Industrie Ultimele stiri

Reușita și angajamentul membrilor CCIFER, în centrul celei de-a 12-a ediții a Galei CCIFER

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER) a decernat, în data de 22 septembrie, Premiile 2018 în cadrul celei de-a 12-a ediții a Galei sale, în prezența a 450 de reprezentanți ai societăților membre și a invitaților lor, parteneri publici și privați.

Cuvântul de deschidere i-a aparținut președintelui CCIFER, François Coste, care a relevat, printre altele, dimensiunea schimburilor comerciale dintre cei doi parteneri – România și Franța.
“Cu 3.000 de societăți cu capital francez și peste 4,2 miliarde de euro investiții în România, parteneriatul strategic între Franța și România este puternic și alimentează un flux anual de schimburi echilibrat și în creștere la 8 miliarde de euro. Suntem mândri de diversitatea și reușita membrilor noștri: societăți mari aflate adesea în poziție de lideri, întreprinderi mici și mijlocii dinamice, profesioniști, agricultori, asociații. Ca în fiecare an, suntem onorați să acordăm cele trei trofee care valorizează antreprenoriatul, inovația și responsabilitatea socială”, a declarat François Coste, președinte CCIFER, în deschiderea evenimentului care a fost plasat sub tema modei.

Ștefan – Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, a subliniat în discursul său deschiderea ministerului de a lucra cu CCIFER precum și cu Coaliția pentru Dezvoltarea României, a cărei coordonare este realizată în acest semestru de CCIFER.

36 de dosare au fost primite anul acesta pentru cele trei categorii de premii: inovație, antreprenoriat și responsabilitate socială. Câștigătorii au fost selecționați în funcție de maturitatea proiectului lor, performanța economică, unicitatea pe piață, originalitatea, dar și impactul pe termen lung în societate.
La categoria antreprenoriat, câștigătorul este Nod Maker Space, un ecosistem dinamic care găzduiește designeri, artiști, ingineri, inventatori, freelanceri și antreprenori.

La categoria inovație, H Grup It Expert a câștigat premiul pentru aplicația SCAN- H, o aplicație care facilitează reciclarea. Această aplicație permite utilizarea codului de bare al produselor pentru a sensibiliza și a oferi informații de cum și unde să se recicleze.

Dăruiește Viață, împreună cu ENGIE au câștigat la categoria responsabilitate socială pentru construirea primului spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România din ultimii 30 de ani. Acest spital va fi independent din punct de vedere energetic și primul spital digital cu scopul de a reduce costurile, a identifica probleme și a crea un sistem de management al procedurilor.

Juriul a decis să acorde în acest an și un premiu special, Premiul Coup de Cœur, Asociației Se Poate împreună cu Up România. Proiectul « New trees for new life» este un amplu proiect de plantare de arbori în județul Prahova, în zona comunei Lipănești, cunoscută pentru problemele sale de mediu. Obiectivul proiectului este de a planta 100.000 de arbori în 4-5 ani.

CCIFER reunește în prezent 530 de membri care reprezintă 125.000 de locuri de muncă cu o cifră de afaceri de 18 miliarde de euro.

Related posts

Transgaz primește un împrumut de 50 de milioane de euro de la BEI pentru o conductă care va transporta gazele din Marea Neagră

redactia

Gustare tradiţională din Bihor la Olimpiada culinară de la Stuttgart

Traian Dan

Cum stimulăm tinerii să se implice în viața comunității lor?

Ligia Voro

Grupul suedezo-american Autoliv va transfera în România și Franța întreaga producție de generatoare de gaz de la fabrica din Suedia

Ion Surdu

Rețeta magiunului de prune Topoloveni, la o vârstă venerabilă

Ligia Voro

KUKA Robotics și oamenii care lucrează în industria de robotică și automatizare în România

redactia

Trei oferte pentru construirea de tramvaie electrice, la Timişoara. Contract de peste 40 milioane euro

Stefana Muresan

Banca Transilvania asigură 30% din tranzacțiile de la bursa românească

Nora Dumitrescu

Primăriile din Bihor pot beneficia de sprijin financiar pentru împăduriri

Traian Dan

Nestle, MHP, Tech Mahindra – noi chiriași în Vox Technology Park

Ligia Voro

Paralela 45 a lansat graficul cu tarifele hotelurilor pentru intregul sezon estival

redactia

Itinera Spa va construi pasajul Oltenița

Ligia Voro

Aktor, avans pe lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda

Stefana Muresan

Romgaz recrutează şapte membri în CA, în baza ordonanţei pentru guvernanţa corporativă

Stefana Muresan

Top 10 afaceri locale ce estimează creșteri ale vânzărilor în perioada post-izolare

Traian Dan

Black Sea Oil & Gas şi Transgaz, contract pe 15 ani pentru transportul gazelor naturale produse în proiectul Midia

redactia

Noua companie aeriană, lansată de proprietarul Christian Tour, va efectua zboruri de pe Aeroportul Sibiu

Papuc Irina

Electrica finanțează o clasă profesională în sistem dual la Brașov

Stefana Muresan

Orașele Transilvaniei și Banatului, magnet pentru turiști

redactia

Licitatia pentru selectarea operatorilor de colectare si transport al deseurilor intra in line dreapta

Stefana Muresan

Cluj: Piste de biciclete pe teritoriul a trei localități, printr-un proiect european de 200.000 de euro

Stefana Muresan

AGROTURISM ȘI GASTRONOMIE ROMÂNEASCĂ, primul eveniment dedicat antreprenoriatului în mediul rural inspirat de produsele și tradițiile culinare autentic românești

redactia

Roman Braşov, în negocieri cu Pakistanul pentru un contract de 100 mil. euro

Stefana Muresan

Nou director la Armătura Cluj

Stefana Muresan

Leave a Comment