Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ioan Niculae: Plafonarea prețului gazelor, una dintre cele mai bune măsuri economice din ultimii 28 de ani. Vremurile bune pentru chimia românească ar putea reveni

Plafonarea prețului gazelor, decisă prin OUG 114, din decembrie 2018, ar putea avea un efect pozitiv nu numai asupra consumatorilor casnici, ci și asupra industriei chimice, unde gazul contează în proporție de peste 50% în structura costurilor.

 

Proprietarul Interagro, Ioan Niculae, a declarat într-o intevenție la România TV că vremurile bune pentru chimia românească ar putea reveni, ca efect al aplicării corecte a prevederilor OUG 114

 

“Ordonanța (114/28 decembrie 2018 – n.r.) este una dintre cele mai bune măsuri economice pe care eu le-am văzut, ca om de afaceri, în ultimii 27-28 de ani. Dacă această ordonanță va fi aplicată corect, în sensul ca accesul la resursele de gaze ale României să fie dat și în funcție de gradul de valorificare a acestor resurse – care sunt ale poporului român – România își va reveni chiar peste nivelul de dezvoltare industrială din 2011”, a spus patronul InterAgro.

 

Practic, acesta spune că, la prețul plafonat al gazului și dacă producătorii locali îi dau, chiar cu plata anticipată, gazele de care ar avea nevoie, industria locală de îngrășăminte ar prospera. Este și un context internațional favorabil, prețurile fertilizatorilor, în întreaga lume, fiind pe trend crescător, după ce chinezii(cel mai mare actor din piața globală) au stabilit contingente la export, având nevoie de îngrășăminte pentru agricultura lor, scrie cotidianul.ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aeroportul Internațional Iași, nou record de trafic - avans de 10% în 2018

Articolul următor

Satul Richiş din Sibiu, magnet pentru turiştii din Germania, Franţa, Olanda, Italia sau SUA

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share