Industrie Sanatate Ultimele stiri

Topul celor mai vândute medicamente pentru răceală. Brandul unui producător român îşi face loc printre cele mai căutate produse

Nurofen, brandul britanicilor de la Rekitt Benckiser, domină în continuare topul celor mai vândute medicamente, însă în clasament îşi face loc şi Bioflu, pe locul al patrulea după cota de piaţă, produsul care iese pe porţile fabricii româneşti Biofarm.

„În medie, pacienţii români se confruntă cu răceala de două, până la patru ori pe an, mai ales în perioada septembrie – mai. Vânzările la medicamentele pentru răceală pot fi influentaţe şi de condiţiile vremii, în special de iernile reci, dar şi de îmbătrânirea populaţiei, persoanele în vârstă fiind mai predispuse la răceli”, potrivit analizei specialiştilor de la Euromonitor, scrie zf.ro.

Britanicii de la Reckitt Benckiser au două medicamente pentru răceală în topul celor mai cumpărate – Nurofen, pentru simptomele de răceală, şi Strepsils, pentru durerile în gât.

Poziţia a treia în clasament o ocupă Glaxo Smith Kline, cu Theraflu, urmat de Bioflu, cu mai multe tipuri de produse (comprimate sau sirop), produs de Biofarm. Topul este închis de Faringosept, medicamentul pentru durerile în gât produs de Sun Pharma, care deţine producătorul de medicamente Terapia Cluj.

Vânzările la medicamentele fără reţetă, care includ suplimentele alimentare şi dispozitivele medicale pentru îngrijire personală, în perioanda ianuarie – septembrie 2018 au fost de circa 2,5 miliarde de lei.

Related posts

Leader Team Broker, primul jucător din piața de asigurări care lansează un serviciu de telemedicină

Ligia Voro

ELBI Electric & Lighting – 38 milioane euro, cifra de afaceri la 9 luni

Ionut Oprea

Parcare de 4,5 milioane de euro în centrul municipiului Oradea

Stefana Muresan

Leave a Comment