Bistrița-Năsăud Energie Importate Investitii Ultimele stiri

TeraPlast și E.ON Energie România, acord de 1,9 milioane de euro pentru soluţii de eficienţă energetică

*E.ON va construi o Centrală Electrică Fotovoltaică în Parcul Industrial TeraPlast; Economia de energie a TeraPlast este estimată până la 11,45% din totalul de energie necesară în prezent.

E.ON Energie România şi TeraPlast au încheiat un parteneriat strategic, în valoare de 1,9 milioane de euro, în cadrul căruia va fi realizat unul dintre cele mai mari sisteme de generare a energiei fotovoltaice din România.

Construirea Centralei Electrice Fotovoltaice are drept obiectiv principal producerea distribuită a energiei electrice din surse regenerabile, utilizând energia solară şi livrarea energiei produse la consumatorii racordaţi la centrală.

În baza acestui parteneriat, E.ON va instala sisteme de energie solară pe acoperişul a 13 hale de producţie şi clădiri ale TeraPlast, care vor permite companiei să-și genereze propria electricitate din surse regenerabile. În acest fel, compania va reduce emisiile de CO2 până la 600,000 de tone pe an pe termen lung. Acordul prevede posibilitatea de extindere a proiectului, anul viitor, până la valoarea de 4 milioane de euro. Centralele fotovoltaice vor produce un total de până la 2,196 de ore Gigawatti (GWh) pe an, ceea ce corespunde cu aproximativ 11,45% din cerințele totale de energie electrică ale TeraPlast.
“TeraPlast urmărește obiective ambițioase pentru sustenabilitatea afacerii şi suntem mândri de acest parteneriat. E.ON implementează soluții fotovoltaice clienților interesați de eficiența energetică și de reducerea amprentei de carbon, know-how-ul internaţional garantând cel mai bun rezultat posibil pentru clienți și climă“, spune Dan Morari, CEO al E.ON Energie România.

Conform Directorului General al TeraPlast, Alexandru Stânean, „preocuparea noastră față de mediu este una reala, care se traduce în acțiuni și în investiții de milioane de euro. După ce anul trecut TeraPlast a investit în secția de reciclare PVC, anul acesta demarăm parteneriatul strategic cu E.ON. Pentru TeraPlast, dincolo de materia primă, energia electrică este principala resursă pe care o consumăm în fabricarea produselor noastre. Din acest punct de vedere, preocuparea pentru a produce măcar o parte din această energie într-un mod sustenabil este naturală și coincide cu dorința noastră de a crește sănătos și responsabil”.

Instalaţia aferentă Centralei Electrice Fotovoltaice cuprinde un sistem de monitorizare prin intermediul căruia se pot supraveghea şi analiza starea şi rezultatele operaţionale, atât local cât şi de la distanţă. Sistemele de pe acoperișurile de pe piață au o putere nominală de maxim 1,936 kilowați (kWp).

Cu o tradiție de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este în prezent cel mai mare producător de materiale de construcții, cu capital românesc. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe șase linii de business: Instalații & Amenajări, Profile tâmplărie, Granule, Panouri termoizolante, Fereste & Uși și Țiglă Metalică (prin brandul Wetterbest). Grupul TeraPlast a deschis în octombrie 2017 TeraSteel Serbia, prima fabrică aflată integral în proprietatea unei firme românești, inaugurată după 1990.

Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA – este listată la Bursa de Valori București, sub simbolul TRP.

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este specializată în furnizarea gazelor naturale, a electricităţii şi a soluţiilor energetice. Portofoliul de circa 3 milioane de clienţi identifică E.ON Energie România ca unul din cei mai importanţi jucători de pe piaţa de gaze naturale şi energie electrică din România.

Related posts

IAA 2017: Continental organizează patru competiții pe tema tendințelor în mobilitate

Stefana Muresan

Reff & Asociații | Deloitte Legal România și Waltmann lansează prima Soluție de Evaluare 360, din punct de vedere medical, tehnic și juridic, dedicată spațiilor de birouri și centrelor comerciale

Papuc Irina

Romcab raportează venituri de 173 milioane de euro la finalul lui 2020

Nicolae Pop

UBB Cluj, peste 12.000 de locuri disponibile în sesiunea de toamnă

redactia

„Înghețarea” listărilor de pachete minoritare pe piața de capital contravine intereselor României

Ligia Voro

Sondaj UE: Trei din cinci români apreciază pozitiv măsurile UE antiCOVID

Gruita Ienasoiu

AFIR, sume uriașe pentru afaceri la țară

redactia

ANAF atenționează: posibile fraude prin sms

Ligia Voro

Președintele CJ Maramureș și CEO ATP Exodus, la Forumul Mondial al Capacității de Producție și Cooperare de Afaceri din China

redactia

Health Forum 2016

CA IMMO Romania: Together we can be stronger

Ionut Oprea

S-a lansat TechTalent Growth – cursuri gratuite de IT pentru IMM-uri

Traian Dan

10 Years of EMS FLOOR GROUP | Bucharest – skyline transformation 2025

Ionut Oprea

Producătorul de mobilă Ecolor din Jucu mizează pe o cifră de afaceri de 73 mil. euro

Stefana Muresan

Sondaj IRES: Românii și banii lor. Precepții, comportamente și proiecții financiare

redactia

Kuka Automatizare România a inaugurat noul sediu din Sibiu

redactia

Consiliul European a adoptat o nouă agendă strategică 2019-2024

Ligia Voro

Ministerul Apelor şi Pădurilor, lucrări de o jumătate de miliard de lei, pentru amenajarea cursurilor de apă, în 2018

redactia

Apele Române vor face inventarul zonelor expuse la inundații din Ardeal

Nora Dumitrescu

Stadionul Arcul de Triumf, monitorizat printr-o soluție tehnologică digitală marca SIXENSE România

Papuc Irina

Enel X a redus la jumătate consumul de energie electrică al unei comune din Timiş, după ce a instalat LED-uri pentru iluminat stradal

Robert Bloancă

VISIONAPARTMENTS buys former Ramada Bucharest Majestic Hotel

Ionut Oprea

Sprijin de la Comisia Europeană pentru producătorii de lapte

Transilvania Business

Lucrul “la comun”, noua tendință în România

Stefana Muresan

Leave a Comment