Agricultura Ultimele stiri

Cercetarea agricolă, partener al afacerilor durabile pentru membrii Federației Naționale PRO AGRO

În data de 17.12.2018 a avut loc ultimul Consiliu Director al Federației Naționale PRO AGRO din acest an, care s-a desfășurat în Brașov. În acest Consiliu Director au fost abordate două teme centrale, care au vizat subiectele actuale din sectorul agricol și cercetarea în domeniul agricol, proiecte în curs, proiecte viitoare în relația cu mediul academic de profil din România.

În prima parte a lucrărilor Consiliului Director a fost dezbătut inten de către membrii Consiliului Director proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 17/2014 privind măsurile de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole.

Un alt punct pe ordinea de zi, dezbătut de către membrii Consiliul Director, l-a reprezentat discuțiile ce fac referire la poziția Federației Naționale PRO AGRO privind noua Politică Agricolă Comună referitor la plățile acordate fermierilor din bani europeni, a subvențiilor agricole și a finanțărilor pe proiecte de investiții.

Totodată, în încheirea primei părți a lucrărilor Consiliului Director au fost puse în discuție și obiectivele pe care Federația Națională PRO AGRO le va avea în anul 2019.

În partea a doua a lucrărilor Consiliului Director, alături de Echipa proiectului ENHANCE (Building an Excellency Network for Heightening Agricultural ecoNomic researCh and Education in Romania) finanțat de Comisia Europeană în cadrul Programului – cadru HORIZON 2020 și coordonat de către Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, a fost abordată ca temă centrală a discuțiilor cercetarea în domeniul agricol, proiecte în curs, proiecte viitoare în relația cu mediul academic de profil din România.
Obiectivul proiectului ENHANCE îl reprezintă dezvoltarea potențialul științific în domeniul agroeconomiei, în special în ceea ce privește metodele cantitative, cum ar fi modelarea, simularea, econometria, precum și a metodelor mixte de cercetare, cum ar fi economia instituțională. Formarea specialiștilor agroeconomiști privind utilizarea unor metodologii solide de analiză a problemelor sectoriale a fost considerată de Federația Națională PRO AGRO ca o investiție pe termen lung în scopul promovării cu fermitate a dezvoltării agriculturii și a mediului rural în România.

De altfel, nu este prima întâlnire de acest fel, reprezentanții asociațiilor profesionale membre ale Federației Naționale PRO AGRO au fost alături de membrii echipei ENHANCE încă de la inițierea acestui proiect. S-au identificat o serie de subiecte care mai apoi au facut subiectul unor stagii de cercetare pentru tinerii doctoranzi și cercetători ai Facultații de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală, la prestigioase centre de cercetare din Austria, Germania și Elveția. Noile cunoștinte și experienta dobandite de către tinerii cercetatori vor permite abordarea problemelor sectoriale cu care se confruntă agricultorii, în cadrul unor proiecte comune viitoare. În egală măsură, utilizarea unor date științifice relevante reprezintă un fundament puternic în cadrul proceselor de negociere și decizie, atât la nivel național cât și European, consolidând vocea fermierilor.

Related posts

Se înființează Registrul Laptelui

redactia

Bathory Fest se ține și în pandemie

Nora Dumitrescu

Cernobîl, destinație turistică și pentru români, după celebrul serial difuzat de HBO

Papuc Irina

PressHub.ro/BaniEuropeni: Al doilea seminar dedicat jurnaliștilor locali în proiectul “Cohesion Policy in Romania”

redactia

Ferma din Recea Cristur a finalizat trecerea la agricultura ecologică

Nora Dumitrescu

CFR: Licitatie pentru servicii de consultanta pentru reabilitarea tronsonului Brasov-Simeria; se va circula cu 160 km/h

Stefana Muresan

Alba: Primul magazin cu produse 100% naturale şi româneşti

Stefana Muresan

Oradea va fi pentru șapte zile „Orașul Faptelor Bune”

Traian Dan

Ministrul Agriculturii caută soluții pentru ca Fabrica ”Diamant” de la Oradea să nu se desființeze

Stefana Muresan

Connect44 se extinde și a închiriat în total 1.000 de metri pătrați în Vox Technology Park

Papuc Irina

Singura companie românească ce participă la cel mai mare târg de horticultură din lume este din Brașov

Papuc Irina

Consiliul Investitorilor Străini și-a ales un nou președinte

Ligia Voro

[Enjoy Transylvania!] Oradea, jewel polished with community funds. Record amount attracted from projects with European funding

Ligia Voro

Aeroportul din Baia Mare va avea zboruri spre Egipt

Nora Dumitrescu

APIA a inceput campania de primire cereri subventii 2016

A fost lansat un ghid al surselor de finanțare pentru companii în timpul crizei pandemice

Ion Surdu

Licitație de peste 80 mil. euro pentru achiziția de medicamente oncologice

redactia

Fond de investiții, lansat de Raiffeisen Asset Management: investițiile vor ține cont de mediu, comunitate și guvernanță

Papuc Irina

Compania Canadiană Celestica face concedieri colective la Borş

Traian Dan

Fermierii campioni la porumb cu hibrizi Pioneer

Stefana Muresan

Guvernul alocă 13 milioane de euro pentru centura municipiului Satu Mare

redactia

Fabrica de medicamente Europharm din Braşov a repornit producția și vinde la export

redactia

Draxlmaier, Autoliv şi Yazaki, în topul companiilor care au angajat cei mai mulți oameni în 2016

Stefana Muresan

Care vor fi marile investiții ale anului în Zalău

Nora Dumitrescu

Leave a Comment