Transilvania Business
Energie Ultimele stiri

Transgaz investește 152 milioane de euro în dezvoltarea rețelei în zona Moldovei

Operatorul național de transport gazee naturale Transgaz a semnat contractul de finanțare cu Ministerul Fondurilor Europene pentru proiectul de dezvoltare al sistemului național de transport gaze naturale în zona de nord-est a României. Investiția va fi de 152 de milioane de euro, dintre care 46 de milioane de euro provin din fonduri europene, Aceasta va crește capacitate de export a gazelor naturale către Republica Moldova.

De asemenea, odată efectuate lucrările programate, alimentarea cu gaze naturale a acestei regiuni va fi îmbunătățită.

Directorul general al Transgaz, Ion Sterian, s-a referit la principalele proiecte pe care le gestionează compania în: construcția gazoductului BRUA, proiectul de dezvoltare al SNT în zona de nord-est a României și proiectul gazoductului Ungheni-Chișinău. “Suntem în grafic cu toate aceste inițiative strategice și avem capacitatea administrativă de a le duce la bun sfârșit”, a spus Sterian. Oficialul a subliniat că Transgaz a reușit ca în ultimii doi ani să atragă finanțări din fonduri europene în valoare de aproximativ 250 de milioane de euro.

Odată cu implementarea acestuia, vor fi făcute următoarele investiții în 31 localități din județele Bacău, Neamț și Iași:
– două tronsoane de conducta pe direcția Onești – Gheraesti – Lețcani, de 165,15 km;
– două stații de comprimare ce vor asigura presiunea necesară transportului gazelor naturale spre zonele de consum. Vor fi amplasate în Onești, jud. Bacău și Gheraesti, jud. Neamț;
– elemente de siguranță și protecție a conductei;
– un sistem de comandă și achiziție date.

Comentarii

Comentarii

Related posts

RAAL Bistriţa caută 125 de oameni pentru fabrica de sisteme de răcire

Stefana Muresan

Tarom şi-a majorat cu 1,4% cota de piaţă în România și a consemnat un record de pasageri pentru ultimii 10 ani

redactia

Asociaţia Nucifere Regia: Plantaţia cu care reuşeşti să-ţi recuperezi investiţia de 100 de ori

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More