Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Gavrilă, CFR: Tronsonul Simeria – Sighișoara se va deschide în decembrie

Directorul CFR Infrastructură, Ion Gavrilă, a anunţat că în luna decembrie vor fi finalizate lucrările pentru 140 de km pe relaţia Simeria – Sighişoara.

“În decembrie vom redeschide, vom recepţiona 140 de km de cale ferată pe Simeria – Sighişoara. Se va circula, pentru trenurile de călători, cu 160 km la oră, şi pentru trenurile cu marfă, cu 120 km/oră”, a spus Gavrilă, la Parlament.

Lucrările de modernizare a tronsonului feroviar Simeria – Sighişoara (174 kilometri) sunt finalizate în proporţie de 95%, anunţa, pe 5 octombrie, CFR Infrastructură, pe Facebook.

Cele mai avansate lucrări sunt cele de pe tronsonul Coşlariu – Sighişoara, unde stadiul de execuţie a ajuns la 96%, cu un avans de 4% faţă de segmentul Simeria – Coşlariu: 92%.

Programul pentru modernizarea tronsonului Simeria – Coşlariu – Sighişoara cuprinde toate specialităţile de lucrări feroviare şi are ca obiectiv general asigurarea interoperabilităţii infrastructurii feroviare de-a lungul Coridorului Rin – Dunăre (ramura nordică), îmbunătăţirea calităţii transportului feroviar, sporirea vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi la 120 km/h pentru trenurile de marfă şi introducerea sistemului ERTMS/ETCS Nivel 2.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Gigantul american Visteon deschide un centru de inginerie la Timișoara

Articolul următor

Electrogrup Infrastructure, ofertă publică de acţiuni pe BVB

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share