Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministrul Ștefan-Radu Oprea, prezent la GITEX Dubai 2018

Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a avut miercuri o întrevedere, la Dubai, cu reprezentanții companiilor românești care participă la GITEX 2018, cea mai importantă manifestare expozițională din Orientul Mijlociu în domeniul ICT, se arată într-un comunicat de presă al ministerului. 

 

“În cadrul discuțiilor”, se mai arată în comunicatul ministerului, “ministrul Oprea le-a prezentat oamenilor de afaceri români sprijinul de care pot beneficia pe piețele externe, prin contribuția rețelei externe de consilieri economici și prin accesarea programului de Internaționalizare, care finanțează prezența la târguri și expoziții sub brand propriu. Ministrul s-a întâlnit cu reprezentanții celor 15 companii românești care participă sub pavilion național, dar și cu alte companii care participă în nume propriu. Dintre acestea, Wello, un start-up din Cluj care dezvoltă soluții de software și de inteligență artificială, a fost selectat, din 750 de companii, în finala programului Supernova Challenge GITEX. Prezența celor 15 firme sub pavilion național este subvenționată prin programele publice derulate de MMACA”.

Companiile românești și guvernul au scopuri comune – de a intra pe noi piețe cu produse de calitate, de a crește exporturile și de a dezvolta o economie competitivă”, a declarat Ștefan-Radu Oprea, citat de Biroul de presă al MMACA.

În cadrul vizitei la GITEX, ministrul Oprea a avut și alte întrevederi cu: reprezentanți ai Dubai Customs, autoritatea vamală din Emirat, Khaled al Melhi, CEO al companiei Injazat, deținută de fondul de investiții Mubadala și Mohammed Al Muallem, CEO al DP World UAE, care a prezentat proiectele de extindere a investițiilor în Portul Constanța și de construire a altor patru centre logistice în România.

Ștefan-Radu Oprea participă la vizita pe care Guvernul României o efectuează în Emiratele Arabe Unite în perioada 16-18 octombrie 2018.

Sursa foto: MMACA

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bistriţa-Năsăud, pe primul loc în ţară la atragerea de fonduri europene

Articolul următor

Absolvenții UVT din Bruxelles, invitați să se alăture eforturilor de internaționalizare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share