Auto Importate Ultimele stiri

Ford a deschis primul centru CRAF din Europa, la Craiova

Studenţii cu aptitudini antreprenoriale şi cu idei inovative pot să îşi pună în practică ideile de afaceri, prin intermediul Centrului de Resurse şi Angajament Ford, inaugurat la Craiova, scrie gds.ro. Cele mai bune proiecte de business vor primi 50.000 de dolari de la Ford, pentru demararea afacerii. Ideile de afaceri sunt susţinute de divizia filantropică a Ford în primul an de funcţionare, după care afacerile astfel create trebuie să se autosusţină.

Inaugurarea CRAF Craiova a avut loc în prezenţa adjunctului şefului misiunii diplomatice din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti, Abigail Rupp, a unor reprezentanţi ai Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti, precum şi în prezenţa unor reprezentanţi ai mediului academic din Craiova, autorităţi locale, voluntari Ford şi studenţi craioveni.

„Susținut de o investiție de peste un milion de dolari oferită de Ford Motor Company Fund în parteneriat cu GlobalGiving, noul CRAF va acționa ca un incubator de antreprenoriat social, unde studenți și absolvenți ai Universității din Craiova pot crea și dezvolta proiecte inovative, care să conducă la progres social și economic“, au anunţat reprezentanţii Ford.

În acest sens, Ford Fund a dat startul unei competiții în cadrul căreia studenții au fost inspirați să conceapă proiecte care se adresează nevoilor comunității. Concret, în cadrul CRAF sunt acceptaţi studenţi craioveni cu idei inovative, care, uniţi în echipe, concep idei de business şi sunt pregătiţi să le pună în aplicare. Cele mai bune idei sunt apoi selectate şi finanţate de divizia filantropică a Ford, timp de un an.

Prezent la eveniment, preşedintele Ford Motor Company Fund – divizia filantropică a Ford – Jim Vella, a menţionat că Ford investeşte în comunitatea din care face parte şi a dat exemplul lui Henry Ford, care a creat clasa de mijloc din SUA, care a devenit suficient de puternică încât să cumpere maşinile produse de Ford.

Adjuncta şefului misiunii diplomatice din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti, Abigail Rupp, a precizat că investiţiile americane în România ocupă locul 5 în rândul investiţiilor străine şi locul întâi după statele din afara Uniunii Europene care investesc în România. Abigail Rupp a precizat că stabilitatea şi predictibilitatea sunt foarte importante pentru investitorii care aleg să vină în România. Despre CRAF, şefa misiunii diplomatice a menţionat că Ambasada SUA sprijină antreprenoriatul, ca formă de dezvoltare a societăţii.

CRAF Craiova este o colaborare cu Asociația Pentru Educație SV Oltenia (EDUCOL), o organizație nonprofit din Craiova care urmărește să maximizeze oportunitățile de instruire, dezvoltare și angajare pentru tineri, și cu Primăria municipiului Craiova, care a pus la dispoziție clădirea.

Ford deţine patru astfel de centre în toată lumea. Primul CRAF a fost înființat în 2013 în Detroit. De atunci, Ford Fund a deschis un alt centru în Africa de Sud și a un al doilea CRAF în Detroit. Planurile sunt în plină desfășurare pentru a se extinde și în Asia, odată cu lansarea unui centru la Bangkok, la începutul anului 2019.

Related posts

CNAIR a montat atenuatori de impact pe unul dintre cele mai periculoase drumuri din țară, Valea Oltului

Papuc Irina

Pizzarotti, pe ultima sută a autostrăzii Sebeș – Alba Iulia

Nora Dumitrescu

Director al Continental Sibiu, reales în fruntea Clubului Economic German Transilvania

Papuc Irina

Proiectele PNDR au adus în țară peste 348 de milioane de euro, ca rambursări de la Comisia Europeană în luna ianuarie

Papuc Irina

Hervis își redeschide șase magazine din Ardeal. Altele rămân închise

Nora Dumitrescu

Spitalul din Zlatna, reabilitat cu fonduri europene

redactia

Life Solutions, soluții pentru medicina personalizată, de la diagnostic la tratament

Stefana Muresan

Energynomics organizează a șaptea ediție Spring Cocktail 2020

Papuc Irina

Crosspoint Real Estate a asistat tranzacția celei mai mari suprafațe de teren din România din ultimii zece ani

Ionut Oprea

Primăria Cluj va avea primul funcţionar public robot din țară

Stefana Muresan

Strict Prest va neutraliza 3 tone de deșeuri din demolări

Nora Dumitrescu

Traficul de pasageri în aeroporturile din România a crescut cu 6% în 2019

Papuc Irina

Asiguratorii susțin introducerea unui tarif de referință pentru reparațiile auto

Traian Dan

Daimler își extinde rețeaua globală de producție remanufactură prin deschiderea unei noi facilități de remanufacturare în România

redactia

HR Business Strategist 2016

Transilvania Business

A început construcția autostrăzii Sibiu – Pitești

Ligia Voro

Multibet Transilvania furnizează betoane de calitate

redactia

Constructorul ASA Cons ridică un magazin Dedeman la Călărași

Nora Dumitrescu

Pentru clienții companiei, wenglor transformă viziunea industriei inteligente 4.0 în realitate

redactia

Medalia de argint pentru Sibiu la finala European Young Chef Award

redactia

VIDEO// Cum arată șantierul autostrăzii Sibiu – Boița și care este gradul de execuție al lucrărilor

Papuc Irina

Peste 300.000 de participanți la Gaming Marathon, cel mai mare festival online

Traian Dan

Acțiunile Tesla au depășit pragul de 1.000 de dolari după ce Elon Musk a confirmat începerea producției de masă a camioanelor comerciale Tesla Semi

Ion Surdu

Autospeciale noi pentru SMURD şi Ambulanţa Bihor

Traian Dan

Leave a Comment