Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

MAE: Summitul UE de la Sibiu, moment-cheie în Calendarul preşedinţiei României la Consiliul UE

Summitul UE de la Sibiu este considerat ”moment-cheie” în Calendarul preşedinţiei României la Consiliul UE, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe, scrie stiridesibiu.ro.

Calendarul preşedinţiei României la Consiliul UE cuprinde un număr important de reuniuni şi evenimente de nivel sau cu componentă predominant tehnică, oficiale sau informale. Alături de Summitul informal de la Sibiu (9 mai 2019), “moment-cheie în care vor fi identificate liniile ce vor ghida acţiunea Uniunii pe termen mediu, în scopul agreării viitoarei Agende Strategice a UE”, numeroase evenimente informale organizate la nivel naţional “vor oferi oportunitatea evidenţierii avantajelor comparative ale României şi a promovării viziunii naţionale asupra evoluţiei anumitor politici europene”, scrie agerpres.ro.

În perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019, România va exercita primul său mandat la preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Summitul UE din 9 mai, primul după Brexit, va reuni la Sibiu 27 de şefi de stat şi de guvern ai ţărilor europene, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt şi aproximativ 800 de jurnalişti. De asemenea, peste 100 de traducători vor veni la Sibiu.

Sediul Primăriei Sibiu din Piața Mare a orașului a fost ales ca locaţie principala de desfăşurare a summitului, momente din program urmând să se desfățoare şi în pieţele centrale: Piaţa Mare, Piaţa Mică, Piaţa Huet.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Premier: Termenul de finalizare a autostrăzii Ploieşti - Comarnic – Braşov ar putea fi 2024

Articolul următor

Proprietarii Iulius construiesc cea mai înaltă clădire de birouri din România. 27 de etaje, o înălțime de 155 de metri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share