Agricultura Ultimele stiri

Cercetarea agricolă, partener al afacerilor durabile pentru membrii Federației Naționale PRO AGRO

În data de 17.12.2018 a avut loc ultimul Consiliu Director al Federației Naționale PRO AGRO din acest an, care s-a desfășurat în Brașov. În acest Consiliu Director au fost abordate două teme centrale, care au vizat subiectele actuale din sectorul agricol și cercetarea în domeniul agricol, proiecte în curs, proiecte viitoare în relația cu mediul academic de profil din România.

În prima parte a lucrărilor Consiliului Director a fost dezbătut inten de către membrii Consiliului Director proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 17/2014 privind măsurile de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole.

Un alt punct pe ordinea de zi, dezbătut de către membrii Consiliul Director, l-a reprezentat discuțiile ce fac referire la poziția Federației Naționale PRO AGRO privind noua Politică Agricolă Comună referitor la plățile acordate fermierilor din bani europeni, a subvențiilor agricole și a finanțărilor pe proiecte de investiții.

Totodată, în încheirea primei părți a lucrărilor Consiliului Director au fost puse în discuție și obiectivele pe care Federația Națională PRO AGRO le va avea în anul 2019.

În partea a doua a lucrărilor Consiliului Director, alături de Echipa proiectului ENHANCE (Building an Excellency Network for Heightening Agricultural ecoNomic researCh and Education in Romania) finanțat de Comisia Europeană în cadrul Programului – cadru HORIZON 2020 și coordonat de către Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, a fost abordată ca temă centrală a discuțiilor cercetarea în domeniul agricol, proiecte în curs, proiecte viitoare în relația cu mediul academic de profil din România.
Obiectivul proiectului ENHANCE îl reprezintă dezvoltarea potențialul științific în domeniul agroeconomiei, în special în ceea ce privește metodele cantitative, cum ar fi modelarea, simularea, econometria, precum și a metodelor mixte de cercetare, cum ar fi economia instituțională. Formarea specialiștilor agroeconomiști privind utilizarea unor metodologii solide de analiză a problemelor sectoriale a fost considerată de Federația Națională PRO AGRO ca o investiție pe termen lung în scopul promovării cu fermitate a dezvoltării agriculturii și a mediului rural în România.

De altfel, nu este prima întâlnire de acest fel, reprezentanții asociațiilor profesionale membre ale Federației Naționale PRO AGRO au fost alături de membrii echipei ENHANCE încă de la inițierea acestui proiect. S-au identificat o serie de subiecte care mai apoi au facut subiectul unor stagii de cercetare pentru tinerii doctoranzi și cercetători ai Facultații de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală, la prestigioase centre de cercetare din Austria, Germania și Elveția. Noile cunoștinte și experienta dobandite de către tinerii cercetatori vor permite abordarea problemelor sectoriale cu care se confruntă agricultorii, în cadrul unor proiecte comune viitoare. În egală măsură, utilizarea unor date științifice relevante reprezintă un fundament puternic în cadrul proceselor de negociere și decizie, atât la nivel național cât și European, consolidând vocea fermierilor.

Related posts

Platforma românească de recrutare pentru medici primeşte o finanţare de la fondatorul reţelei Regina Maria şi este evaluată la 1 milion euro

Stefana Muresan

Fundația Polisano donează Spitalului Judeţean Sibiu suma de 100.000 lei

Ion Surdu

Contractul pentru modernizarea unui sector al Centurii București, reziliat

Ligia Voro

Hornbach a investit 2,8 milioane euro în extinderea magazinului din Sibiu

Papuc Irina

Decizii comerciale de evitat în contextul pandemiei de COVID-19 pentru a preîntâmpina o investigație din partea Consiliului Concurenței

Ligia Voro

Excelenţa, răsplătită la Ziua Naţională a Bălţatei

Ligia Voro

Un startup românesc, ce învață copiii și părinții să se alimenteze sănătos, a fost selectat în acceleratorul Google for Startups

Papuc Irina

Zitec, parteneriat cu VTEX, furnizor global al platformei unificate de comerț pentru companii mari 

Ligia Voro

Primul zbor de sezon Cluj – Constanța, din 16 iulie

Nora Dumitrescu

Investiție Dito Group, de 5,2 milioane de euro, în Parcul Industrial Oradea

Traian Dan

Antibiotice Iași a aplicat scenariul 2: Producția de medicamente continuă

Ion Surdu

Peste 80 mil. de euro, fonduri europene, pentru îmbunătățirea apei potabile din Alba

Stefana Muresan

Fonduri europene de peste 10 milioane de euro, câştigate de Primăria Sebeş, anul trecut

Stefana Muresan

Facultățile clujene – reduceri la săli fitness, cabinete medicale sau şcoli de şoferi ca să atragă studenţi

Stefana Muresan

Sute de feluri de vin, expuse și degustate la a XIV-a ediție VINVEST

Stefana Muresan

Autorizația de construire pentru VO Timișoara Sud, emisă

Ligia Voro

Conducerea CNAIR a desemnat o comisie de supracontrol la toate punctele de frontieră

Ligia Voro

MedLife a anunțat achiziționarea pachetului integral de acțiuni al Spitalului Lotus Ploiești

Papuc Irina

FOTO SIBIU: Unitatea, leitmotivul liderilor europeni într-o Europă lovită de valul eurosceptic

Ligia Voro

Fabrica Helcor de la Baia Mare a intrat pe profit

Nora Dumitrescu

Workshop gratuit pentru antreprenori, organizat de Raiffeisen Bank la Oradea

Traian Dan

Mureș: Cea mai mare fabrică de amestecuri de furaje din România, în Sânpaul. Investiție de 15 milioa­ne de euro

Stefana Muresan

Măsurile de fluidificare a traficului şi de eficientizare a transportului public – prioritățile bugetului municipiului Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Vest și-a ales noua conducere

Ligia Voro

Leave a Comment