala Gimnazială Nr. 6 din Orașul Petrila, Județul Hunedoara în scopul creșterii eficienței energetice” vizează creșterea eficienței energetice la Școala Gimnazială I.D. Sirbu Petrila Structura “Scoala Gimnaziala Nr. 6” din Orașul Petrila, prin lucrări de izolare termică, introducerea unui sistem de încălzire prin montarea unor pompe de căldură. De asemenea, vor fi schimbate instalatiile sanitare și vor fi executate reparații la fațadă, trotuar și acoperiș. Implementarea proiectului se va desfășura pe parcursul a 22 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 2.215.643,00 lei, iar valoarea finanțării nerambursabile este de 2.118.181,59 lei.

Proiectul Orașului Gătaia „Anvelopare Clădiri Publice – Liceul Teoretic din Orașul Gătaia” vizează reabilitarea termică a clădirii unităţii de învăţământ Liceul Teoretic Gătaia, montarea de panouri solare și fotovoltaice, precum și lucrări conexe – reparații la elementele deteriorate, la învelitoare, jgheaburi/burlane etc. Implementarea proiectului se va desfășura pe parcursul a 20 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 1.604.633,83 lei, iar valoarea finanțării nerambursabile este de 1.445.413,69 lei.

Finanțarea nerambursabilă pentru aceste proiecte se acordă în cadrul axei prioritare 3 „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”, prioritatea de investiții 3.1 „Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor”, Operațiunea B – Clădiri Publice a Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020 (Regio-POR 2014-2020).

Proiectul Municipiului Orăștie semnat astăzi, și anume „Extinderea, modernizarea și dotarea Grădiniței cu program prelungit strada Luncii, Municipiul Orăștie” vizează extinderea clădirii, înlocuirea tâmplăriei existente, refacerea finisajelor interioare și exterioare, precum și amenajări exterioare: trotuare, alei pietonale, loc de joacă pentru copii, împrejmuire. Implementarea proiectului se va desfășura pe parcursul a 38 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 2.740.680,23 lei iar valoarea finanțării nerambursabile este de 1.053.937,95 lei.

Finanțarea nerambursabilă pentru acest proiect se acordă în cadrul axei prioritare 10 „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale”, prioritatea de investiții 10.1 „Investițiile în educație, și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare ” a Regio-POR 2014-2020.

La nivelul Regiunii Vest, în cadrul Regio – POR 2014-2020, au fost contractate până în prezent 332 proiecte, în valoare totală de 333,88 milioane euro și 260,23 milioane euro reprezintă valoarea finanțării nerambursabile.

Related posts

IMWorld 2017 anunță primele soluții digitale: IoT, chatboți cu AI, softuri pentru IMM și tehnologii în premieră: “big brother”ul utilajelor de producție

Stefana Muresan

Toate proiectele cu finanțare europeană depuse de Primăria Sibiu în ultimii 2 ani au fost aprobate: investiții de peste 75 de milioane de euro

Papuc Irina

Trei oferte pentru Drumul National 28B, Târgu Frumos – Botoșani

Ligia Voro

Camerele agricole din Ungaria, replicate în România

Nora Dumitrescu

Finanțări de până la 100.000 de euro/startup în a patra rundă a Techcelerator

Ligia Voro

Reportaj Autostrada Sibiu-Pitești. Optimism pe șantierul Sibiu-Boița: „Stadiul fizic al lucrărilor, aproape dublu față de estimarea inițială”

Ion Surdu

Un milion de euro pentru Aeroportul Oradea, ajutor de la Comisia Europeană

Traian Dan

77% din spațiile moderne de birouri din București sunt lângă stații de metrou

Ligia Voro

Patronii din Sălaj au bătut palma cu județul: acord pe cinci ani

Nora Dumitrescu

Ministerul Transporturilor a decis majorarea subvenției pentru călătoriile în Delta Dunării

Papuc Irina

Apare prima carte despre industria IT din Cluj

Nora Dumitrescu

Tarom a adus la Cluj 1,3 milioane de echipamente medicale din China

Nora Dumitrescu

Iulian Dascălu a mai cumpărat o bucată din Carbochim

Nora Dumitrescu

Crama Carastelec își aruncă pe piață noul vin în vremuri de criză

Nora Dumitrescu

S-a semnat contractul pentru sectorul de autostradă Nușfalău – Suplacu de Barcău

Traian Dan

Patrimoniul Sibiului, adunat într-o versiune online actualizată. Urmează retrospectiva evenimentelor din ultimii 800 de ani

Papuc Irina

Noi stații de încărcare pentru mașini electrice în Cluj Napoca

Stefana Muresan

Mayor of Sibiu, Mrs. Astrid Fodor: “We have proven that we have the courage and resources to open paths, to accomplish projects with a European impact”

Stefana Muresan

Autostrada Sebeş-Turda: Exproprieri suplimentare de 447.000 lei

Stefana Muresan

Doi prieteni au repus pe picioare brandul de schiuri Reghin

redactia

Piaţa muncii din Serbia şi România s-a aflat în dezbatere la Timişoara

Robert Bloancă

Tinerii, alături de companii și profesori, caută soluții pentru a re-Imagina lumea

Traian Dan

Neon Lighting va ilumina Zalăul cu 21 de milioane de lei

Nora Dumitrescu

Baia Sprie și-a intabulat terenurile pentru proiecte europene

Nora Dumitrescu

Leave a Comment