Industrie Ultimele stiri

Ioan Niculae: Plafonarea prețului gazelor, una dintre cele mai bune măsuri economice din ultimii 28 de ani. Vremurile bune pentru chimia românească ar putea reveni

Plafonarea prețului gazelor, decisă prin OUG 114, din decembrie 2018, ar putea avea un efect pozitiv nu numai asupra consumatorilor casnici, ci și asupra industriei chimice, unde gazul contează în proporție de peste 50% în structura costurilor.

 

Proprietarul Interagro, Ioan Niculae, a declarat într-o intevenție la România TV că vremurile bune pentru chimia românească ar putea reveni, ca efect al aplicării corecte a prevederilor OUG 114

 

“Ordonanța (114/28 decembrie 2018 – n.r.) este una dintre cele mai bune măsuri economice pe care eu le-am văzut, ca om de afaceri, în ultimii 27-28 de ani. Dacă această ordonanță va fi aplicată corect, în sensul ca accesul la resursele de gaze ale României să fie dat și în funcție de gradul de valorificare a acestor resurse – care sunt ale poporului român – România își va reveni chiar peste nivelul de dezvoltare industrială din 2011”, a spus patronul InterAgro.

 

Practic, acesta spune că, la prețul plafonat al gazului și dacă producătorii locali îi dau, chiar cu plata anticipată, gazele de care ar avea nevoie, industria locală de îngrășăminte ar prospera. Este și un context internațional favorabil, prețurile fertilizatorilor, în întreaga lume, fiind pe trend crescător, după ce chinezii(cel mai mare actor din piața globală) au stabilit contingente la export, având nevoie de îngrășăminte pentru agricultura lor, scrie cotidianul.ro.

Related posts

Electrica, licență pentru furnizarea de gaze naturale în următoarele săptămâni

Stefana Muresan

Desant german în Transilvania. “Aici se face adevăratul business”

redactia

Oradea va adera la Rețeaua Europeană a Orașelor Sănătoase. Investiții de peste 20 de milioane de euro în sănătate

redactia

Leave a Comment