Alba Industrie Ultimele stiri

“Oamenii de la Star Transmission: Marius “Macku” Crîsnic – IT Operations Specialist”

Mă numesc Marius Crîsnic, dar toți cunoscuții, prietenii și colegii mă știu cel mai bine de Macku. Lucrez în cadrul companiei Star Transmission de peste 10 ani, mai exact din ianuarie 2008, când m-am angajat ca strungar. După ce am absolvit studiile de contabilitate și informatică la Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, cariera mea s-a schimbat categoric față de drumul pe care pornisem, acceptând provocarea de IT Operations Specialist în cadrul acestei companii. Într-o notă puțin mai personală, iubesc muntele și marea. Merg foarte des cu bicicleta pe munte, în special în zona orașului Cugir, unde m-am născut și lucrez deopotrivă. Cred că natura este cel mai mare ascultător și cel mai mare aliat în lupta problemelor de zi cu zi. Pe cât de mult posibil, caut mereu să păstrez echilibrul între diversele preocupări din viața mea, să îmi fac timp pentru tot ceea ce mă pasionează, de la petrecerea timpului liber și relaxare până la studiu și perfecționare pe partea de IT.

În anul 2007, lucram într-o altă companie multinațională, când am fost contactat să mă prezint la Star Transmission pentru un interviu. Pentru mine, ce a urmat acelui moment s-a constituit într-o primă provocare, dată fiind noutatea acestui mediu. Faptul că am decis să fac această schimbare în viața mea profesională mi-a adus mai multe avantaje, vizibile încă de la început: pachetul salarial mai atractiv și alte beneficii, șansa de avansare și plăcerea de a colabora cu oameni bine pregătiți profesional; în plus, sunt unul dintre puținii norocoși care își au locul de muncă aproape de casă, nemaiavând nevoie să fac naveta, cum făceam înainte să-mi încep cariera aici. Ca pentru toată lumea, primul an într-un mediu nou este rezervat în mare parte acomodării. A fost foarte interesant să învăț, firma se afla și atunci într-un moment de continuă dezvoltare, care nu a încetat până astăzi. Totul părea mai ușor, pentru că toată lumea cunoștea pe toată lumea. Am observat și mi-am dat rapid seama că te poți dezvolta profesional foarte frumos aici, precum s-a și întâmplat de-a lungul timpului. Cu siguranță, de ajutor mi-au fost și cursurile desfășurate în cadrul companiei, precum și cele pe care eu le-am urmat individual pentru dezvoltarea proprie. În timp, colegii și superiorii recunosc în tine potențialul de a face lucruri mărețe și talentul. Rezultatul? Știi că există posibilitatea de a avansa în condițiile în care îți dorești acest lucru.

A doua mare provocare a fost momentul în care am făcut trecerea de la strungar la IT. Fiind o persoană optimistă și încrezătoare în forțele proprii, m-am considerat foarte norocos să preiau aceste responsabilități, care se vor dovedi a fi complexe și interesante deopotrivă. Ca să învățăm, trebuie să ne adaptăm. Faptul că am trecut din zona de producție în zona de administrativ a presupus pentru mine multe schimbări: task-uri care au presupus un grad de responsabilitate mai mare, un mediu de lucru diferit și o echipă relativ mică la acea vreme, cu doar patru membri în echipa IT.

În calitate de IT Operations Specialist, clienții de office sunt responsabilitatea mea. Mai precis, gestionez solicitările de echipamente noi, schimbări echipamente, cerințe de softuri etc. Pe lângă asta, sunt responsabil pentru relația dintre compania noastră și furnizorul de servicii telefonie (verificare facturi, probleme tehnice, modificări contract etc.) și sistemul intern de pontaj (probleme tehnice, dezvoltare soft). În orice proiect sunt implicat, mă axez mereu pe impactul proiectului, automatizarea pe care o aduce și cât de mult simplifică activitatea utilizatorului. Bineînțeles, orice alte probleme ar întâmpina colegii mei, sunt acolo să ofer suport. Sunt deja consacrat pentru expresia: “sună-l pe Macku”. Modul în care colaborez cu această companie de atât de mult timp m-a făcut să apreciez de la beneficiile oferite și mediul de lucru, până la recunoașterea profesională și faptul că, chiar dacă este un domeniu solicitant, reușești să atingi echilibrul dintre timpul petrecut la serviciu și cel personal.

Înființarea Star Assembly la Sebeș a fost o altă etapă cu multe provocări, dar sunt mândru că am participat și m-am implicat în acest proces. Ca persoană dornică mereu să învețe, te depinzi rapid cu multe lucruri noi și îți dai seama care e cea mai bună cale de a colabora cu ceilalți colegi. Ai posibilitatea să contribui cu soluții noi în situații în care poate altora le este mult mai greu să reușească. De asemenea ce mă impulsionează este faptul că într-o companie atât de mare, proiectele sunt mereu mai complexe decât ar părea pentru o persoană non-tehnică; de aceea, trebuie să ai răbdare cu tine însuți, să te menții motivat și să te concentrezi pe rezultatul final și impactul acestuia. Trebuie să ai o abordare proactivă și să îți pui mereu întrebări, să fii curios și să găsești modalități noi să înțelegi o problemă, ca împreună să ajungem la rezultatul dorit de către toate părțile implicate. Caută feedback, fii deschis la critică, și fă-ți timp să analizezi situația și să înveți din ea. Pentru cei care se gândesc la posibilitatea de a-și desfășura activitatea într-un astfel de mediu precum cel oferit de Star Transmission, le spun că, având exemplul personal, nimic nu este prea greu de realizat. Trebuie doar să fii capabil să te adaptezi, să cauți noul. Ca să te poți dezvolta, trebuie să cauți noi experiențe, să fii parte a unor lucruri care îți dau posibilitatea să îți dezvolți abilitățile și perspectivele. În încheiere, aș avea trei cuvinte: learning never stops!

Related posts

ALINSO: 10 years anniversary at Ploiesti West Park

Ionut Oprea

Romgaz câștigă un contract de peste 33 milioane lei cu Oltchim

Stefana Muresan

OMV Petrom, câştig net de peste 4 mld. lei, plus 64%, la afaceri de 22,5 mld. lei, în creştere cu 16%

redactia

The Woman 2020. Panel mamă-fiică: Moștenirea constă în felul în care educăm generațiile viitoare de lideri

Nicolae Pop

Ion Țiriac vrea să organizeze la Cluj cel de-al doilea turneu WTA din România

redactia

Cele mai importante 8 tendințe tehnologice în agricultură, analiză INACO

Ligia Voro

Ministerul Turismului, reprezentanţe teritoriale interne în Harghita, Sibiu și Bistriţa-Năsăud

redactia

Universitatea Babeș-Bolyai, reprezentanţă în Japonia

Stefana Muresan

OMV Petrom își extinde prezența Upstream în regiunea Mării Negre

Papuc Irina

SIFI TM Agro, investiție de peste 1 milion de euro în Siloz Carani, cel mai mare hub logistic destinat produselor agricole

Stefana Muresan

Afacerile Stabilus au trecut de 130 de milioane de euro în România

Stefana Muresan

2 milioane de euro pentru ambulatoriul spitalului din Gheorgheni

Ligia Voro

COS Romania la 20 de ani

redactia

Schemă de ajutor de până la 200.000 de euro pentru dezvoltarea staţiunilor balneare

redactia

Google susține mediul întreprinzător românesc. Proiect educaţional gratuit în Cluj-Napoca şi Timişoara

Stefana Muresan

Transformare digitală pentru Electric Plus, una dintre cele mai profitabile companii românești

Stefana Muresan

Dedeman deține peste 5% din Transelectrica

Stefana Muresan

Pro TV: Belgienii și-au renovat școlile într-un timp record printr-un proiect coordonat de un român

Papuc Irina

Managerii din Industrie, Construcții și Comerțul cu amănuntul sunt optimiști

Traian Dan

Proiectele de infrastructură devin mai puțin costisitoare: Novitas 3D City – Orașul tău digital

Stefana Muresan

Livadă ecologică de aluni, investiție cu fonduri europene în Ilva Mică

Stefana Muresan

Doi investitori din Emirate și Iordania, 6 mil. euro într-o fermă de berbecuți din Biled

Stefana Muresan

RALF 2016, forumul marilor fermieri

Ionut Oprea

Timișorenii de la Casa Rusu deschid la Cluj cel mai mare magazin al reţelei, investiție de 1 mil. euro

redactia

Leave a Comment