Fonduri Europene Infrastructura Ultimele stiri

CNAIR solicită fonduri europene pentru noul pod peste Dunăre. Investiție de peste 550 mil. euro

La peste 550 de milioane euro se va ridica investiția pentru noul pod suspendat peste Dunăre de la Brăila. CNAIR S.A. a depus în această săptămănă aplicația de finanțare pentru proiect, în vederea obținerii de fonduri nerambursabile alocate prin POIM 2014-2020.

Obiectivul general al proiectului este construirea unui pod peste Dunăre cu o lungime de 1.974 m, cu o distanță centrală de 1,120 m și două deschideri laterale de 489 și 364 m. Ecartamentul vertical va fi la 38 m de la nivelul maxim de inundații, îndeplinind criteriilor de navigație pe Dunăre; construirea a 19,05 km de drum de 2×2 benzi între Brăila și Jijila; construirea a 4,350 km de linii de legătură 2×1 spre Măcin. De asemenea, un alt rezultat așteptat al proiectului este reducerea timpului de călătorie între localitățile de pe ambele maluri ale Dunării, în zona Braila și creșterea traficului mediu pentru traficul de tranzit.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 2,58 miliarde lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională – 1,63 miliarde lei, 25% contribuția proprie – aproape 545 milioane lei. Restul de circa 409 milioane lei reprezintă cheltuieli neeligibile, inclusiv TVA.

Related posts

Ambasadori și oficiali din 14 state europene la fabrica magiunului de prune Topoloveni

Ligia Voro

CNAIR: Autostrada Unirii are alocate fonduri în proiectul de buget

redactia

Americanii de la Bell Helicopters își fac fabrică la Ghimbav

Stefana Muresan

Leave a Comment