Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primarul Sibiului: Poate fi oportună intrarea în Alianța Vestului

Primarul Sibiului, Astrid Fodor a declarat pentru Turnul Sfatului că Alianța Vestului, un parteneriat între orașele Timişoara, Cluj-Napoca, Arad şi Oradea prin care se dorește atragerea fonduri europene direct de la Bruxelles, poate fi interesantă și pentru Sibiu, mai ales în perspectiva finalizării autostrăzii A1.

Fodor spune că știe de această inițiativă de la știri și că nu s-au purtat discuții pentru intrarea Sibiului în Alianța Vestului. ”Este o inițiativă interesantă a patru primari care conduc municipii reședință de județ situate în regiunile de dezvoltare vest și nord-vest ale țării. Cunosc acest proiect doar din mass media și nu mă pot exprima doar în baza a ceea ce am urmărit la televizor. Sunt convinsă însă că este o inițiativă constructivă, în sensul demarării unor proiecte comune pentru care inițiatorii doresc atragerea de fonduri europene, mai ales a fondurilor transfrontaliere”, a declarat Astrid Fodor pentru Turnul Sfatului.

Administrația locală din Sibiu nu a avut discuții cu niciuna din cele patru primării pentru a extinde parteneriatul în Regiunea Centru, anunță primarul Sibiului. ”Sibiul, care face parte din regiunea de dezvoltare Centru, nu a fost invitat și nu s-au purtat discuții în acest sens”, a mai spus Fodor.

Cu toate acestea, municipiul Sibiul ar putea fi interesat de inițiativa celor patru primari, mai ales dacă își vor propune finalizarea autostrăzii A1. Întrebată dacă ar fi oportună intrarea Sibiului în Alianța Vestului, primarul Sibiului, Astrid Fodor, a răspuns: ”Poate fi oportun, dacă Alianța extinde aria obiectivelor și pentru regiunea noastră. Finalizarea autostrăzii A1, parte din Coridorul IV paneuropean, pe tot tronsonul care străbate România, ar fi un astfel de obiectiv”, a mai spus Fodor.

Reamintim că primarii din Timişoara, Cluj-Napoca, Arad şi Oradea au lansat, sâmbătă, la Timişoara, Alianţa Vestului (AVE), parteneriat prin care vor să atragă fonduri europene direct de la Bruxelles pentru proiecte comune.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Galaţiul va avea 18 tramvaie noi produse la Arad de Astra Vagoane Călători

Articolul următor

WELCOME TO THE TRANSMISSION!

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share