Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Airbus și IAR vor colabora în următorii 15 ani pentru fabricarea elicopterului H215M

Airbus și IAR au semnat marți Contractul definitiv de colaborare pe 15 ani pentru elicopterul H215M. Potrivit documentului, IAR este partenerul exclusiv al Airbus pentru fabricarea în România a elicopterului IAR-H215M.

”IAR-ul există, pentru că a existat această cooperare, începută acum 50 de ani. România a decis, în 1968, să fabrice elicoptere sub licenţă vest-europeană şi a ales Aerospatiale pentru a întemeia şi la noi o fabrică de elicoptere. Practic, tot ce a făcut IAR în ultimii 48 de ani s-a datorat acestei cooperări. Este o pierdere imensă, dacă s-ar întrerupe această cooperare. Ceea ce s-a întâmplat astăzi însemnă o nouă pornire a dezvoltării de elicoptere la Braşov şi ar repune pe harta lumii IAR-ul, ca fabricant de elicoptere, dar şi România, ca fabricant de elicoptere. În acelaşi timp, ar aduce avantajul că orice client, care face parte din rândul instituţiilor de Apărare a României, va beneficia de un produs foarte bun, produs în ţară, cu multiple avantaje, inclusiv asupra locurilor de muncă înalt calificate, aşa cum spunea şi domnul Olivier Michalon (n.r. Senior Vice President Airbus Europe) şi, în opinia mea este, poate, ultima şansă pentru IAR, ca fabricant, şi pentru România, să aibă un produs de înaltă tehnologie şi care, după cum vă spuneam, care să asigure viitorul companiei, cât şi viitorul elicopter, de nouă generaţie, care va dota Forţele Aeriene ale României”, a declarat, pentru Capital, Neculai Banea, Directorul General al IAR Braşov.

„Am sprijinit cu mândrie România timp de aproape 50 de ani, nu doar prin activităţi de asamblare şi mentenanţă a elicopterelor, dar şi investind continuu şi contribuind la modelarea industriei aeronautice prin programe educaţionale unice pentru tânăra generaţie. Acum privim spre viitor prin acest parteneriat cu IAR pentru elicopterul H215M, înaintea unei decizii din partea Guvernului României de a pune în aplicare cooperarea noastră şi de a livra Ministerului român al Apărării un elicopter multirol cu adevărat eficient din punct de vedere al costului, produs în România”, a răspuns Olivier Michalon, Senior Vice President pentru Europa al Airbus Helicopters, potrivit sursei citate.

H215M este un elicopter robust, bimotor, certificat EASA şi FAA, care include tehnologii şi capabilităţi ultramoderne. Datorită dimensiunii sale, fiabilităţii şi gradului de disponibilitate pentru zbor, H215M este elicopterul ideal pentru misiuni utilitare în medii extreme şi pe câmpul de luptă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Camera de Comerţ şi Industrie a României premiază 12.472 de companii cu performanţe economice deosebite

Articolul următor

Cea mai bună universitate din România. UBB detronează Universitatea Bucureşti

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share