Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fermă de bivoli, arhitectură futuristă și excursii virtuale la Pecica – proiecte cu finanțare europeană

Ferma de bivoli de la Pecica, în Lunca Mureșului, atrage în fiecare an mii de turiști din întreaga lume, după ce animalele au fost readuse în zonă grație unui proiect finanțat în baza Programului de cooperare transfrontalieră România-Ungaria, scrie presshub.ro.

Cu mulți ani în urmă, bivolii erau frecvent prezenți în gospodăriile oamenilor din zona orașului Pecica. În timp, agricultura extensivă din Câmpia Aradului a dus la dispariția acestor animale. S-a ivit însă șansa ca ele să revină la Pecica, în urma unei vizite a primarului localității, Petru Antal, în Ungaria, unde a văzut o fermă de bivoli și a aflat cum s-a putut dezvolta ea în baza unor parteneriate transfrontaliere. De aici a venit și ideea realizării unei asemenea ferme pe malul Mureșului.

Încă de la început, Ferma de bivoli din Pecica a stârnit curiozitate și a avut vizitatori, ceea ce le-a întărit celor care s-au ocupat de proiect ideea că prin extinderea ei pot contribui și la dezvoltarea turismului în zonă. Așa că în această perioadă s-a realizat un Centru de vizitare, gândit ca o clădire eco, cu o arhitectură avangardistă. El a fost construit după proiectul arhitectului Claudiu Ionescu, inspirat din sculptura lui Brâncuși „Miracolul”. Lângă clădire a fost amplasat un ceas solar cu instrucțiunile de folosire, vizitatorii fiind atenționați că ceasul solar funcționează cu exactitate numai câteva ore pe zi.

Foto: presshub.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Olandezii de la Damen angajează oameni din toate categoriile profesionale pentru şantierul din Mangalia. Vor să ajungă la 3.000 de angajaţi

Articolul următor

Ceaiurile produse de Fares la Orăştie ajung în Norvegia, Cipru, Ungaria şi Marea Britanie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share