Auto Importate Ultimele stiri

Ford a deschis primul centru CRAF din Europa, la Craiova

Studenţii cu aptitudini antreprenoriale şi cu idei inovative pot să îşi pună în practică ideile de afaceri, prin intermediul Centrului de Resurse şi Angajament Ford, inaugurat la Craiova, scrie gds.ro. Cele mai bune proiecte de business vor primi 50.000 de dolari de la Ford, pentru demararea afacerii. Ideile de afaceri sunt susţinute de divizia filantropică a Ford în primul an de funcţionare, după care afacerile astfel create trebuie să se autosusţină.

Inaugurarea CRAF Craiova a avut loc în prezenţa adjunctului şefului misiunii diplomatice din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti, Abigail Rupp, a unor reprezentanţi ai Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti, precum şi în prezenţa unor reprezentanţi ai mediului academic din Craiova, autorităţi locale, voluntari Ford şi studenţi craioveni.

„Susținut de o investiție de peste un milion de dolari oferită de Ford Motor Company Fund în parteneriat cu GlobalGiving, noul CRAF va acționa ca un incubator de antreprenoriat social, unde studenți și absolvenți ai Universității din Craiova pot crea și dezvolta proiecte inovative, care să conducă la progres social și economic“, au anunţat reprezentanţii Ford.

În acest sens, Ford Fund a dat startul unei competiții în cadrul căreia studenții au fost inspirați să conceapă proiecte care se adresează nevoilor comunității. Concret, în cadrul CRAF sunt acceptaţi studenţi craioveni cu idei inovative, care, uniţi în echipe, concep idei de business şi sunt pregătiţi să le pună în aplicare. Cele mai bune idei sunt apoi selectate şi finanţate de divizia filantropică a Ford, timp de un an.

Prezent la eveniment, preşedintele Ford Motor Company Fund – divizia filantropică a Ford – Jim Vella, a menţionat că Ford investeşte în comunitatea din care face parte şi a dat exemplul lui Henry Ford, care a creat clasa de mijloc din SUA, care a devenit suficient de puternică încât să cumpere maşinile produse de Ford.

Adjuncta şefului misiunii diplomatice din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti, Abigail Rupp, a precizat că investiţiile americane în România ocupă locul 5 în rândul investiţiilor străine şi locul întâi după statele din afara Uniunii Europene care investesc în România. Abigail Rupp a precizat că stabilitatea şi predictibilitatea sunt foarte importante pentru investitorii care aleg să vină în România. Despre CRAF, şefa misiunii diplomatice a menţionat că Ambasada SUA sprijină antreprenoriatul, ca formă de dezvoltare a societăţii.

CRAF Craiova este o colaborare cu Asociația Pentru Educație SV Oltenia (EDUCOL), o organizație nonprofit din Craiova care urmărește să maximizeze oportunitățile de instruire, dezvoltare și angajare pentru tineri, și cu Primăria municipiului Craiova, care a pus la dispoziție clădirea.

Ford deţine patru astfel de centre în toată lumea. Primul CRAF a fost înființat în 2013 în Detroit. De atunci, Ford Fund a deschis un alt centru în Africa de Sud și a un al doilea CRAF în Detroit. Planurile sunt în plină desfășurare pentru a se extinde și în Asia, odată cu lansarea unui centru la Bangkok, la începutul anului 2019.

Related posts

Primul traseu de mountain-bike din masivul Postăvarul, gata peste o lună. Acesta va fi conectat cu traseul spre Brașov

Ion Surdu

Casa Regală pune la dispoziție spații de cazare la Domeniul Regal Peleș pentru persoanele care sunt nevoite să stea în carantină

Ion Surdu

Aproape jumătate de milion de femei, acțiuni în firmele din România

Stefana Muresan

UTI și Eldiclau vor construi terminalul II de la Aeroportul Oradea

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Mayor of Arad, Gheorghe Falcă: “A beautiful future is built on education and culture”

Transilvania Business

Europa a stabilit 10 ținte de atins în domeniul pădurilor până în 2040

Ligia Voro

Euroins, sancționată cu 500.000 de lei și cu administrator temporar, precizări ASF

Ligia Voro

Exact Systems România organizează a 3-a ediție a Quality Academy

Stefana Muresan

Țiriac Collection, la 5 ani: „Singura colecție care are prima mașină din 1899, iar ultima e venită, mai ieri, de la Porsche”

redactia

Consiliul UE propune adoptarea unei măsuri pentru a stimula exportul de medicamente generice și biosimilare

redactia

New entry on the Romanian retail market: Nr1 Fitness opens its first location, with a 24/7 open program, in Rotar Park Residence

Papuc Irina

Autostrada Cluj – Mureș se apropie de final

Nora Dumitrescu

Promenada Mall Târgu Mureş şi America House Bucureşti în vizorul Morgan Stanley

Ionel Albu

Cities of Tomorrow #7: Communities in Focus – Gândire globală. Acțiune locală.

Stefana Muresan

Gastronomia și vinurile din România, promovate intern și extern printr-o Gală de Ziua Națională

Ligia Voro

Tremend, cu o divizie în Brașov, în topul celor mai dinamice companii din Europa. Crestere cu 431% a cifrei de afaceri in perioada 2013 – 2016

Stefana Muresan

Banca Transilvania, UiPath și Druid – parteneriat pentru inovație

redactia

ANOFM a anunțat un nou număr unic de apel pentru informarea cu privire la şomajul tehnic

Ion Surdu

Maria Gabriela Zoană: “Putem intra în Schengen anul viitor”

redactia

BRAȘOVUL, ÎNTRE CERCETARE ȘI TEHNOLOGIE

redactia

Autospeciale noi pentru SMURD şi Ambulanţa Bihor

Traian Dan

S-a semnat contractul de finanțare pentru cel mai amplu proiect din Timiș. 180 mil. euro, pentru infrastructura de apă

Stefana Muresan

Proiect de 4 milioane de lei la Primăria Mediaș: Resurse integrate pentru o dezvoltare locală sustenabilă

Papuc Irina

Martin Schulz va prelua funcţia de director general al Mercedes-Benz România

Stefana Muresan

Leave a Comment