Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Dana Ababei, ANEVAR: Piata de apartamente din Cluj-Napoca este “suprasaturata”

Conform Indicelui imobiliar ANEVAR, evolutia valorii de piata pe metru patrat de suprafata utila a proprietatilor imobiliare rezidentiale de tip apartament amplasat in bloc din Cluj-Napoca a cunoscut o scadere de 0,13%, in perioada 1 iulie 2017 – 30 iunie 2018.

Desi poate parea nesemnificativa, acasta evolutie este contrara tendintei pozitive semnalata constant in anii anteriori, in care au existat cresteri si de 10%. In acest context, Dana Ababei, presedinte al Asociatiei Nationale a Evaluatorilor Autorizati din Romania (ANEVAR) apreciaza ca piata rezidentiala din Cluj-Napoca a ajuns la un nivel de “suprasaturatie”, in care nici macar angajatii din sectorul IT nu isi mai permit sa cumpere apartamente sau sa achite chiriile solicitate de catre proprietari, srie wall-street.ro.

“Indicele imobiliar ANEVAR a evidentiat o foarte usoara scadere, in ultimele trimeste, a valorii apartamentelor din Cluj-Napoca. Nimeni nu s-a asteptat! Prima data ne-am gandit ca este o eroare de calcul. Dar, probabil ca piata din Cluj-Napoca a ajuns la un maxim si nici angajatii din sectorul IT nu isi mai pot permite preturile solicitate. Clujul este supraturat si ceva se va intampla in perioada urmatoare in sensul stabilizarii. Eu nu cred ca va mai putea exista crestere la nivelu preturilor pe metru patrat la apartamente in Cluj-Napoca. Nu exista atat de multi bani in piata pentru a putea plati aceste preturi”, a declarat Dana Ababei, la un eveniment in care ANEVAR a anuntat semnarea unui Protocol de colaborare Asociatia Analistilor Financiari Bancari din Romania (AAFBR).

In luna iunie a anului curent, tendinta de incetinire a cresterii preturilor era, de departe, cea mai evidenta in capitala Transilvaniei si potrivit Indicelui Imobiliare.ro. Astfel, daca in prima jumatate a anului trecut apartamentele disponibile spre vanzare in Cluj-Napoca s-au scumpit cu nu mai putin de 10%, in acest an, ritmul de crestere este la jumatate.

Apartamentele din Cluj-Napoca raman insa cele mai scumpe din tara, cu o valoare medie consemnata de 1.522 de euro pe metru patrat util, la finalul lui iunie. Ambele segmente de piata analizate au resimtit o temperare a ritmului scumpirilor. Pretul mediu cerut pentru apartamentele vechi ajunsese la 1.553 de euro pe metru patrat, iar cele noi la 1.492 de euro pe metru patrat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Turneu de promovare a programului şi platformei Smart Start USA

Articolul următor

Ultimele 700 bilete la We Love Retro s-au pus în vânzare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share