Industrie Ultimele stiri

Reușita și angajamentul membrilor CCIFER, în centrul celei de-a 12-a ediții a Galei CCIFER

- Gala CCIFER 960x641 - Reușita și angajamentul membrilor CCIFER,  în centrul celei de-a 12-a ediții a Galei CCIFER

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER) a decernat, în data de 22 septembrie, Premiile 2018 în cadrul celei de-a 12-a ediții a Galei sale, în prezența a 450 de reprezentanți ai societăților membre și a invitaților lor, parteneri publici și privați.

Cuvântul de deschidere i-a aparținut președintelui CCIFER, François Coste, care a relevat, printre altele, dimensiunea schimburilor comerciale dintre cei doi parteneri – România și Franța.
“Cu 3.000 de societăți cu capital francez și peste 4,2 miliarde de euro investiții în România, parteneriatul strategic între Franța și România este puternic și alimentează un flux anual de schimburi echilibrat și în creștere la 8 miliarde de euro. Suntem mândri de diversitatea și reușita membrilor noștri: societăți mari aflate adesea în poziție de lideri, întreprinderi mici și mijlocii dinamice, profesioniști, agricultori, asociații. Ca în fiecare an, suntem onorați să acordăm cele trei trofee care valorizează antreprenoriatul, inovația și responsabilitatea socială”, a declarat François Coste, președinte CCIFER, în deschiderea evenimentului care a fost plasat sub tema modei.

Ștefan – Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, a subliniat în discursul său deschiderea ministerului de a lucra cu CCIFER precum și cu Coaliția pentru Dezvoltarea României, a cărei coordonare este realizată în acest semestru de CCIFER.

36 de dosare au fost primite anul acesta pentru cele trei categorii de premii: inovație, antreprenoriat și responsabilitate socială. Câștigătorii au fost selecționați în funcție de maturitatea proiectului lor, performanța economică, unicitatea pe piață, originalitatea, dar și impactul pe termen lung în societate.
La categoria antreprenoriat, câștigătorul este Nod Maker Space, un ecosistem dinamic care găzduiește designeri, artiști, ingineri, inventatori, freelanceri și antreprenori.

La categoria inovație, H Grup It Expert a câștigat premiul pentru aplicația SCAN- H, o aplicație care facilitează reciclarea. Această aplicație permite utilizarea codului de bare al produselor pentru a sensibiliza și a oferi informații de cum și unde să se recicleze.

Dăruiește Viață, împreună cu ENGIE au câștigat la categoria responsabilitate socială pentru construirea primului spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România din ultimii 30 de ani. Acest spital va fi independent din punct de vedere energetic și primul spital digital cu scopul de a reduce costurile, a identifica probleme și a crea un sistem de management al procedurilor.

Juriul a decis să acorde în acest an și un premiu special, Premiul Coup de Cœur, Asociației Se Poate împreună cu Up România. Proiectul « New trees for new life» este un amplu proiect de plantare de arbori în județul Prahova, în zona comunei Lipănești, cunoscută pentru problemele sale de mediu. Obiectivul proiectului este de a planta 100.000 de arbori în 4-5 ani.

CCIFER reunește în prezent 530 de membri care reprezintă 125.000 de locuri de muncă cu o cifră de afaceri de 18 miliarde de euro.

Related posts

Tunelurile pentru urşi de pe autostrada Lugoj-Deva, estimate la 1,11 miliarde lei

redactia

Tribunalul Arbitral de la Geneva îi dă dreptate lui Remus Borza

Stefana Muresan

Labradors Residence, un proiect de super case la câteva minute de Târgu-Mureș

redactia

Colonada imperială din Buziaș, unică în Europa, restaurată cu fonduri europene

redactia

Start-Up Nation: Concurenţă de 3,3 pe un loc pentru finanţările nerambursabile de la stat

redactia

Cei mai buni elevi informaticieni din Balcani, premiați la UVT

Stefana Muresan

Finanțare nerambursabilă pentru SC Secoplan SRL

Ionel Albu

Virgil Păunescu, Oncogen: „Sunt primul român vaccinat împotriva Covid-19 cu vaccinul dezvoltat la Oncogen. Statul nu a făcut nimic, zero fonduri pentru finanțare”

Papuc Irina

Oradea: O nouă etapă de reabilitare a rețelelor de termoficare, investiție de 32 mil. euro, fonduri comunitare

Stefana Muresan

Piața muncii la Cluj: vor să ajungă IT-iști pornind de la zero

Nora Dumitrescu

Ziua Internațională a Femeii, sărbătorită de Star Assembly. Povestea Ancăi Petra

Stefana Muresan

AROBS Pannonia cumpără Skyshield și își întărește poziția în top 10 firme de monitorizare flotă din Ungaria

redactia

Ministrul Culturii: E foarte bine că portul românesc inspiră designeri; ar fi și mai bine dacă ei ar recunoaște acest lucru

Stefana Muresan

Iordăchescu&Asociații: COVID-19 și Cybersecurity – sfaturi pentru păstrarea securității datelor

Nicolae Pop

Zboruri Tarom de la Iaşi către Cluj şi Timişoara, de la sfârşitul lunii martie

Stefana Muresan

Olandezii de la Damen angajează oameni din toate categoriile profesionale pentru şantierul din Mangalia. Vor să ajungă la 3.000 de angajaţi

redactia

Jon Watkins appointed COO Western Europe for VGP

Ionut Oprea

OFICIAL: Ford supendă temporar producția la fabricile sale din Europa, inclusiv la Craiova

Ligia Voro

Peste 700 de oferte de vânzare terenuri arabile, depuse la Direcţia Agricolă Arad în doar două zile

Stefana Muresan

Noul val în automotive

Ligia Voro

Investiţiile străine directe, mai mari cu 17,7%, în primele zece luni din acest an

Stefana Muresan

92 de milioane de componente electronice au fost livrate de Continental Timișoara în ultimii 11 ani

Stefana Muresan

Atenționare eJobs – tentativă de fraudă

Ligia Voro

Primăria Oradea vrea o parcare “în trepte”, lângă Spitalul Judeţean

redactia

Leave a Comment