Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Companii din China, interesate de noile proiecte în valoare de peste 500 mil. euro din Cluj

Consiliul Judetean Cluj a primit marti vizita unei delegatii chineze formate din oficiali si oameni de afaceri din provincia Shandong, condusa de Zhao Jiajun, viceguvernator si director general al Spitalului Provincial Shandong. Scopul acestei intalniri, la care au participat managerii spitalelor aflate in subordinea Consiliului Judetean, precum si cei ai unitatilor medicale finantate din bugetul forului administrativ judetean, l-au constituit dezvoltarea relatiilor de cooperare dintre cele doua regiuni infratite, cu accent pe sectorul medical, precum si identificarea de noi oportunitati de parteneriate in acest domeniu.

Astfel, oaspetilor straini le-a fost prezentat modul de functionare al sistemului medical romanesc si clujean, relatia dintre administratia publica locala si spitale, precum si principalele atuuri pe care Clujul le detine in perspectiva unor posibile investitii chineze in domeniul sanatatii. De asemenea, au fost prezentate cele 12 proiecte cu finantare europeana nerambursabila aflate in implementare sau depuse pentru finantare de catre Consiliul Judetean in ultimii ani si a caror valoare totala insumeaza peste 32,6 milioane de euro.

In cadrul discutiilor purtate, autoritatile judetene au pus un accent deosebit asupra a doua proiecte de anvergura din domeniul medical ce urmeaza sa fie implementate in judetul Cluj, respectiv edificarea Spitalului Regional de Urgenta Cluj si a Centrului Integrat de Transplant si Cercetare Medicala. Aceste investitii, a caror valoare totala estimata depaseste 500 de milioane de euro, au prezentat interes pentru oficialii din Shandong, acestia solicitand informatii cu privire la modalitatea in care proiectele pot fi cofinantate, precum si referitor la beneficiile pe care le vor genera aceste proiecte ce vor deservi intreaga regiune de Nord-Vest a Romaniei.

„Este un nou pas extrem de important in consolidarea relatiei de cooperare cu partea chineza, cu atat mai mult cu cat subiectul principal al discutiilor l-a reprezentat modul de organizare si functionare a sistemului medical din cele doua tari. Am convingerea ca aceasta intalnire va avea efectele scontate iar transferul de cunostinte si expertiza intre specialistii romani si cei chinezi din domeniul sanitar va fi reciproc avantajos”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

Membrii delegatiei chineze au fost interesati, in principal, de relatia dintre sistemul de sanatate public si cel privat din tara, starea actuala a sistemului sanitar de stat, precum si de existenta unor colaborari intre unitatile sanitare romanesti si cele de peste hotare. De asemenea, oaspetii straini au realizat o prezentare a sistemului medical chinez, in special a Spitalului Multidisciplinar din Provincia Shandong, o unitate medicala ce inregistreaza o adresabilitate de peste 100 de milioane de locuitori. Totodata, acestia au adresat cadrelor medicale, managerilor si directorilor de institutii spitalicesti prezenti la intalnire invitatia de a vizita provincia Shandong in vederea realizarii unor schimburi de experienta si bune practici, inclusiv in deprinderea tainelor medicinei traditionale chineze.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

BUNE PRACTICI ÎN INOVARE URBANĂ LA CONFERINȚA DIALOGURI URBANE ORGANIZATĂ DE CENTRUL CULTURAL CLUJEAN

Articolul următor

Siguranţa la incendiu a clădirilor si directiva nr. 844/2018 în dezbatere, în cadrul conferinței PRIA Fire Safety for Buildings, în 25 octombrie 2018

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share