Bihor Infrastructura Ultimele stiri

Centura Oradea – Autostrada A3 are SF finalizat

Cu cel puțin 6 luni va fi scurtată perioada de exproprieri necesare pentru realizarea obiectivului de investiții „Legătură centura Oradea (girație Calea Sîntandrei) – Autostrada A3 (Biharia)”. Aceasta ca urmare a protocolului privind mandatarea de către C.N.A.I.R. a Zonei Metropolitane Oradea în vederea elaborării documentațiilor necesare privind procedura de expropriere.

Prin acest proiect se va realiza o prelungire a inelului ocolitor al orașului, pe un traseu exterior zonelor urbanizate, și racord la viitorul traseu al autostrăzii A3, ce optimizează relațiile pe teritoriul Zonei Metropolitane Oradea și implicit ale municipiului Oradea cu alte drumuri naționale și județene conexe.

„Am finalizat studiul de fezabilitate, acesta fiind într-o fază avansată de avizare la Compania de Autostrăzi și Drumuri și va parcurge procedura normală, finalizându-se prin aprobarea indicatorilor în urma adoptării unei Hotărâri de Guvern. Sper ca această hotărâre să se adopte cât mai repede (final de an, începutul anului viitor), pentru că de adoptarea ei este legată demararea procedurii de licitație. Nu se poate face licitația până nu se aprobă acești indicatori, așa cum procedăm și noi prin Hotărârile de Consiliu”, a explicat primarul Ilie Bolojan.

Acesta a mai spus că: ”primarii localităților traversate de viitorul drum de legătură (Oradea, Sîntandrei, Borș și Biharia) și-au reînnoit angajamentul de a asigura toate aceste lucrări topografice, cadastrale și identificări de proprietari, în așa fel încât în paralel cu licitația pentru selectarea viitorului constructor să se deruleze și partea de exproprieri, astfel încât în vara anului viitor să poată începe și lucrările la acest drum de legătură, în așa fel încât ajungând din urmă lucrările autostrăzii, care sperăm că de data aceasta chiar vor începe și se vor și derula normal, să putem în doi ani de zile să avem o legătură cel puțin a Oradiei cu sistemul european de autostrăzi, dacă nu cu cel românesc de autostrăzi. Așa cum știți, doar o porțiune din autostrada Transilvania este prinsă în aceste proiecte, doar până la limita cu județul Sălaj, tronsonul dificil de aproximativ 80 de km de pe teritoriul județului Sălaj nefiind încă finalizat din punct de vedere al procedurilor de licitație”.

Related posts

Fortificațiile din Transilvania devin obiective turistice europene

Nora Dumitrescu

CJ | Creșterea de 12% a traficului aerian pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj

De vineri, 15 mai, se vor deschide parcurile în municipiul Satu Mare

Traian Dan

Ian Worboys, CEO-ul P3 Logistic Parks, lansează prima carte pentru copii în memoria fiului său

redactia

FOTO: Ceragrim Ungheni, Mureș – După 25 de ani

Ligia Voro

Ceaiurile produse de Fares la Orăştie ajung în Norvegia, Cipru, Ungaria şi Marea Britanie

redactia

Piața muncii la Cluj: vor să ajungă IT-iști pornind de la zero

Nora Dumitrescu

16 speakeri, 100 participanti si 8 ore de dezbateri despre transformarea digitala a industriilor din Transilvania la I4T

Stefana Muresan

Producătorii clujeni s-au adaptat vremurilor: trec în mediul online

Nora Dumitrescu

Sibiu: Montana Garden, una dintre cele mai mari investiții în turismul local din ultimii ani

Stefana Muresan

S-au deschis înscrierile la Startarium PitchDay 2019

Ligia Voro

Primele troleibuze Solaris vor ajunge în Brașov în câteva luni: acumulatorul oferă o autonomie de minimum 5 kilometri în lipsa contactului cu linia de electricitate

Papuc Irina

Workshopul – Wage against the machine

Ligia Voro

Cei mai importanți jucători din industria agriculturii și-au dat întâlnire la cea de-a VII-a ediție a „Romanian Food & Agribusiness Conference”

Papuc Irina

Cel mai mare muzeu în aer liber din România s-a redeschis pentru public

Ion Surdu

„Administrații eficiente și primari vizionari”. Tarna Mare – tărâm românesc de basm

Transilvania Business

Colectarea selectivă a deşeurilor se lasă aşteptată la Târgu Mureş

Ligia Voro

Inspecția muncii a controlat fabricile de textile din Cluj

Nora Dumitrescu

Drama copiilor cu părinții plecați la muncă în străinătate, alinată cu ajutorul proiectelor cu bani europeni

redactia

Crește taxa de salubrizare în Sibiu

Papuc Irina

Care sunt cele mai puternice afaceri din județul Alba

redactia

Platformă de biologie moleculară pentru boli infecțioase în Baia Mare

Nora Dumitrescu

Sibiul a preluat oficial titlul de Regiune Gastronomică Europeană, în cadrul unei ceremonii cu sute de kilograme de mâncare

redactia

Un sector al Variantei de Ocolire a Municipiului Iași, scos la licitație

Ligia Voro

Leave a Comment