Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Copiii de NASA ai Sibiului au nevoie de sprijin să ajungă la competiția finală din SUA

Cei nouă elevi de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, calificați în faza finală a competiției internaționale Zero Robotics High School Tournament, organizată luna viitoare de Massachusetts Institute of Technology (MIT) și NASA, în SUA, au nevoie de susținerea comunității. Părinții și profesorii celor 9 ”magnifici” de la ”Lazăr” fac apel la cei care au posibilitatea să-i ajute să strângă 22.000 euro, banii necesari să fie în rândul echipelor de top din lume, anunță stiridesibiu.ro.

Competiția în finala căreia a ajuns echipa Quaternion, formată din Ovidiu Bărac, Eduard Faraon, Radu Ștefănescu,, Laurențiu Lupp, Octavian Ianc, Darius Tănăsescu, Andrei Teodoru, Darius Cioban și Eduard Apolzan este deschisă elevilor de liceu din SUA, Rusia și statele membre ale Agenției Spațiale Europene.

”Participarea celor 9 elevi calificați la faza finală a competiției, însoțiți de profesorul îndrumător, este condiționată de asigurarea finanțării necesare pentru transport și cazare: estimativ 22.000 EUR. Sesolicită sprijin din partea tuturor celor interesați de susținerea și promovarea unor tineri sibieni de valoare, considerandu-se a fi un act de resposanbilitate sociala”, spune Ciprian Faraon, părintele unuia dintre copiii calificați în finala competiției.

Rezultatul remarcabil al echipe Quaternion se datorează în egală masură și profesorului îndrumator Dorin Bunău.

Zero Robotics High School Tournamenteste o competiție internațională de programare pentru robotică, într-un mediu de simulare care imită realul, unde roboții sunt SPHERES din interiorul Stației Spațiale Internaționale. Echipa Quaternion de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu a obținut rezultate remarcabile in fazele succesive de calificare ale competitiei ( septembrie – decembrie 2018), ca mai apoi, conform regulamentului turneului, facand parte din alianța BeachQuatRebels, s-a calificat pe poziția a 2a din cele 28 alianțe de echipe participante la faza semifinală a competiției.

Cei care vor sa sustina Romania si copiii talentați ai Sibiului o pot face contactand Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu: e-mail cnglazar@gmail.com, telefon (+40) 269 212 896, fax (+40) 269 215 352, sau prin contract de sponsorizare, către asociația non-guvernamentală și non-profit:

Asociația „Gheorghe Lazăr Sibiu 2007”
BANCA TRANSILVANIA – Agenția Sibiu
Cont LEI: RO69BTRL03301205K43916XX
Cont EURO: RO72BTRLEURCRT00K4391601
SWIFT BTRLRO22

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cum arată investiția de 2 milioane de euro a Simonei Halep în Poiana Brașov

Articolul următor

Autobuze noi cu inscripția ”Produs în România” pe străzile din Republica Moldova

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share