Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fonduri de peste 29 de milioane de euro pentru proiete în IT

IMM-urile şi microîntreprinderile vor putea accesa fonduri de peste 29 de milioane de euro pentru proiecte în dezvoltare, cercetare şi inovare, prin intermediul a două scheme de ajutor de stat. Accesarea fondurilor se va face prin intermediul unei scheme de ajutor de stat şi de minimis.

Bugetul pentru acest apel de depunere a proiectelor este de 29 de milioane de euro, dintr-un buget total de 94 de milioane de euro alocat pentru trei ani (2018-2020). Sumele accesate de companii pot fi între 0,5 şi 3,5 milioane de euro, care pot să acopere între 30% şi 100% din valoarea proiectului, în funcţie de regiune şi de tipul de afacere.

”Noi ne dorim trecerea de la outsorcing la dezvoltarea de produse cu valoare adăugată mare. Prin schema de ajutor de stat şi schema de minimis, ne dorim să susţinem firmele din România cu capital 100% autohton, în aşa fel încât să avem posibilitatea, în cel mai scurt timp, să fie nu doar prestatori de servicii pentru diverse companii, ci să fie cei care creează platformele, software-le, valoarea adăugată venind din faptul că, ulterior, pot fi transformate în bunuri comercializate la o valoare foarte mare. Ceea ce ne propunem noi este să nu exportăm doar resursă umană şi să prestăm servicii”, a spus Bogdan Cojocaru, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI).

Depunerea proiectelor se va putea face între 17 decembrie 2018 şi 14 februarie 2019, înregistrarea acestora realizându-se online, iar regulile de finanţare se găsesc în ghidul de finanţare, care a fost publicat se află pe site-ul MCSI.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

SPECIALIȘTII IN HR SE REUNESC LA CLUJ-NAPOCA, ÎN CADRUL EVENIMENTULUI OPERATIONAL HR

Articolul următor

BusinessMark prezintă proiectul “Tax & Finance Forum 2018”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share