Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bani europeni pentru educație în Hunedoara

Câteva localități din Hunedoara au reușit să ofere copiilor din comunitate condiții decente în care să învețe, accesând fonduri europene. Școala gimnazială I.G. Duca din Petroșani a fost modernizată în exercițiul financiar trecut, valoarea proiectului fiind de 5,7 milioane lei. În Hațeg, pe actualul exercițiu financiar, se construiește o școală nouă, valoarea finanțării europene fiind de circa 19 milioane lei, echivalentul a 4 milioane de euro, scrie presshub.ro.

Din 1970, în localitatea hunedoreană Hațeg nu a mai fost construită nicio școală. După mai mulți ani de la primele demersuri pentru câștigarea unui proiect care să asigure fondurile necesare unei asemenea investiții, administrația locală a semnat contractul pentru finanțarea europeană nerambursabilă.

În școala gimnazială învață circa 500 de elevi. Noua clădire, ce va fi ridicată pe fonduri europene, va avea aceeași capacitate. Ea va fi amplasată într-un cartier din zona urbană, pe un teren cumpărat de administrația locală.

În urma evaluării, a fost obținută o finanțare de aproximativ 4 milioane de euro pentru construirea acestei școli.

Noua clădire va avea 18 săli de clasă, patru laboratoare, o sală de mese, o sală de ședințe și celelalte birouri necesare funcționării. Același proiect presupune și o sală de sport, în perimetrul școlii. Alături de școală va exista și un teren de sport în aer liber.

Lucrările vor începe cel mai probabil în 2019, după finalizarea licitației pentru desemnarea constructorului, și au termen de finalizare anul 2021.

În județul Hunedoara s-au atras fonduri europene și pentru reabilitarea unităților de învățământ, un exemplu fiind școala Gimnazială I.G. Duca din Petroșani, considerată cea mai performantă din Valea Jiului. Aici, banii europeni au venit în exercițiul financiar trecut. Valoarea proiectului s-a ridicat la circa 5,7 milioane de lei, contractul de finanțare fiind semnat în decembrie 2009.

În 2016, Primăria Baru a obținut circa 460.000 de euro finanțare europeană pentru construirea și dotarea unei grădinițe cu program prelungit. Licitația pentru construirea grădiniței s-a făcut un an mai târziu, iar finanțarea a venit prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.

Sursa foto: presshub.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Directorul TAROM, despre strategia de dezvoltare: ”Încercăm să folosim poziţia noastră de hub pentru a crea punţi aeriene”

Articolul următor

Milionarul român care a lucrat cel mai mare pământ din Europa cumpără teren în vestul țării cu banii de pe Insula Mare a Brăilei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share