Cluj Infrastructura Ultimele stiri

David Ciceo, directorul Aeroportului Internaţional “Avram Iancu”: Zboruri zilnice spre Istanbul, reluarea și suplimentarea unor curse interne, parteneriat cu universitățile clujene și noi proiecte de infrastructură

Clujenii vor avea zboruri zilnice spre cel mai mare aeroport din Turcia începând cu vara lui 2019, a anunţat David Ciceo, directorul Aeroportului Internaţional “Avram Iancu” Cluj, la Realitatea FM Cluj, scrie ziuadecj.ro.

“Discutăm cu Tarom despre cum putem sprijini zborul Cluj-Iași. Este vorba de trei zboruri pe săptămână. Îl considerăm important pentru aeroport, pentru comunitatea clujeană, pentru mediul universitar și vrem ca anul viitor să îl sprijinim mai mult prin publicitate”, a transmis Ciceo.

De asemenea, se dorește reluarea și suplimentarea curselor Cluj-Constanța pentru sezonul estival 2019.

Pe site-ul oficial al aeroportului clujean există un sondaj în care pasagerii sunt întrebaţi ce destinaţii preferă. În urma voturilor înregistrate, în top conduc Lisabona (Portugalia) – 50%, Casablanca (Maroc) – 37% și Tallin (Estonia) – 8%, urmate de Napoli (Italia), Castellon (Spania) şi Belfast (Irlanda de Nord).

Conducerea Aeroportului Internaţional “Avram Iancu” Cluj preconizează o creștere de 3% a traficului de persoane și de 15% a transportului de marfă.

“În anul 2019 ne așteptăm la o creștere de 3 la sută a numărului de pasageri. E o creștere mai importantă la marfă, de aproximativ 15 la sută, și e un an foarte important în a demara proiectele de infrastructură propusă”, a precizat directorul aeroportului clujean.

Pe de altă parte, lipsa forței de muncă este resimțită și pe aeroportul din Cluj, iar pregătirea și specializarea personalului devine prioritară. Înființarea unui parteneriat cu universitățile clujene este o variantă pe care administrația aeroportului o ia în calcul pentru pregătirea, specializarea și recrutarea personalului.

“În momentul de față suntem în discuții cu universitățile ca noi ca împreună ci Asociația Aeroporturilor să organizăm niște cursuri postuniversitare și module care sunt absolut necesare, pentru că există o lipsă și de cursuri specializate în acest domeniu. Am inițiat un parteneriat cu Univesitatea Tehnică din Cluj, cu specialiști și profesori de la aeronave din București, specialiști în domeniu, dar, având în vedere că e în stadiu incipient, considerăm că doar la începutul anului viitor vom putea prezenta un plan mai concret”, a transmis David Ciceo.

Related posts

Inserția pe piața muncii – vectorul învățământului terțiar

redactia

Grupul NEPI Rockcastle donează 150.000 de euro Crucii Roșii din Europa Centrală și de Est

Ligia Voro

Un canal online pentru copii, lansat de doi antreprenori din Iaşi, premiat de Google cu “butonul de diamant”

redactia

Leave a Comment