Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Situația economică a României și a Uniunii Europene, în dezbatere la UVT, în prezența unui oficial al FMI

Universitatea de Vest din Timișoara continuă campania sa de conectare a comunității academice cu mari personalități ale mediului socio-economic la nivel național și internațional. Astfel, ieri, 3 decembrie, situația economică a României și a Uniunii Europene s-a aflat în dezbatere la UVT în prezența unui oficial al Fondului Monetar Internațional.

Reprezentantul FMI pentru România și Bulgaria, Alejandro Hajdenberg, și Directorul Departamentului de analiză macroeconomică al Băncii Transilvania, Andrei Rădulescu, au luat în discuție cu cadrele didactice și studenții Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor (FEAA) principalele tendințe macroeconomice interne și internaționale, analizând impactul lor asupra evoluției economiei românești.

La conferință au participat, alături de decanul Facultății, prof. dr. Petru Ștefea, și responsabilul cu platforma de alumni a Universității – UVTerra, conf. dr. Ovidiu Megan, studenți și profesori ai FEAA, dar și absolvenți ai Facultății, membri ai comunității UVTerra, care actualmente activează în diverse companii din regiune. Cei doi keynote speakeri au făcut o prezentare detaliată a situației economice care caracterizează România și Uniunea Europeană, provocând auditoriul la discuții privind perspectivele economice pentru anul 2019. Temele discutate au reprezentat o preocupare și pentru cercetătorii din cadrul școlii doctorale a FEAA-UVT.

„Suntem în permanență conectați la mediul socio-economic, întrucât doar împreună putem face performanță. Competențele dobândite la curs sunt completate prin contactul direct cu personalități care au ce împărtăși din experiența lor. Nu ne rezumăm la acest tip de acțiuni. Avem o strategie amplă, prin care studenții noștri au posibilitatea de a învăța direct de la cei care au demonstrat deja excelență în activitatea lor”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CBRE este consultantul de închiriere pentru proiectul Bucur Retail Park din București

Articolul următor

CTP atinge pragul de 5 milioane m2, la nivelul portofoliului internațional de proprietăți de clasa A

Citește si:
Total
0
Share