Transilvania Business
Infrastructura Sibiu Ultimele stiri

Aeroportul Internaţional Sibiu, în topul aeroporturilor din grupa 4 – cele cu trafic sub 5 milioane de pasageri pe an – care au înregistrat cele mai mari creşteri de trafic de pasageri

Reprezentanţii Aeroportului Internaţional Sibiu anunţă că, potrivit rezultatelor sezonului operaţional de vară, aeroportul se plasează în topul aeroporturilor din grupa 4 – cele cu trafic sub 5 milioane de pasageri pe an – care au înregistrat cele mai mari creşteri de trafic de pasageri.

Referitor la rezultatele sezonului operaţional de vară, cele mai recente date statistice furnizate de Airports Council International Europe – ACI EUROPE plasează Aeroportul Internaţional Sibiu în topul aeroporturilor din grupa 4 (aeroporturi cu trafic sub 5 milioane de pasageri pe an) care au înregistrat cele mai mari creşteri de trafic de pasageri, arată reprezentanţii aeroportului, într-un comunicat de presă.

Astfel, aeroportul din Sibiu s-a clasat pe locul 5 în luna iulie 2018, cu o creştere de +53,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017, respectiv pe locul 4 în luna august 2018, cu o creştere de +63,3% faţă de august 2017.

Mai mult, situaţia statistică aferentă primelor nouă luni ale anului 2018 privind traficul de pasageri din România elaborată de Asociaţia Aeroporturilor din România (AAR) poziţionează Aeroportul Internaţional Sibiu pe locul 5 la nivel naţional, cu un total de 494.853 de pasageri îmbarcaţi – debarcaţi înregistraţi.

De asemenea, reprezentanţii Aeroportul Internaţional Sibiu anunţă că, la finalul lunii octombrie, s-a trecut la programul de operare al zborurilor aferent sezonului de iarnă 2018-2019, acesta fiind valabil pentru perioada 28 octombrie 2018 – 30 martie 2019.
Conform practicii generale specifice industriei aviatice, tranziţia de la sezonul de zboruri de vară la cel de iarnă se realizează în fiecare an în ultima zi de duminică a lunii octombrie, Aeroportul Internaţional Sibiu adaptându-se la noul orar. Acesta este disponibil pe website-ul www.sibiuairport.ro, în cadrul secţiunii Informaţii zboruri, unde sunt oferite toate informaţiile privind zilele de operare pentru fiecare rută disponibilă în sezonul de iarnă de la Sibiu.

Reţeaua de rute oferită de Aeroportul Internaţional Sibiu în sezonul de iarnă 2018-2019 conectează Sibiul de 11 destinaţii internaţionale din şase ţări: Londra Luton – Marea Britanie, Madrid – Spania, Paris Beauvais – Franţa, Dortmund, Nürnberg, Memmingen, Frankfurt Hahn – Germania, Tel Aviv – Israel (zboruri operate de Wizz Air), Stuttgart – Germania (zboruri operate de Tarom şi Blue Air), München – Germania (zboruri operate de Tarom şi Lufthansa), Viena – Austria (zbor operat de Austrian Airlines), precum şi de capitala României – Bucureşti (zbor operat de Tarom).

Comentarii

Comentarii

Related posts

372 mii de participanţi la Untold

Ionel Albu

Guvernul va negocia construirea autostrăzii Ploieşti – Braşov cu constructorul celui mai mare pod din lume

Stefana Muresan

Ciumbrud, satul din Alba în care se cultivă anual peste un milion de trandafiri

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More