Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investiție din fonduri europene: Primarul Emil Boc anunță asocierea cu 6 localități pentru trenul metropolitan, ce va fi integrat cu metroul

Clujul pune baza unei mega investiții din fonduri europene. Miercuri, primarul Emil Boc a anunțat că municipiul Clujul s-a asociat cu 6 localități pentru realizarea de studii de pre fezabilitate, fezabilitate și de impact de mediu în vederea introducerii trenului metropolitan, care va fi finanțat din fonduri europene.

Emil Boc a declarat, miercuri, în şedinţa Consiliului Local Cluj-Napoca, în care s-a aprobat acordul de asociere, că trenul metropolitan va fi integrat cu viitorul metrou din municipiu.

”S-a aprobat acordul de asociere pentru realizarea, în parteneriat cu comune limitrofe municipiului Cluj-Napoca, a studiilor de prefezabilitate, fezabilitate şi de impact de mediu pentru introducerea trenului metropolitan pe traseul Gilău – Floreşti – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonţida.

Trenul metropolitan este un proiect integrat cu metroul din interiorul municipiului Cluj-Napoca, astfel încât în afara oraşului să avem un tren de suprafaţă, in interior să avem metrou, iar după ce iese din Cluj să-l conectăm cu linia de cale ferată existentă, pentru dezvoltarea culoarului de nord al oraşului.

Ne propunem ca în ianuarie 2019 să scoatem la licitaţie studiile de prefazabilitate şi fezabilitate, pentru a putea obţine chiar din acest exerciţiu financiar bani europeni pentru tren”, a spus Boc citat de Mediafax.

O discuţie pe marginea trenului metropolitan a fost purtată recent la Cluj-Napoca de Emil Boc şi comisarul european pentru dezvoltare regională, Corina Creţu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Mihai Daraban: Măsurile de supraimpozitare, o lovitură la adresa stabilității economice

Articolul următor

Ministerul Apelor şi Pădurilor, lucrări de o jumătate de miliard de lei, pentru amenajarea cursurilor de apă, în 2018

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share