Bistrița-Năsăud Energie Importate Investitii Ultimele stiri

TeraPlast și E.ON Energie România, acord de 1,9 milioane de euro pentru soluţii de eficienţă energetică

*E.ON va construi o Centrală Electrică Fotovoltaică în Parcul Industrial TeraPlast; Economia de energie a TeraPlast este estimată până la 11,45% din totalul de energie necesară în prezent.

E.ON Energie România şi TeraPlast au încheiat un parteneriat strategic, în valoare de 1,9 milioane de euro, în cadrul căruia va fi realizat unul dintre cele mai mari sisteme de generare a energiei fotovoltaice din România.

Construirea Centralei Electrice Fotovoltaice are drept obiectiv principal producerea distribuită a energiei electrice din surse regenerabile, utilizând energia solară şi livrarea energiei produse la consumatorii racordaţi la centrală.

În baza acestui parteneriat, E.ON va instala sisteme de energie solară pe acoperişul a 13 hale de producţie şi clădiri ale TeraPlast, care vor permite companiei să-și genereze propria electricitate din surse regenerabile. În acest fel, compania va reduce emisiile de CO2 până la 600,000 de tone pe an pe termen lung. Acordul prevede posibilitatea de extindere a proiectului, anul viitor, până la valoarea de 4 milioane de euro. Centralele fotovoltaice vor produce un total de până la 2,196 de ore Gigawatti (GWh) pe an, ceea ce corespunde cu aproximativ 11,45% din cerințele totale de energie electrică ale TeraPlast.
“TeraPlast urmărește obiective ambițioase pentru sustenabilitatea afacerii şi suntem mândri de acest parteneriat. E.ON implementează soluții fotovoltaice clienților interesați de eficiența energetică și de reducerea amprentei de carbon, know-how-ul internaţional garantând cel mai bun rezultat posibil pentru clienți și climă“, spune Dan Morari, CEO al E.ON Energie România.

Conform Directorului General al TeraPlast, Alexandru Stânean, „preocuparea noastră față de mediu este una reala, care se traduce în acțiuni și în investiții de milioane de euro. După ce anul trecut TeraPlast a investit în secția de reciclare PVC, anul acesta demarăm parteneriatul strategic cu E.ON. Pentru TeraPlast, dincolo de materia primă, energia electrică este principala resursă pe care o consumăm în fabricarea produselor noastre. Din acest punct de vedere, preocuparea pentru a produce măcar o parte din această energie într-un mod sustenabil este naturală și coincide cu dorința noastră de a crește sănătos și responsabil”.

Instalaţia aferentă Centralei Electrice Fotovoltaice cuprinde un sistem de monitorizare prin intermediul căruia se pot supraveghea şi analiza starea şi rezultatele operaţionale, atât local cât şi de la distanţă. Sistemele de pe acoperișurile de pe piață au o putere nominală de maxim 1,936 kilowați (kWp).

Cu o tradiție de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este în prezent cel mai mare producător de materiale de construcții, cu capital românesc. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe șase linii de business: Instalații & Amenajări, Profile tâmplărie, Granule, Panouri termoizolante, Fereste & Uși și Țiglă Metalică (prin brandul Wetterbest). Grupul TeraPlast a deschis în octombrie 2017 TeraSteel Serbia, prima fabrică aflată integral în proprietatea unei firme românești, inaugurată după 1990.

Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA – este listată la Bursa de Valori București, sub simbolul TRP.

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este specializată în furnizarea gazelor naturale, a electricităţii şi a soluţiilor energetice. Portofoliul de circa 3 milioane de clienţi identifică E.ON Energie România ca unul din cei mai importanţi jucători de pe piaţa de gaze naturale şi energie electrică din România.

Related posts

Cel mai mare muzeu în aer liber din România s-a redeschis pentru public

Ion Surdu

Roboții colaborativi, demonstraţii practice la Oradea

Traian Dan

Fiscul virtual, sfidat de primăriile din Sălaj

Nora Dumitrescu

România, a doua țară din UE cu cea mai mare pondere de studente la IT și Comunicații

Papuc Irina

Sindicaliștii din educație și sănătate vor primi reduceri la pantofii Clujana

Nora Dumitrescu

Topul celor mai buni angajatori în anul 2018

redactia

Seminar 3 “Apiterapie altfel” – Performanță și dinamism prin hrana albinelor

Ligia Voro

„Administrații eficiente și primari vizionari”. Interviu cu Alin Nica, primarul comunei timișene Dudeștii Noi

Transilvania Business

Șase oferte pentru studiul de fezabilitate aferent reabilitarii sectiunii Predeal-Brasov

Stefana Muresan

Topul universităților din România. UBB, pe primul loc

redactia

Parc inteligent în loc de poligon în Florești

Nora Dumitrescu

Banca Transilvania va lansa un documentar despre Simona Halep

Nora Dumitrescu

Regio-POR 2014-2020 în Regiunea Vest: contracte de finanțare semnate pentru 106 proiecte cu o valoare totală de peste 150 mil. euro, in acest an

Stefana Muresan

Licitație pentru proiectarea și execuția Drumului Apusenilor, contract de 118 mil lei

Stefana Muresan

Parteneriat Druid – Vonage pentru introducerea chatboţilot în WhatsApp

Traian Dan

Troleibuze, stații noi și aer mai curat datorită investițiilor REGIO, la Mediaș

Ligia Voro

Programatorii sunt invitați la primul Hackathon Colliers

Ionut Oprea

Christian Rodseth, noul preşedinte al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente

Stefana Muresan

Piața imobiliară a Transilvaniei, pregătită de criza coronavirusului

Nora Dumitrescu

Perspective economice pentru 2016

Transilvania Business

Brașovul cumpără cu 25 mil. euro 105 autobuze turcești de la Karsan Otomotiv

Stefana Muresan

Dacia Plant a lansat un nou produs românesc de igienizare a mâinilor. Capacitatea de producție: 55.000 de flacoane pe lună

Ion Surdu

Nord-Vestul se apropie de București la locuințele noi

Nora Dumitrescu

Lotul 4 Lugoj – Deva deschis circulației

Ligia Voro

Leave a Comment