Eveniment Mureș Ultimele stiri

Aliz Kosza şi dimensiunile echilibrului în leadership

- aliz 960x640 - Aliz Kosza şi dimensiunile echilibrului în leadership

*Antreprenorii, managerii şi liderii mureşeni deschişi unei schimbări de perspectivă, invitaţi la conferinţă
*Conferinţa va fi susţinută de Aliz Kosza

 

Hotel „Privo” din Târgu Mureş va găzdui miercuri, 12 decembrie, de la ora 17.00, conferinţa cu tema „LeadArtShip”, susţinută de Aliz Kosza, cunoscută creatoare de culturi organizaţionale, lideri şi branduri de top din România.
Având o carieră de 39 de ani, dintre care peste 25 de ani de experiență în top management și 6 ani de mentorat de business în antreprenoriate românești, Aliz Kosza a contribuit, de-a lungul carierei sale în business, încă din anii ’90, la formarea și dezvoltarea comerțului modern din România, aducându-şi contribuţia la construirea unor branduri puternice, care sunt și azi în topul mărcilor din industriile pe care le reprezintă: Poiana, Tomi, Ardealul, Bunica, Unirea, Wiesana, MOL, Savana.

Detalii despre evenimentul organizat de LEE România, care se adresează antreprenorilor, managerilor şi liderilor deschişi unei schimbări de perspectivă şi care se va desfăşura sub egida „Sufletul în Business”, am aflat de la Loredana Egri, fondator LEE Romania.

 

Care este scopul conferinţei, de unde necesitatea unui astfel de eveniment?
Loredana Egri, fondator LEE România: Pe piața noastră mureșeană se organizează mult prea puţine evenimente dedicate mediului de business, care să aibă în centru oameni competenţi, profesionişti veritabili în domeniul lor. Când spun competenţi, mă refer la oameni care chiar au demonstrat că ceea ce vorbesc au şi aplicat la un moment dat în viaţa lor și s-a concretizat în rezultate.
Deoarece timp de aproape zece ani am lucrat pentru o multinaţională care, așa cum se ştie, investeşte în angajaţi pentru ca aceştia să fie mai productivi, am văzut ce înseamnă să ai acces la oameni care într-adevăr au cunoştinţe, experienţă şi expertiză. Și ce impact are acest lucru în productivitate.
Niciunul dintre noi nu ne naştem cu secretul reuşitei, ci trebuie să îl învăţăm. Ascultarea diverselor poveşti (sau povestitori) preluate din America și traduse în limba română nu va asigura acea învățare, însă ascultarea/colaborarea/mentoratul venit de la acei oameni care au experimentat, care au excelat, care au lăsat în urma lor rezultate palpabile, vizibile, este acea învățare de care avem nevoie. De data aceasta fiind o învățare venită din activitatea practică și concretă, nu din teorii.
De aceea, mi-am dorit ca și Târgu Mureșul să se poată bucura de o conferință, în jurul lucrurilor concrete, experimentate, exemplificate prin rezultate, din care să învăţăm cu toții ca apoi să le aplicăm în businessul nostru, în viața noastră, în mediul din care facem parte, precum conceptul de conferințe al lui Aliz ”Sufletul în business”.

 

Cui se adresează evenimentul?
L.E.: Evenimentul se adresează tuturor liderilor din Mureş, adică proprietarilor de afaceri, managerilor sau, pur şi simplu, liderilor informali, care conştientizează că secretul reuşitei în afaceri sunt oamenii.
Oricât am fi de competenţi în poziţia pe care o deţinem, avem nevoie de oameni care să ne ajute să ne ducem ideile la un alt nivel.
Ideile noastre se temină la un moment dat și chiar dacă business-urile pornesc de la un vis, o idee a antreprenorului, pentru faptul că noi trăim într-o piaţă foarte schimbătoare, chiar și cea mai extraordinară idee își poate pierde importanța într-un timp foarte scurt, deoarece lucrurile și piața evoluează cu viteze amețitoare.
Iar faptul că ştii să valorifici talentul oamenilor, potenţialul şi creativitatea acestora, constituie un real avantaj în business pe termen lung.
Iar fără leadership, este foarte greu să vorbim despre creativitate şi performanţă de vârf.

 

A existat, probabil, o listă mare cu nume posibile. De ce Aliz Kosza?
L.E.: Lista de nume posibile nu este chiar atât de mare pe cât am putea crede. Da, sunt foarte multe nume cunoscute în piață, dar nume care să fi demonstrat că ceea ce vorbesc are şi aplicabilitate pe piața româneasă sunt destul de puţine.
Am auzit pentru prima dată de Aliz Kosza din revista „Capital”, pe care o citesc de zece ani, tocmai pentru a îmi forma o cultură pe partea de business și a ști care sunt profesioniștii din domeniu. Așadar de acolo am câștigat informația că este un profesionist pe partea de strategie de business. Și de atunci îi urmăresc activitatea atât online, cât și la evenimentele la care este invitată cu recurență. Aliz este una dintre persoanele pe care mi-am propus să le cunosc și aștept cu bucurie să ajungă la Târgu Mureș, deoarece mi-am propus să duc LEE Romania la nivelul următor, dincolo de testarea unor idei personale.
De-a lungul timpului, atunci când mi s-a cerut sfatul în privința unui strateg de business, am recomandat-o pe Aliz, deoarece îi cunoșteam realizările, însă Aliz are proiecte multe și mari în alte locații din țară și este dificil. De aceea îmi doresc să putem dezvolta proiecte pentru piața mureșeană pentru că antreprenorii noștri nu au la cine apela. Și nu mă refer la rețeaua de cunoștințe, ci mă refer la mentori sau strategi de business, care asta fac ca meserie și care pot veni cu soluții văzând business-ul dinafară. Lucru care este unul obișnuit în orașele mari, nu mai zic de piața internațională și care se reflectă în competitivitatea business-urilor.
Fiecare dintre noi are datoria de a întoarce ceva comunății din care face parte, iar deoarece lucrez în business de 10 ani și sunt în contact cu provocările antreprenorilor noștri, cred că este de bun simț să nu țin pentru mine conceptele, oamenii, ideile la care am acces, ci să le împărtășesc comunității.

A consemnat Alex TOTH

 

Informaţii utile despre conferinţă:

– Conferinţa va avea o durată de 2 ore şi va aborda următoarele teme: Arta de a conduce, Esenţa leadershipului, Organizaţiile au suflet, Echilibru: dimensiuni individuale şi colective, Leadership în era digitală, Studii de caz şi Sesiune de întrebări şi răspunsuri.
– Costul de participare este de 160 de lei/persoană, organizatorii oferind un discount early-bird de 30% pentru înscrierile care se fac până în data de 21 noiembrie.
– Înscrierile se fac accesând următorul link: http://lifestyle.lee-romania.com/en/formular-inscriere-conferinta-leadartship-cu-aliz-kosza/.

Related posts

Deschidere oficială VINVEST 2019

Stefana Muresan

Banca Transilvania, premiată de ASF pentru responsabilitate socială

Stefana Muresan

Pensiunile din Maramureș au găsit variante de criză

Nora Dumitrescu

Compania Flex se extinde la Timișoara

Stefana Muresan

Dacia Plant continuă investițiile cu un nou depozit de produse finite de 1.300 mp

Papuc Irina

Primele troleibuze Solaris vor ajunge în Brașov în câteva luni: acumulatorul oferă o autonomie de minimum 5 kilometri în lipsa contactului cu linia de electricitate

Papuc Irina

Orașul Câmpia Turzii a răscumpărat stadionul de la fostul combinat

Nora Dumitrescu

In premiera solutii IT&C si tehnologii SMART cu aplicatie in Transport, Logistica si Comert la SMARTTECH Partners EXPO!

Stefana Muresan

CE: Finanțare de peste 500 de milioane de euro pentru finalizarea a 11 proiecte importante

Stefana Muresan

Campanie Fundația Polisano – Cutii negre pentru mâinile copiilor, în școlile din Sibiu

redactia

4 kilometri și jumătate din Via Transilvanica, asigurați în doar o săptămână. Tibi Ușeriu a ajutat de pe patul de spital din Canada

redactia

Numărul angajaților statului a crescut cu peste 5.000 în a doua lună a anului. Cei mai mulți, în Sănătate

Ion Surdu

Topul companiilor cu capital german din România este alcătuit preponderent din retaileri

Ligia Voro

Ministerul Turismului, parteneriat cu reprezentanţii festivalurilor Untold şi Neversea pentru promovarea turistică a României

Stefana Muresan

Mai sunt 30 de zile pentru înscrierile la Astra Film Festival

Stefana Muresan

Programul „Generaţia Tech” se lansează la Oradea

Traian Dan

FOTO/ Ziua Națională a României, la Sibiu. Sute de oameni au urmărit parada militară și au dansat Hora Unirii

Papuc Irina

CTPark Timisoara: CTP invests over EUR 13 million for logistics park expansion

Ionut Oprea

DTZ Echinox: investitori de pe patru continente

Ionut Oprea

Australienii de la ADX Energy au atras 2 milioane dolari de la firma britanică de investiții Reabold Resources pentru proiectul din Timiș

Stefana Muresan

Producătorul român de salate Eisberg România își continuă producția și livrările

Ion Surdu

 A Global Exhibition on International Real Estate

Stefana Muresan

Drumul care leagă Oradea de Autostrada Transilvania, gata de licitație

Traian Dan

UBB vizează cumpărarea sediului Băncii Transilvania

Stefana Muresan

Leave a Comment