Sanatate Sibiu Ultimele stiri

MedLife: 11 copii cu malformatii cardiace, tratati pro bono la Sibiu

Astazi a inceput un nou maraton de interventii medicale pro bono in randul copiilor bolnavi de inima. Astfel, timp de o saptamana, 11 copii, diagnosticati cu malformatii cardiace grave, vor fi tratati la Sibiu, de catre echipe medicale din Romania, Anglia, Germania si Suedia.

Actiunea face parte din programul “Inimi Sanatoase pentru Copii”, derulat de catre Fundatia Polisano, cu sprijinul MedLife, Allianz-Tiriac Asigurari si NEPI. Obiectivul principal este de a da o sansa la viata copiilor cu malformatii cardiace grave care provin din medii defavorizate.

“Romania ocupa locul 1 in Europa ca mortalitate a populatiei din cauza bolilor cardiovasculare, cu o medie de 108.9 decese la 100.000 de locuitori, fata de U.E. (43.8 la 100.000 de locuitori). Conform INS, anual se nasc cca 1.500 de copii cu malformatii cardiace, si numarul lor este in continua crestere. Prin acest program alaturi de partenerii nostri de la MedLife, ne dorim sa schimbam aceste statistici si sa dam sansa unui numar cat mai mare de copii ca sa se faca bine. Totodata, in acest program vor asista mai multi medici din tara pentru a invata tehnicile noi practicate (share experience). In felul acesta, vrem sa extindem numarul de specialisti pentru a face bine si mai multe inimi, acasa, in Romania”, a declarat Catalina Costache director executiv, Fundatia Polisano.

Coordonatorul medical al programului “Inimi Sanatoase pentru Copii” este dr. Victor Costache, conferentiar universitar doctor, medic primar chirurgie cardiovasculara si toracica, autor a numeroase premiere medicale nationale si internationale.

Echipele medicale sunt compuse din medici (cardiologi, ATI-isti, pediatri etc.), asistente si tehnicieni care vin din tari precum Germania, Anglia si Suedia, pentru a se implica pro bono, alaturi de echipa medicala Polisano – MedLife, pentru solutionarea cazurilor.

Potrivit echipei medicale, toate cazurile selectate sunt grave si necesita interventie imediata. Printre acestea se numara cazul lui Florin (9 ani) care va fi supus unei interventii chirurgicale dupa ce a fost diagnosticat cu defect septal atrial, prin intermediul unei caravane medicale desfasurata intr-o zona defavorizata. In atentia medicilor va intra si Darius (8 ani), care sufera de persistenta de canal arterial, dar si de un handicap neurologic, in momentul de fata acesta locuind intr-un centru de plasament.

Cele 11 cazuri vor fi prezentate in cadrul conferintei de presa care va avea loc vineri, 18 ianuarie, ora 13:00, la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu. Vor fi prezenti medicii, pentru a oferi detalii despre starea copiilor, dar si familiile copiilor.

Related posts

Episcopia Romano-Catolică investește într-un spital în centrul municipiului Satu Mare

redactia

White Star: High quality buildings better withstand a crisis

Ionut Oprea

Cei mai buni elevi informaticieni din Balcani, premiați la UVT

Stefana Muresan

ELBI Electric & Lighting – 38 milioane euro, cifra de afaceri la 9 luni

Ionut Oprea

Opera Română îi invită pe clujeni la Balul Operei, dedicat Centenarului Marii Uniri

Stefana Muresan

În top după cuantumul primei amenzi pentru încălcarea GDPR

Ligia Voro

Licitație de peste 72 milioane euro pentru întreținerea drumurilor din Ardeal

Stefana Muresan

Ceas de lux dedicat Centenarului, lansat de elvețienii de la Tissot. Este inspirat de Alba Iulia și produs în 1918 de bucăți

redactia

Bratislava Property Forum 2018

Ionut Oprea

Valoarea companiilor românești listate la bursă a crescut cu 8 miliarde de euro în patru ani

Stefana Muresan

Codrin Scutaru, numit Deputy Managing Director al McGuireWoods România

Stefana Muresan

Inaugurări de pandemie. Profi a avut cele mai multe în Ardeal

Nora Dumitrescu

Solaris livrează Clujului troleibuze de 30 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Wizz își redeschide baza din Timișoara peste două săptămâni

Nora Dumitrescu

UVT și ADR Vest au semnat al treilea contract de finanțare prin Regio-POR 2014-2020

Stefana Muresan

Aproape 1.600 de firme din Bihor au trimis oamenii în șomaj tehnic

Traian Dan

Industria dezvoltatorilor de jocuri video din România anunță angajări și continuă să crească

Ion Surdu

Inteligență artificială, automatizare, flexibilitate. Aflați cum va arăta viitorul forței de muncă la Tomorrow@Work 2020

Papuc Irina

Benchmark Electronics, afaceri de 330 mil. lei cu fabrica din judeţul Braşov

Stefana Muresan

Banca Transilvania, câştig net de 1,2 mld. lei

Stefana Muresan

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Net Brinel de către francezii de la SNEF

redactia

Ministrul Economiei: Cred că e momentul să repornim industria esențială în România. În câteva zile vom produce măști de protecție

Ion Surdu

CNAIR deschide traficul pe loturile 3 si 4 ale autostrazii Sebeş-Turda!

Stefana Muresan

Besmax Pharma Distribution și MS au semnat contractul de donație a echipamentelor ce pot salva mii de pacienți cu Covid-19. În 2 săptămâni protocoalele trebuie să fie gata

Papuc Irina

Leave a Comment