Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Reușita și angajamentul membrilor CCIFER, în centrul celei de-a 12-a ediții a Galei CCIFER

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER) a decernat, în data de 22 septembrie, Premiile 2018 în cadrul celei de-a 12-a ediții a Galei sale, în prezența a 450 de reprezentanți ai societăților membre și a invitaților lor, parteneri publici și privați.

Cuvântul de deschidere i-a aparținut președintelui CCIFER, François Coste, care a relevat, printre altele, dimensiunea schimburilor comerciale dintre cei doi parteneri – România și Franța.
“Cu 3.000 de societăți cu capital francez și peste 4,2 miliarde de euro investiții în România, parteneriatul strategic între Franța și România este puternic și alimentează un flux anual de schimburi echilibrat și în creștere la 8 miliarde de euro. Suntem mândri de diversitatea și reușita membrilor noștri: societăți mari aflate adesea în poziție de lideri, întreprinderi mici și mijlocii dinamice, profesioniști, agricultori, asociații. Ca în fiecare an, suntem onorați să acordăm cele trei trofee care valorizează antreprenoriatul, inovația și responsabilitatea socială”, a declarat François Coste, președinte CCIFER, în deschiderea evenimentului care a fost plasat sub tema modei.

Ștefan – Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, a subliniat în discursul său deschiderea ministerului de a lucra cu CCIFER precum și cu Coaliția pentru Dezvoltarea României, a cărei coordonare este realizată în acest semestru de CCIFER.

36 de dosare au fost primite anul acesta pentru cele trei categorii de premii: inovație, antreprenoriat și responsabilitate socială. Câștigătorii au fost selecționați în funcție de maturitatea proiectului lor, performanța economică, unicitatea pe piață, originalitatea, dar și impactul pe termen lung în societate.
La categoria antreprenoriat, câștigătorul este Nod Maker Space, un ecosistem dinamic care găzduiește designeri, artiști, ingineri, inventatori, freelanceri și antreprenori.

La categoria inovație, H Grup It Expert a câștigat premiul pentru aplicația SCAN- H, o aplicație care facilitează reciclarea. Această aplicație permite utilizarea codului de bare al produselor pentru a sensibiliza și a oferi informații de cum și unde să se recicleze.

Dăruiește Viață, împreună cu ENGIE au câștigat la categoria responsabilitate socială pentru construirea primului spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România din ultimii 30 de ani. Acest spital va fi independent din punct de vedere energetic și primul spital digital cu scopul de a reduce costurile, a identifica probleme și a crea un sistem de management al procedurilor.

Juriul a decis să acorde în acest an și un premiu special, Premiul Coup de Cœur, Asociației Se Poate împreună cu Up România. Proiectul « New trees for new life» este un amplu proiect de plantare de arbori în județul Prahova, în zona comunei Lipănești, cunoscută pentru problemele sale de mediu. Obiectivul proiectului este de a planta 100.000 de arbori în 4-5 ani.

CCIFER reunește în prezent 530 de membri care reprezintă 125.000 de locuri de muncă cu o cifră de afaceri de 18 miliarde de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Prințul Dimitrie Sturdza, lobby pentru cultură și investiții

Articolul următor

Capitala Unirii, capitala business-ului. Noul val de antreprenori din Ardeal

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share