Infrastructura Sibiu Ultimele stiri

Aeroportul Internaţional Sibiu, în topul aeroporturilor din grupa 4 – cele cu trafic sub 5 milioane de pasageri pe an – care au înregistrat cele mai mari creşteri de trafic de pasageri

Reprezentanţii Aeroportului Internaţional Sibiu anunţă că, potrivit rezultatelor sezonului operaţional de vară, aeroportul se plasează în topul aeroporturilor din grupa 4 – cele cu trafic sub 5 milioane de pasageri pe an – care au înregistrat cele mai mari creşteri de trafic de pasageri.

Referitor la rezultatele sezonului operaţional de vară, cele mai recente date statistice furnizate de Airports Council International Europe – ACI EUROPE plasează Aeroportul Internaţional Sibiu în topul aeroporturilor din grupa 4 (aeroporturi cu trafic sub 5 milioane de pasageri pe an) care au înregistrat cele mai mari creşteri de trafic de pasageri, arată reprezentanţii aeroportului, într-un comunicat de presă.

Astfel, aeroportul din Sibiu s-a clasat pe locul 5 în luna iulie 2018, cu o creştere de +53,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017, respectiv pe locul 4 în luna august 2018, cu o creştere de +63,3% faţă de august 2017.

Mai mult, situaţia statistică aferentă primelor nouă luni ale anului 2018 privind traficul de pasageri din România elaborată de Asociaţia Aeroporturilor din România (AAR) poziţionează Aeroportul Internaţional Sibiu pe locul 5 la nivel naţional, cu un total de 494.853 de pasageri îmbarcaţi – debarcaţi înregistraţi.

De asemenea, reprezentanţii Aeroportul Internaţional Sibiu anunţă că, la finalul lunii octombrie, s-a trecut la programul de operare al zborurilor aferent sezonului de iarnă 2018-2019, acesta fiind valabil pentru perioada 28 octombrie 2018 – 30 martie 2019.
Conform practicii generale specifice industriei aviatice, tranziţia de la sezonul de zboruri de vară la cel de iarnă se realizează în fiecare an în ultima zi de duminică a lunii octombrie, Aeroportul Internaţional Sibiu adaptându-se la noul orar. Acesta este disponibil pe website-ul www.sibiuairport.ro, în cadrul secţiunii Informaţii zboruri, unde sunt oferite toate informaţiile privind zilele de operare pentru fiecare rută disponibilă în sezonul de iarnă de la Sibiu.

Reţeaua de rute oferită de Aeroportul Internaţional Sibiu în sezonul de iarnă 2018-2019 conectează Sibiul de 11 destinaţii internaţionale din şase ţări: Londra Luton – Marea Britanie, Madrid – Spania, Paris Beauvais – Franţa, Dortmund, Nürnberg, Memmingen, Frankfurt Hahn – Germania, Tel Aviv – Israel (zboruri operate de Wizz Air), Stuttgart – Germania (zboruri operate de Tarom şi Blue Air), München – Germania (zboruri operate de Tarom şi Lufthansa), Viena – Austria (zbor operat de Austrian Airlines), precum şi de capitala României – Bucureşti (zbor operat de Tarom).

Related posts

77 de firme private au semnat contracte de finanțare în valoare totală de peste 26 mil. euro cu ADR Vest în cadrul Regio

Stefana Muresan

Cum poate Romania sa creasca rata investitiilor straine si sa isi atinga potentialul de dezvoltare?

redactia

Asocierea Itinera – Retter Projectmanagement, câştigătoarea contractului de 44,6 milioane de euro, fără TVA, pentru realizarea tronsonului de autostradă Târgu Mureş – Ungheni

redactia

BNR a amânat colectarea contribuțiilor anuale la fondul de rezoluție bancară

Traian Dan

Cluj: Plan de amenajare a teritoriului cu sprijin acordat de Banca Mondială

Stefana Muresan

Piața agroalimentară din Aiud va fi modernizată printr-o investiție de 750.000 de lei

Ion Surdu

La Oradea și Marghita se pot face teste COVID – 19

Traian Dan

Un orădean a scăpat de un credit de circa 52.000 de franci prin negociere

Traian Dan

Topul firmelor, organizat de CCIAT, la cea de-a 24-a ediție

Stefana Muresan

Zărnești investește 5 milioane de euro într-o stație de epurare modernă

Papuc Irina

Spitalul „Clujana” se modernizează cu 5 mil. euro, fonduri europene

Stefana Muresan

Sistemul ideal: tehnologie adaptată, hibrizi adaptați

redactia

Turkish Airlines Open 2017, jucat pe terenul Carya Golf Club pentru al doilea an consecutiv, câştigat de Justin Rose

Raluca Ursu

Cum a fost anul 2019 pentru afacerile românești: cel mai mic număr de insolvențe din istorie – Analiză KeysFin

Papuc Irina

Concluziile Supply Chain & Logistics Forum

Transilvania Business

Alianţa Vestului (AVE) începe să intre în legalitate

Traian Dan

ADR Vest lucrează cu Universitatea din Londra la strategia de transport metropolitan pentru Timişoara

Robert Bloancă

PRIMER anunță o criză a medicamentelor fabricate în România: Explozie a preţului materiilor prime fabricate în China

Papuc Irina

Primul autobuz electric la Brașov. În total, au fost procurate 52 de unități cu bani de la Administrația Fondului pentru Mediu

Papuc Irina

Compania de construcţii CON-A din Sibiu, cifră de afaceri de 120 milioane euro

Stefana Muresan

Primii 5 investitori aduc 6 mil. euro în Parcul Industrial Bistrița

România avea, anul trecut, 823 km de autostrăzi și peste 28.000 km de drumuri pietruite şi de pământ

Stefana Muresan

Cătălin Tănăsie, Salesforce Architect Verticala Digital Business Solutions (DBS), NTT DATA Romania: “Pentru mine e inovator să fac parte dintr-o companie care e interesată și de interacțiunea cu propriii angajați”

redactia

Grupul Banca Transilvania a luat trei premii la bursă

Nora Dumitrescu

Leave a Comment