Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ford a deschis primul centru CRAF din Europa, la Craiova

Studenţii cu aptitudini antreprenoriale şi cu idei inovative pot să îşi pună în practică ideile de afaceri, prin intermediul Centrului de Resurse şi Angajament Ford, inaugurat la Craiova, scrie gds.ro. Cele mai bune proiecte de business vor primi 50.000 de dolari de la Ford, pentru demararea afacerii. Ideile de afaceri sunt susţinute de divizia filantropică a Ford în primul an de funcţionare, după care afacerile astfel create trebuie să se autosusţină.

Inaugurarea CRAF Craiova a avut loc în prezenţa adjunctului şefului misiunii diplomatice din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti, Abigail Rupp, a unor reprezentanţi ai Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti, precum şi în prezenţa unor reprezentanţi ai mediului academic din Craiova, autorităţi locale, voluntari Ford şi studenţi craioveni.

„Susținut de o investiție de peste un milion de dolari oferită de Ford Motor Company Fund în parteneriat cu GlobalGiving, noul CRAF va acționa ca un incubator de antreprenoriat social, unde studenți și absolvenți ai Universității din Craiova pot crea și dezvolta proiecte inovative, care să conducă la progres social și economic“, au anunţat reprezentanţii Ford.

În acest sens, Ford Fund a dat startul unei competiții în cadrul căreia studenții au fost inspirați să conceapă proiecte care se adresează nevoilor comunității. Concret, în cadrul CRAF sunt acceptaţi studenţi craioveni cu idei inovative, care, uniţi în echipe, concep idei de business şi sunt pregătiţi să le pună în aplicare. Cele mai bune idei sunt apoi selectate şi finanţate de divizia filantropică a Ford, timp de un an.

Prezent la eveniment, preşedintele Ford Motor Company Fund – divizia filantropică a Ford – Jim Vella, a menţionat că Ford investeşte în comunitatea din care face parte şi a dat exemplul lui Henry Ford, care a creat clasa de mijloc din SUA, care a devenit suficient de puternică încât să cumpere maşinile produse de Ford.

Adjuncta şefului misiunii diplomatice din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti, Abigail Rupp, a precizat că investiţiile americane în România ocupă locul 5 în rândul investiţiilor străine şi locul întâi după statele din afara Uniunii Europene care investesc în România. Abigail Rupp a precizat că stabilitatea şi predictibilitatea sunt foarte importante pentru investitorii care aleg să vină în România. Despre CRAF, şefa misiunii diplomatice a menţionat că Ambasada SUA sprijină antreprenoriatul, ca formă de dezvoltare a societăţii.

CRAF Craiova este o colaborare cu Asociația Pentru Educație SV Oltenia (EDUCOL), o organizație nonprofit din Craiova care urmărește să maximizeze oportunitățile de instruire, dezvoltare și angajare pentru tineri, și cu Primăria municipiului Craiova, care a pus la dispoziție clădirea.

Ford deţine patru astfel de centre în toată lumea. Primul CRAF a fost înființat în 2013 în Detroit. De atunci, Ford Fund a deschis un alt centru în Africa de Sud și a un al doilea CRAF în Detroit. Planurile sunt în plină desfășurare pentru a se extinde și în Asia, odată cu lansarea unui centru la Bangkok, la începutul anului 2019.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Gala Topul Național al Firmelor, ediția XXV

Articolul următor

Premiere, avanpremiere și lansări la RO-Wine Cluj!

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share