Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investiție din fonduri europene: Primarul Emil Boc anunță asocierea cu 6 localități pentru trenul metropolitan, ce va fi integrat cu metroul

Clujul pune baza unei mega investiții din fonduri europene. Miercuri, primarul Emil Boc a anunțat că municipiul Clujul s-a asociat cu 6 localități pentru realizarea de studii de pre fezabilitate, fezabilitate și de impact de mediu în vederea introducerii trenului metropolitan, care va fi finanțat din fonduri europene.

Emil Boc a declarat, miercuri, în şedinţa Consiliului Local Cluj-Napoca, în care s-a aprobat acordul de asociere, că trenul metropolitan va fi integrat cu viitorul metrou din municipiu.

”S-a aprobat acordul de asociere pentru realizarea, în parteneriat cu comune limitrofe municipiului Cluj-Napoca, a studiilor de prefezabilitate, fezabilitate şi de impact de mediu pentru introducerea trenului metropolitan pe traseul Gilău – Floreşti – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonţida.

Trenul metropolitan este un proiect integrat cu metroul din interiorul municipiului Cluj-Napoca, astfel încât în afara oraşului să avem un tren de suprafaţă, in interior să avem metrou, iar după ce iese din Cluj să-l conectăm cu linia de cale ferată existentă, pentru dezvoltarea culoarului de nord al oraşului.

Ne propunem ca în ianuarie 2019 să scoatem la licitaţie studiile de prefazabilitate şi fezabilitate, pentru a putea obţine chiar din acest exerciţiu financiar bani europeni pentru tren”, a spus Boc citat de Mediafax.

O discuţie pe marginea trenului metropolitan a fost purtată recent la Cluj-Napoca de Emil Boc şi comisarul european pentru dezvoltare regională, Corina Creţu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mihai Daraban: Măsurile de supraimpozitare, o lovitură la adresa stabilității economice

Articolul următor

Ministerul Apelor şi Pădurilor, lucrări de o jumătate de miliard de lei, pentru amenajarea cursurilor de apă, în 2018

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share