Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Adrian Volintiru: Romgaz vrea să devină producător de energie verde

Romgaz vrea să-şi diversifice activitatea şi analizează posibilitatea de a deveni producător de energie verde şi de a deţine un combinat de îngrăşăminte chimice, a declarat, luni, Adrian Volintiru, directorul general al companiei, în cadrul unei conferinţe de presă.

“Ne interesează producţia de energie verde, care înseamnă diversificarea portofoliului Romgaz. În momentul acesta, Romgaz nu are un know-how adecvat pentru această activitate, astfel că analizăm în primul rând piaţa, apoi posibilităţile şi opţiunile pe care le avem, fie greenfield, fie să achiziţionăm”, a afirmat el, citat de Agerpres.

Oficialul Romgaz a arătat şi interesul companiei pentru a prelua un combinat de îngrăşăminte chimice sau a construi unul de la zero.

“Am demarat un studiu de piaţă, pentru că nici la asta nu ne pricepem. Ne dorim să multiplicăm valoarea gazului pe lanţul valoric şi ne gândim tot timpul să ne diversificăm, pentru că nu putem rămâne numai în gaz, că nu ştii ce-ţi aduce viitorul, şi analizăm toate oportunităţile de investiţii posibile. Apoi ne vom gândi la parteneriate sau posibilităţi de finanţare alternative, ca să putem face mixul optim între sursele proprii şi cele atrase”, a susţinut Volintiru.

În ceea ce priveşte termocentrala pe gaze pe care Romgaz a anunţat că este interesat să o construiască la Mintia, Deva, Volintiru a precizat că şi-a propus finalizarea acesteia până în 2023.

“Deja este încheiat studiul de prefezabilitate şi am lansat licitaţia pentru studiul de fezabilitate tehnic şi conceptual. Mi-aş dori să începem fizic acest proiect în anul 2019. Chiar dacă proiectul ar începe în ianuarie – mijlocul anului 2020, termenul de finalizare pe care l-am făcut împreună cu specialiştii ar fi 31 august 2023”, a mai spus şeful Romgaz.

Romgaz a organizat, luni, un eveniment dedicat împlinirii a cinci ani de la listarea companiei la Bursa de Valori Bucureşti.

În această perioadă, producătorul de gaze a acordat acţionarilor dividende în valoare de aproape 7,4 miliarde lei. Cel mai mare acţionar al SNG, cu un pachet de 70% din acţiuni, este statul român prin Ministerul Energiei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primăria Oradea are noi proiecte, de 300 milioane euro, pentru fonduri europene

Articolul următor

Concernul Bosch va construi în Simeria o fabrică de maşini de spălat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share