Industrie Mureș Slider Ultimele stiri

La mulți ani Wessling România!

WESSLING România, membru al uneia dintre cele mai cunoscute reţele de laboratoare din Europa – WESSLING – lucrează cu cele mai performante tehnologii, pe analize în domeniul protecției mediului și siguranței alimentare. Ioan Haşegan, directorul general al WESSLING România, companie din Târgu Mureș cu capital majoritar german, care bifează 15 ani de activitate, ne-a oferit detalii despre rezultatele și poziționarea companiei pe piața de profil.

Care sunt, pe scurt, cele două mari linii de activitate pe care le are WESSLING România?
Ioan Hașegan: Suntem o companie autohtonă cu capital majoritar german, membră a grupului WESSLING, recunoscut în Europa prin calitatea serviciilor de analize chimice, fizice și microbiologice, precum și de consultanță în domeniile protecției mediului și a siguranței alimentare. Grupul WESSLING are o vechime de peste 30 de ani în Europa având peste 1200 de specialiști și o cifră de afaceri de peste 75 milioane euro.
În Romania WESSLING este prezent cu sediul principal în Târgu Mureș din 2003, unde avem un laborator de protecția mediului și cu un punct de lucru în București, unde funcționează un birou de consultanță în domeniul protecției mediului și, din 2013, un laborator de siguranță alimentară. WESSLING România are o echipă de peste 50 de specialiști, care produc o cifră de afaceri de peste 1,2 milioane de euro.
Dacă în domeniul protecției mediului avem o vechime de 15 ani, în piața serviciilor de siguranță alimentară suntem, cum spuneam, de aproape 5 ani. În ambele domenii de activitate avem un renume de profesionalism și de încredere, de independență și imparțialitate.
În viziunea noastră despre dezvoltarea companiei ne autodefinim ca fiind o companie care învață (learning company), ceea ce înseamnă că suntem foarte flexibili, venind în sprijinul clienților cu servicii optime. Ne dezvoltăm în același timp cu clienții noștri, ajutându-i să se dezvolte în mod sustenabil.
La acest moment, două treimi din cifra de afaceri a WESSLING România provine din linia de business protecția mediului, iar o treime din zona serviciilor de siguranță alimentară. Divizia de siguranță alimentară are un ritm de dezvoltare mai accelerat, urmând ca în puțini ani să egalizăm ponderea celor două divizii la dezvoltarea WESSLING România.

Lucrați pentru companii importante. Ce vă recomandă pentru relația cu acestea?
Ioan Hașegan: Lucrăm în toate industriile importante din România, cum ar fi:
– Prelucrarea lemnului – Egger, Kronospan, Kastamonu
– Industria materialelor de construcții și cimentului – CRH, Lafarge Holcim, Heidelberg, Saint Gobain
– Industria metalurgică – Tenaris Silcotub, Saturn, Ductil Steel
– Industria de Petrol, Gaze și Energie – OMV Petrom, Rompetrol, Romgaz, Transgaz, CE Oltenia
– Industria Auto – Continental Automotive, Rombat, Siemens, Autoliv, Hirschmann, Bosch Rexroth, Robert Bosch
– Comerț – Selgros, Profi
– Industria alimentară – Reinert, Heineken, Westfleisch, Convenience, Kandia, Fuchs, Dr Oetker, Goodies, Eisberg, Bunge
– companii locale – primării, consilii județene, regii de apă, operatori de deșeuri
– autorități – Agenția și Garda de Mediu, Apele Române, Înalta Curte de Casație și Justiție, DNA.
Lucrăm și în afara țării. Astfel, în Republica Moldova avem clienți din industria cimentului, iar de curând avem un parteneriat pentru monitorizarea calității aerului în aeroportul din Doha și în spitalele din Qatar.
În relația cu toți acești clienți ne recomandă, în primul rând, acuratețea serviciilor oferite, care oferă încredere în rezultatele noastre, profesionalismul și seriozitatea, independența și imparțialitatea. Pentru că am demonstrat aceste caracteristici ale activității noastre de-a lungul timpului, se poate observa că din portofoliul de clienți fac parte companii concurente în aceeași piață și, în același timp, autorități care reglementează aceste piețe, deci ambele tabere, ca să folosesc un termen de strategie de război. Noi suntem profesioniști și ne servim clienții cu aceeași abordare corectă și cinstită. Nu ne implicăm în partizanate politice, etnice sau de oricare alt tip, sau în jocuri de corupție. Nu facem rabat de la calitatea serviciilor oferite, susținând doar pe criterii științifice rezultatele noastre. De aceea, îi veți găsi în portofoliul nostru de clienți pe cei care vor să se comporte cinstit și corect, chiar daca unii fac aceasta doar când lucrează cu noi ocazional.

Odată cu dezvoltarea activității, ați investit și în aparatură nouă?
Ioan Hașegan: Am făcut investiții importante în dezvoltarea laboratoarelor, mărind capacitatea de răspuns la solicitările clienților, asta însemnând o echipă mai mare de specialiști și echipamente mai multe, mașini pentru deplasare, în vederea efectuării măsurătorilor și recoltarea probelor. Avem un nou Laborator mobil pentru măsurători emisii, mai mare și mai bine dotat. Avem servicii noi, acreditate, oferite clienților noștri, pentru că noi suntem tot timpul aproape de client și venim în ajutorul lui cu satisfacerea necesităților curente sau viitoare.
Suntem proactivi și astfel devenim pioneri în piață cu unele servicii, cum sunt măsurătorile de calibrare a echipamentelor de măsurare continuă a emisiilor la coșuri (surse fixe).
Am investit, de asemenea, în dezvoltarea cu tehnologie IT a laboratorului. Astfel, am achiziționat un software de tipul LIMS (Laboratory Information Management System) prin care ținem sub control toată activitatea laboratorului, de la intrarea probelor, trecând prin procesul de execuție a analizelor și eliberarea rezultatelor, și până la eliberarea devizului în baza căruia se întocmește factura. Cu alte cuvinte, toată activitatea laboratorului devine trasabilă și verificabilă din toate punctele de vedere – acreditare, fiscalitate etc.

Spuneți-ne câteva lucruri despre importanța factorului uman în domeniul în care activați.
Ioan Hașegan: Deoarece suntem o companie care oferă servicii, factorul uman este foarte important în calitatea servicilor. Din păcate, în ultimii ani, oferta de forță de muncă în România este în scădere, atât cantitativ cât și calitativ. Am ajuns, la sfârșitul anului 2017, la un efectiv de peste 65 de angajati și colaboratori, însă recrutăm continuu, deoarece trebuie să găsim persoanele care corespund atât culturii noastre organizaționale cât și cerințelor profesionale. Avem o echipă tânără, responsabilă și dedicată profesional, dornică de dezvoltare. Echipa WESSLING este cel mai prețuit capital al firmei, pentru că, oricât de performante sunt echipamentele și oricât de bune sunt regulile de funcționare ale firmei, dacă echipa nu este una responsabilă, matură ca gândire și performanță profesională, totul este în zadar.

Ce le recomandați firmelor care au nevoie de servicii în domeniul în care activați ?
Ioan Hașegan: Dacă priviți sigla WESSLING, veți observa sloganul „Quality of Life”, adică vorbim de „Calitatea Vieții”, respectiv calitatea vieții noastre și a familiei noastre, a copiilor noștri, a părinților noștri, a tot ceea ce ne înconjoară și veți întelege că noi ne-am propus să ne dedicăm profesional acestui aspect.
De aceea, recomand firmelor și, în special, factorilor de decizie din firme să analizeze toate aspectele înainte de a decide alegerea furnizorilor de servicii în domenile protecției mediului și siguranței alimentare, deoarece responsabilitatea lor este mare în obținerea, menținerea și îmbunătățirea calitătii vieții noastre. Un furnizor de servicii care urmărește doar avantajul financiar în detrimentul corectitudinii profesionale, realizează, prin rezultatele eronate, voluntar sau involuntar, nu are importanță, un atentat la calitatea vieții noastre, la calitatea propriei vieți și a celor din jurul lui. Așa că le recomand să ia decizii cu responsabilitate.

A consemnat Florin Marcel SANDOR

Related posts

Se reia transportul auto și feroviar de călători între România și Ungaria

Traian Dan

Prima fabrică de instrumente muzicale din Republica Moldova, deschisă de cunoscutul lutier reghinean Vasile Gliga. Investiţie simbol de Centenar

redactia

Patru spitale din Alba vor fi modernizate cu fonduri europene

redactia

Cel mai mare complex rezidențial din Timișoara, City of Mara, infuzie de peste 10 mil lei

Stefana Muresan

REPORTAJ Turism în Delta Dunării: Potențial. Lipsă de viziune. Riscuri

Papuc Irina

Transilvania Construcții extinde TRC Park Cluj cu peste 40.000 mp

A. I.

Zilele Recoltei vor avea loc și în anul acesta la Cluj

Nora Dumitrescu

252 de staţii de încărcare rapidă şi ultra-rapidă pentru autovehicule electrice până în 2020

Ligia Voro

Adrian Vascu, senior partner Veridio, despre măsurile Guvernului: „Nu e suficient să ne oprim aici”

Ion Surdu

Laptopurile, cele mai căutate electronice de către români în timpul crizei Corona

Traian Dan

A fost semnat Contractul Colectiv de muncă la nivel de sector de activitate

Papuc Irina

Sălajul și Maramureșul vor noi parcuri industriale. Consulul onorific al Spaniei: ”Avem posibilitatea de a aduce, din Spania, firme cu experiență în domeniu”

redactia

Seminar 3 “Apiterapie altfel” – Performanță și dinamism prin hrana albinelor

Ligia Voro

OMV Petrom, investitie de 5 milioane de euro într-un centru pentru testarea calităţii carburanţilor

Stefana Muresan

Activele producătorului de pâine Roland, vândute mai ieftin

Nora Dumitrescu

[Enjoy Transylvania!] “Teleki-Bolyai” Library, an extraordinary book fund

Transilvania Business

Șimleu Silvaniei are proiecte europene de 10 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Kastamonu – investiție de 20 mil. euro în fabrica din Reghin

Stefana Muresan

Conferința FinTech și educație și Gala EduFin în cadrul Global Money Week

Traian Dan

Liber la Hotelul Privo pe malul Someșului

Nora Dumitrescu

Petre Daea: Președinția României la Consiliul UE are de gestionat 29 de dosare pe agricultură și piscicultură

redactia

Județele din Transilvania și Banat, fruntașe la servicii poștale private

Nora Dumitrescu

Consultare pentru instalarea de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice pe A1 și A2

Ligia Voro

BRINEL şi Cisco trasează tendinţele tehnologice la Cluj Connecting Day 2019

A. I.

Leave a Comment