Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

MedLife: 11 copii cu malformatii cardiace, tratati pro bono la Sibiu

Astazi a inceput un nou maraton de interventii medicale pro bono in randul copiilor bolnavi de inima. Astfel, timp de o saptamana, 11 copii, diagnosticati cu malformatii cardiace grave, vor fi tratati la Sibiu, de catre echipe medicale din Romania, Anglia, Germania si Suedia.

Actiunea face parte din programul “Inimi Sanatoase pentru Copii”, derulat de catre Fundatia Polisano, cu sprijinul MedLife, Allianz-Tiriac Asigurari si NEPI. Obiectivul principal este de a da o sansa la viata copiilor cu malformatii cardiace grave care provin din medii defavorizate.

“Romania ocupa locul 1 in Europa ca mortalitate a populatiei din cauza bolilor cardiovasculare, cu o medie de 108.9 decese la 100.000 de locuitori, fata de U.E. (43.8 la 100.000 de locuitori). Conform INS, anual se nasc cca 1.500 de copii cu malformatii cardiace, si numarul lor este in continua crestere. Prin acest program alaturi de partenerii nostri de la MedLife, ne dorim sa schimbam aceste statistici si sa dam sansa unui numar cat mai mare de copii ca sa se faca bine. Totodata, in acest program vor asista mai multi medici din tara pentru a invata tehnicile noi practicate (share experience). In felul acesta, vrem sa extindem numarul de specialisti pentru a face bine si mai multe inimi, acasa, in Romania”, a declarat Catalina Costache director executiv, Fundatia Polisano.

Coordonatorul medical al programului “Inimi Sanatoase pentru Copii” este dr. Victor Costache, conferentiar universitar doctor, medic primar chirurgie cardiovasculara si toracica, autor a numeroase premiere medicale nationale si internationale.

Echipele medicale sunt compuse din medici (cardiologi, ATI-isti, pediatri etc.), asistente si tehnicieni care vin din tari precum Germania, Anglia si Suedia, pentru a se implica pro bono, alaturi de echipa medicala Polisano – MedLife, pentru solutionarea cazurilor.

Potrivit echipei medicale, toate cazurile selectate sunt grave si necesita interventie imediata. Printre acestea se numara cazul lui Florin (9 ani) care va fi supus unei interventii chirurgicale dupa ce a fost diagnosticat cu defect septal atrial, prin intermediul unei caravane medicale desfasurata intr-o zona defavorizata. In atentia medicilor va intra si Darius (8 ani), care sufera de persistenta de canal arterial, dar si de un handicap neurologic, in momentul de fata acesta locuind intr-un centru de plasament.

Cele 11 cazuri vor fi prezentate in cadrul conferintei de presa care va avea loc vineri, 18 ianuarie, ora 13:00, la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu. Vor fi prezenti medicii, pentru a oferi detalii despre starea copiilor, dar si familiile copiilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cum arată automobilul fără șofer în versiunea Bosch. Soluții pentru mașinile autonome, create la Cluj

Articolul următor

Clujana iese din insolvenţă şi deschide opt noi magazine

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share