Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Leoni, panuri mari în Bistrița: rămâne cu aproximativ 5.500 de angajați și face pasul spre cablurile high voltage

Leoni are planuri mari la Bistrița, fiind între primele fabrici din grup care își reorientează mare parte din producție spre cabluri high voltage.

Oficialii companiei au admis pentru BistrițaBusiness.ro că există un proces de reorganizare pe criterii de eficiență, impus de fluctuația naturală a personalului, de lipsa de forță de muncă, de volumul comenzilor care este posibil să ducă fabrica la aproximativ 5.500 de angajați, până la finalul anului.

“În momentul de față, fabrica Leoni Bistrița trece printr-un proces de reorganizare a activității care are ca scop eficientizarea proceselor de producție. După cum știți, fluctuația naturală și lipsa forței de muncă sunt provocări cu care ne confruntăm în mod constant. Acești factori afectează numărul angajaților în fabricile noastre, iar efectele se resimt nu numai în județul Bistrița-Năsăud, ci și în celelalte județe unde avem unități de producție. Astfel, pentru a ne recâștiga competitivitatea pe piață, trebuie să urmărim o serie de indicatori de performanță, printre care dimensionarea corectă a numărului de angajați direct productivi versus indirecți, raportați la nivelul volumelor de producție. Numărul estimat de angajați pentru sfârșitul anului 2018 este de 5.500” au declarat oficialii companiei Leoni Bistrița, pentru publicația citată.

“Nu vom închide niciuna din fabricile Leoni din Bistrița. Dimpotrivă, strategia de business pentru perioada următoare este de a dedica o parte mai mare din producție cablajelor high voltage pentru mașinile electrice și hibrid. În contextul tendințelor globale ale industriei auto (elecro-mobility și condusul autonom (autonomous driving)), fabrica din Bistrița este printre primele fabrici Leoni care se va specializa în producția de cabluri high voltage.” au mai spus reprezentanții Leoni Bistrița.

Leoni Bistrița va continua să fie cel mai mare angajator și cel mai mare exportator din Bistrița-Năsăud, cu afaceri anuale ce se apropie de 360 milioane euro. Recent, compania și-a publicat rezultatele pentru 2017: rulaj de 1,65 miliarde lei, profit net 25,3 milioane lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Francezii de la SNEF vor să preia furnizorul local de soluţii şi servicii IT Net Brinel

Articolul următor

Enel X România va instala 2.500 de puncte de încărcare pentru maşinile electrice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Air Oradea caută partener privat

Compania Air Oradea, înființată de municipalitate în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, caută un partener privat care să…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share