Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sibiu, Alba Iulia și Reșița, gata să intre în Alianța Vestului

Alte trei orașe din Transilvania și Banat doresc apropierea de Alianța Vestului lansată de primarii din Timișoara, Cluj-Napoca, Arad și Oradea. Este vorba despre Sibiu, Alba Iulia și Reșița. Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava a declarant pentru G4Media.ro că este vorba despre un răspuns politic față de Guvernul României care ”vrea să circulăm pe ulițe în loc de străzi”. Acesta a adăugat că va pune la dispoziția Alianței toată experiența acumulată de oraș în gestionarea fondurilor europene, relatează G4Media.ro.

”Relația noastră, ca municipiu, cu colegii care au format această alianță are un trecut solid și un viitor pe măsură. E o tradiție a vechiului mod de lucru din Transilvania, cu fața spre vecini și Europa. Această sudură a unor orașe importante din România este, dincolo de nevoia de a consolida dezvoltarea comună, răspunsul politic către un guvern care încă vrea să producem energie cu cărbuni și să circulăm pe ulițe în loc de străzi. Îi susțin necondiționat, iar când va fi cazul să punem umărul cu experiența noastră în fonduri europene vom răspunde prezent. Suntem într-un dialog permanent cu Sibiul și alte orașe din centrul țării și nu cred că va trece mult până această alianță va fi pe cât de mare, pe atât de utilă țării și oamenilor. Nimeni nu face asta pentru că ne credem altcumva, ci pentru că toți ne dorim mai mult pentru România și vrem să fim o voce care contează în Europa” a declarat primarul Mircea Hava, pentru G4Media.ro.

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a declarat pentru ziarul local Turnul Sfatului că Alianța Vestului, un parteneriat între orașele Timişoara, Cluj-Napoca, Arad şi Oradea prin care se dorește atragerea fonduri europene direct de la Bruxelles, poate fi interesantă și pentru Sibiu, mai ales în perspectiva finalizării autostrăzii A1.

Și primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa, a spus că orașul pe care îl conduce va face demersuri pentru a se alătura Alianţei Vestului, deoarece această asociere este extrem de necesară pentru dezvoltarea zonei sale. Acesta a adăugat că primește informații de la orașe mai mari și cu mai multă experiență precum Oradea și Arad și este foarte interesat să se alăture inițiativei lor, notează G4Media.ro.

Obiectivele asumate de cei patru primari liberali care au format așa-numita Alianță a Vestului, vizează infrastructura, arată un document semnat de aceștia. Realizarea a trei autostrăzi, un tren de mare viteză care să lege orașele conduse de cei patru, o rețea de transport public în județele respective, finalizarea centurilor ocolitoare sau dezvoltarea aeroporturilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Preşedinția Consiliului Afaceri Generale, preluată de ministrul George Ciamba

Articolul următor

Topul universităților din România. UBB, pe primul loc

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share