Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CJ Cluj, demersuri pentru realizarea unității „park&ride” de la Aeroportul International ,,Avram Iancu”

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a initiat o serie de noi demersuri in vederea realizarii unei facilitati de tip „park&ride” la intrarea in municipiul Cluj-Napoca, in proximitatea Aeroportului International ,,Avram Iancu”. Obiectivul principal al acestei investitii publice este de a contribui la descongestionarea traficului si la stimularea mobilitatii din perimetrul zonei metropolitane clujene, prin utilizarea mijloacelor de transport public.

Astfel, potrivit hotararii adoptate de plenul forului administrativ judetean, Consiliul Judetean a solicitat transmiterea unui teren cu suprafata de 30.342 de mp situat in Municipiul Cluj-Napoca, str. Aviatorilor, nr.4, din proprietatea publica a statului si din administrarea Ministerului Afacerilor Interne in proprietatea publica a Judetului Cluj. Terenul administrat de MAI este lipit de cel pe care Consiliul Judetean il detine in proprietate pe strada Traian Vuia nr. 149 si pe care intentioneaza a-l folosi in acelasi scop, al realizarii unei facilitati park&ride, investitie ce urmeaza a fi corelata cu un alt proiect prioritar al autoritatii judetene, cel de edificare a unui Centru International de Congrese, Conferinte si Expozitii.

„Realizarea unei asemenea parcari va genera beneficii multiple, atat pentru clujeni cat si pentru cei care viziteaza sau tranziteaza Clujul. Acestea sunt legate, in principal, de un trafic mult mai fluid si de o mobilitate sporita, dar lista avantajelor e mult mai cuprinzatoare”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

Potrivit protocolului de colaborare inter-institutionala incheiat in vara acestui an in scopul realizarii unei facilitati de tip „park and ride”, Primariei municipiului Cluj-Napoca ii revine sarcina amenajarii de statii pentru mijlocele de transport in comun si bike sharing, respectiv realizarea accesului auto si pietonal cu dotarile si infrastructura aferenta. In ceea ce priveste Consiliul Judetean Cluj, acesta urmeaza sa realizeze amenajarea, administrarea si intretinerea parcarii, cu mentiunea ca aceste facilitati vor functiona contra cost, taxele urmand a fi stabilite si incasate de catre forul judetean.

Precizam in acest context faptul ca parcari de tip ,,park&ride” functioneaza deja cu succes in numeroase orase din Europa. Fiind situate la intrarile in orase, acestea le permit soferilor proveniti din alte localitati sa isi parcheze autovehiculele si sa foloseasca pentru a ajunge in zona centrala mijloacele de transport in comun. In acest fel, se contribuie semnificativ la decongestionarea traficului prin reducerea numarului de autovehicule aflate in circulatie in interiorul localitatii.

Total
0
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Corina Creţu: "Ardealul, campion la atragerea banilor europeni"

Articolul următor

Producţiile de porumb şi floarea soarelui din România, pe primul loc în Uniunea Europeană

Citește și:
Total
0
Share