Ultimele stiri

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, apel pentru dezvoltarea învățământului dual

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt, a îndemnat joi factorii de decizie din ţara noastră să se implice în dezvoltarea sistemului de învăţământ dual, ca şansă reală pentru viitorul societăţii româneşti.

“Este foarte important pentru prosperitatea societăţii ca sistemul educaţional să îndeplinească cerinţele economiei de astăzi. Pentru a prospera, economia are nevoie în mod cert de ingineri de top, dar şi de meseriaşi competenţi. Iar cei care urmează formarea educaţională primesc această recunoaştere pe piaţă. Mesajul meu adresat tuturor factorilor de decizie prezenţi este că vă rog din suflet să continuaţi să sprijiniţi sistemul învăţământului profesional dual. Nu este vorba de alegerea între învăţământul terţiar sau profesional, ci de a găsi echilibrul perfect între ambele. Deci, nu este vorba de ori – ori, ci de şi – şi, cu un rol desigur important pentru învăţământul dual, (…) fără lupte interne care nu sunt necesare, ci pur şi simplu luându-ne în serios sarcinile pentru binele copiilor. Nu este complicat, haideţi să-l facem”, a declarat Cord Meier-Klodt, la Conferinţa “EduPro Summit #1 – Educator for future”, organizată de Ambasada Germaniei la Bucureşti, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, scrie Agerpres.

Diplomatul german a arătat că formarea educaţională duală nu este capătul unei cariere promiţătoare, ci, de fapt, cineva poate aşeza astfel o fundaţie solidă pentru o carieră de succes.

“Ce consider a fi ingredientul cel mai important din sistemul economic de succes al Germaniei timp de decenii? Aş alege formarea de educaţie duală cu toate ramificaţiile ei şi mai ales cu spiritul ingineresc al ei. Germania nu şi-a desfiinţat structurile inginereşti, inclusiv această formare educaţională, şi nu a riscat în timpul crizei economice. Şi această formare duală este un pact special între stat, forţele de muncă, partenerii sociali, societatea civilă. România, în mod clar, nu are aceeaşi istorie sau aceeaşi tradiţie şi nici nu ne aşteptăm să aibă o copie exactă a tradiţiei noastre, însă formarea profesională ca atare a avut o bază puternică şi în această ţară la un moment dat. Şi aş spune că acest lucru cere un fel de renaştere în ziua de astăzi. Între timp, s-au schimbat foarte multe pe parcursul ultimilor ani, iar un nou sistem de formare duală s-a dezvoltat datorită unor proiecte-pilot de succes, ceea ce este un început promiţător”, a afirmat Cord Meier-Klodt.

Potrivit acestuia, sunt multe obstacole de depăşit pentru orientarea către o reţea naţională de formare duală, iar o carieră trebuie aleasă în funcţie de interesul şi abilităţile copilului.

“Trebuie să ne mutăm într-un sistem care să includă pe toţi, inclusiv zonele mai puţin dezvoltate ale ţării, şi cred că acesta ar trebui să fie un obiectiv politic. Şi transmitem un semnal politic în această direcţie. (…) Este nevoie de contribuţia sinergică a numeroşi actori. Nimeni nu poate reuşi singur în acest obiectiv. Din acest motiv ne-am hotărât să aducem pentru prima dată toate părţile semnificative la această conferinţă”, a spus oficialul german.

Related posts

KORVETTO – NOUA soluție tehnologică pentru controlul buruienilor din cultura de rapiță”

Ligia Voro

Stațiile de transformare de 110kV care deservesc CHE Voila și CHE Viștea, modernizate

Ligia Voro

Medicii vor fi scutiți de impozit pe venit

Stefana Muresan

Condiții civilizate pentru comercianți și cumpărători în Piața Mare din Satu Mare

Traian Dan

Au început lucrările la parcarea din centrul Zalăului

Nora Dumitrescu

CJ Arad, împrumut de 50 mil. lei pentru reabilitarea a două drumuri județene

Stefana Muresan

Primarii învață cum să aibă o administrație inteligentă

Nora Dumitrescu

Prof. dr. Tiberiu Bățagă, președintele SOROT: Donarea de țesuturi osoase și chirurgia robotică printre temele Congresului SOROT 2021

Ligia Voro

Prețurile apartamentelor din Cluj, mai mari cu 6,5%

Stefana Muresan

Herbstfest la Cluj: România – Germania, o relație comercială anuală de 27 miliarde euro

Stefana Muresan

Declarația pe propria răspundere și garanțiile eliminate de la IMM Invest

Traian Dan

SAP își mărește echipa de specialiști IT de la Timișoara

Stefana Muresan

Românii plătesc anual circa 650 de milioane de lei pe alimente bio

Ion Surdu

Fundația Groupe Renault România, în parteneriat cu Dacia, lansează, începând de anul acesta, Bursele de Educație Constantin Stroe

Nicolae Pop

Concluziile Supply Chain & Logistics Forum

Transilvania Business

Hunedoara: Moment bun pentru Complexul Energetic

Stefana Muresan

Cel mai bun vin de desert e în județul Mureș. E produs după o rețetă austriacă

Ion Surdu

Premii de peste 4.500 de euro pentru studenți la Energy Challenge 2021

Traian Dan

Maramureșul, inclus în ruta meșterilor populari din România

Nora Dumitrescu

Enjoy, Transylvania! A jewel of Romania in the heart of Europe

redactia

UNTOLD, sprijin pentru prima trecere de pietoni cu marcaj orizontal 3D

Ligia Voro

BNR: Rezervele valutare administrate în noiembrie s-au situat la nivelul de 33.817 milioane euro

Papuc Irina

Una dintre cele mai bune şcoli de afaceri din Europa se află în Sighetu Marmației

redactia

Concelex și Erbașu încep lucrările la noua Academie de Muzică din Cluj

Nora Dumitrescu

Leave a Comment