Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Siguranţa la incendiu a clădirilor și Directiva nr. 844/2018 în dezbatere la PRIA Fire Safety of Buildings, în 25 octombrie 2018

PRIAevents organizează conferința PRIA Fire Safety for Buildings Conference la București, la hotel Radisson Blu, în 25 octombrie 2018, dezbătând teme importante despre cum vor fi implementate în România prevederile Directivei nr. 844/2018 privind performanța energetică a clădirilor și despre cum îmbunătățim legislația de siguranță la incendiu.
Siguranţa la incendiu a clădirilor devine o temă tot mai importantă la nivel european, mai ales după incendiul din Turnul Grenfell, Londra.

Comisia Europeană a creat Platforma de Schimb de Informaţii pentru Foc și pentru prima dată, o directivă europeană, include cerinţe despre siguranța la incendiu a clădirilor.

Directiva promovează eficiența energetică a clădirilor și va încuraja renovarea acestora. Creşte eficienţa energetică dar poate creşte şi riscul de incendii. Suntem pregătiţi să facem faţă.
În UE au loc 5000 de incendii zilnic!

Clădirile reprezintă 40% din consumul de energie total din Europa, iar parcul imobiliar, care este responsabil pentru aproximativ 36 % din totalul emisiilor de CO2 din Uniune.

În România, majoritatea clădirilor nu au certificat de siguranță la incendiu!
De asemenea, normativul tehnic privind siguranța la incendiu a clădirilor e vechi de aproape 20 de ani.

De ce este nevoie astăzi să abordăm siguranța împotriva incendiilor clădirilor?
Pentru că modul nostru de viață s-a schimbat. Societatea se schimbă, tehnologia se schimbă, nevoile noastre se schimbă.
Aceasta înseamnă că și casele noastre și clădirile de birouri, școlile, salile de concerte, pub-urile etc, se schimbă:
– Trăim și muncim în clădiri din ce în ce mai înalte
– Folosim noi produse și metode de construcție atât pentru casă cât ți pentru birouri, școli, gradiițe, săli de sport, stadioane, săli de concerte

În consecință, comportamentul focului se schimbă. În 1950, o cameră era cuprinsă de flăcări în 25 de minute. Acum e nevoie doar de 3 minute.

Știm că natura clădirilor se schimbă: industria construcțiilor dezvoltă noi soluții inovatoare pe care regulamentul și regimurile de testare existente nu le-au depășit.
În cele din urmă a crescut nivelul de izolație, afectând, de asemenea, siguranța la foc.
Modificăm drastic modul în care construim și totuși regulamentele nu sunt actualizate periodic pentru a reflecta aceste schimbări.

La acest eveniment vor participa: reprezentanțI ai MDRAP, MAI, ISU, experți în domeniul incendiilor, pompieri, asociații europene dar şi din Romania, companii internaționale din diferite sectoare precum: dezvoltatorii imobiliari, producătorii de materiale, camere decomerț și ambasade, ONG-uri și asociații de proprietar, reprezentanți Parlamentului, arhitecți, investitori, asigurători, bănci, avocați și reprezentanți ai mass-mediei.

Lectorii invitați sunt:
 Paul STĂNESCU – Vice Prim-Ministru și Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice
 Raed ARAFAT – Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă
 General de brigadă Dan-Paul IAMANDI – Inspector general, IGSU
 Reprezentant Fire Safe Europe
 Reprezentant producător materiale
 Dorin BEU – Conferențiar, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, președinte Romanian Green Building Council
 Iulian IANCU – Președinte, Comisia pentru industrii şi servicii, Camera Deputaților
 Daniel Cătălin ZAMFIR – Președinte, Comisia economică, industrii şi servicii, Senatul României
 Reprezentanți ai unor companii de arhitectură și ai unor dezvoltatori

Conferința PRIA Fire Safety for Buildings face parte din seria de conferințe PRIAevents – conferințe ce aduc în atenție, de fiecare dată, cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei. Cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunscută pentru pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

Total
0
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ce ați ratat dacă n-ați fost la Internet & Mobile World 2018

Articolul următor

Poziționarea în mintea clienților

Citește si:
Total
0
Share