Transilvania Business
Ultimele stiri

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani pot solicita teren gratuit de la Primărie pentru a-şi construi o locuinţă

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani pot solicita statului teren gratuit pentru a-şi construi prima locuinţă, conform legislaţiei în vigoare.

Pentru a beneficia de teren gratuit, tinerii trebuie să îndeplinească anumite condiţii şi, de asemenea, trebuie să construiască locuinţa în termen de un an de la data atribuirii terenului, se arată în textul legii 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală, republicată în 2014, potrivit Mediafax.

„(…) Prezenta lege reglementează regimul atribuirii, la cerere, tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani a unei suprafeţe de teren, din terenurile aflate în domeniul privat al unităţilor administrativ-teritoriale, pentru construirea unei locuinţe proprietate personală”, potrivit art.1 din textul de lege.

Actul normativ arată că atribuirea terenului se face în limita suprafeţelor disponibile, prin hotărârea consiliului local al comunei, oraşului sau municipiului în care este situat terenul.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Petre Daea: Președinția României la Consiliul UE are de gestionat 29 de dosare pe agricultură și piscicultură

redactia

Campanie de informare, educație și depistare a cancerului de piele

Ligia Voro

Proiect susținut din fonduri europene: Brașovenii de la Medo investesc 1,3 milioane de euro într-un centru de sănătate

redactia

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More