Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

The Economist, în suplimentul „Lumea în 2019”: România va avea a doua cea mai mare rată de creştere din Uniunea Europeană în 2019, de 3,7%

În suplimentul realizat anual de prestigioasa publicaţie britanică The Economist, intitulat „Lumea în 2019”, România se situează pe locul doi în ceea ce priveşte perspectivele de creştere economică pentru anul viitor, cu o estimare de 3,7%, scrie zf.ro.

Singura ţară care este prezintă perspective mai bune, în opinia The Economist, este Slovacia, pentru care britanicii estimează o creştere economică de 3,8%.

În linie cu estimările publicaţiei economice, România ar trebui să înregistreze o creştere economică de 3,7% în 2019, iar PIB per capita este estimat la 12.840 dolari. Mai mult, inflaţia s-ar stabiliza la 3,6% şi deficitul bugetar la 3,4%.

Paritatea puterii de cumpărare în România este estimată la 29.100 dolari pentru 2019, la aproape jumătate faţă de circa 55.000 dolari – nivelul din Germania.

Pe locul doi, tot cu o estimare de 3,7% se situează alături de România şi Letonia, dar şi Slovenia.

La capătul opus al acestor estimări se situează Marea Britanie, care se va confrunta la începutul anului viitor cu momentul Brexitului, ceea ce va dezechilibra economia britanică, cel puţin pentru anul viitor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Premii de excelență la UBB

Articolul următor

Tesla vine în România, în 2019. Informația a fost confirmată de Elon Musk

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share