Cluj Investitii Ultimele stiri

Companii din China, interesate de noile proiecte în valoare de peste 500 mil. euro din Cluj

Consiliul Judetean Cluj a primit marti vizita unei delegatii chineze formate din oficiali si oameni de afaceri din provincia Shandong, condusa de Zhao Jiajun, viceguvernator si director general al Spitalului Provincial Shandong. Scopul acestei intalniri, la care au participat managerii spitalelor aflate in subordinea Consiliului Judetean, precum si cei ai unitatilor medicale finantate din bugetul forului administrativ judetean, l-au constituit dezvoltarea relatiilor de cooperare dintre cele doua regiuni infratite, cu accent pe sectorul medical, precum si identificarea de noi oportunitati de parteneriate in acest domeniu.

Astfel, oaspetilor straini le-a fost prezentat modul de functionare al sistemului medical romanesc si clujean, relatia dintre administratia publica locala si spitale, precum si principalele atuuri pe care Clujul le detine in perspectiva unor posibile investitii chineze in domeniul sanatatii. De asemenea, au fost prezentate cele 12 proiecte cu finantare europeana nerambursabila aflate in implementare sau depuse pentru finantare de catre Consiliul Judetean in ultimii ani si a caror valoare totala insumeaza peste 32,6 milioane de euro.

In cadrul discutiilor purtate, autoritatile judetene au pus un accent deosebit asupra a doua proiecte de anvergura din domeniul medical ce urmeaza sa fie implementate in judetul Cluj, respectiv edificarea Spitalului Regional de Urgenta Cluj si a Centrului Integrat de Transplant si Cercetare Medicala. Aceste investitii, a caror valoare totala estimata depaseste 500 de milioane de euro, au prezentat interes pentru oficialii din Shandong, acestia solicitand informatii cu privire la modalitatea in care proiectele pot fi cofinantate, precum si referitor la beneficiile pe care le vor genera aceste proiecte ce vor deservi intreaga regiune de Nord-Vest a Romaniei.

„Este un nou pas extrem de important in consolidarea relatiei de cooperare cu partea chineza, cu atat mai mult cu cat subiectul principal al discutiilor l-a reprezentat modul de organizare si functionare a sistemului medical din cele doua tari. Am convingerea ca aceasta intalnire va avea efectele scontate iar transferul de cunostinte si expertiza intre specialistii romani si cei chinezi din domeniul sanitar va fi reciproc avantajos”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

Membrii delegatiei chineze au fost interesati, in principal, de relatia dintre sistemul de sanatate public si cel privat din tara, starea actuala a sistemului sanitar de stat, precum si de existenta unor colaborari intre unitatile sanitare romanesti si cele de peste hotare. De asemenea, oaspetii straini au realizat o prezentare a sistemului medical chinez, in special a Spitalului Multidisciplinar din Provincia Shandong, o unitate medicala ce inregistreaza o adresabilitate de peste 100 de milioane de locuitori. Totodata, acestia au adresat cadrelor medicale, managerilor si directorilor de institutii spitalicesti prezenti la intalnire invitatia de a vizita provincia Shandong in vederea realizarii unor schimburi de experienta si bune practici, inclusiv in deprinderea tainelor medicinei traditionale chineze.

Related posts

Ungurii au mai finalizat 30 de kilometri din Autostrada M4 spre România

Traian Dan

Harghita: Cea mai mare productie de cartofi de dupa Revolutie, in unele zone – 35 de tone/hectar

Stefana Muresan

Eveniment online: Bioeconomia și Obiectivele de Dezvoltare Durabilă

Ligia Voro

Uși inteligente pentru autovehicule: Continental continuă să dezvolte cheile mașinii digitale

Stefana Muresan

Canah din Salonta, singura fabrică din Europa care produce produse bio din seminţe de cânepă, afaceri pe peste 5 mil. euro

redactia

Doi orădeni, soț și soție, creează genți de lux pentru clienți din toată lumea

redactia

Familia Dîrjan a renunţat la Italia pentru a pune pe picioare o afacere cu lavandă în localitatea Fetindia din Sălaj

redactia

Primăria Arad investeşte 57 mil. euro pentru achiziţionarea de tramvaie noi

redactia

Star Assembly sponsorizează cu 600.000 euro spitalele din Cugir și Sebeș

Nicolae Pop

Aradul vrea să acceseze fonduri europene de 48 mil. euro pentru dezvoltarea transportului public

redactia

Cluj-Napoca: Clasă cu învățământ dual, la Colegiul Tehnic Energetic

Stefana Muresan

Acționarii Farmaceutica Remedia au aprobat contractarea de noi credite

Ligia Voro

Angajaților le lipsește conexiunea interumană de la birou. Top 5 concluzii ale studiului CEE & SEE Working from home, lansat de CBRE

Papuc Irina

CJ | Top playerii magazinelor online isi vand povestile in aceasta toamna!

Transgaz, contract de 64,3 de milioane de euro pentru modernizări

Ligia Voro

Transgaz – procedură pentru numirea unui nou director general

Stefana Muresan

A 22 year journey from energy and telecom infrastructure to general contracting & making cities smart

Ionut Oprea

Electrolux, cu fabrică în Satu Mare, este pe val: Acțiunile cresc fără precedent, iar profitul a depășit toate estimările

redactia

Cemacon intră spectaculos în era Dedeman

Stefana Muresan

UNCAPI & Cooperativa Țara Mea: Prețurile alimentelor de bază în perioada Paștelui

Stefana Muresan

Continental a prezentat la Timișoara tehnologii și produse inovatoare

Stefana Muresan

CJ | Repere clujene cu şi despre I.D.Sîrbu

Oradea, noi contracte de finanţare în valoare de peste 80 milioane de euro, bani europeni

redactia

Infrastructura care va conecta Clujul se face în pași de melc

Nora Dumitrescu

Leave a Comment