Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Puma – al doilea SUV produs de americanii de la Ford la Craiova

Cel de-al doilea model pe care americanii îl vor produce la Craiova se va numi Puma, potrivit ZF care citează Automotive News Europe. Ford a mai comercializat un automobil cu acest nume în Europa, în anii 90, acesta fiind la acea vreme un coupe mic pe platformă de Fiesta şi design anvargandist.

 

Ford are în plan să lanseze în perioada imediat următoare un nou SUV mic pe platformă de Fiesta şi o nouă generaţie pentru Kuga, acest segment fiind în atenţia americanilor la nivel mondial. Viitorul Puma proiectat pentru Craiova va fi prezentat oficial în toamna acestui an, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Ford Europa a demarat în Germania ultimele teste cu viitorul SUV aşteptat în producţie din acest an în uzina de la Craiova.

Dacă EcoSport are doar puţin peste 4 metri lungime, fiind printre cele mai mici SUV-uri din Europa, viitorul Puma va avea o lungime mai mare, pentru a concura cu modele precum Mazda CX-3, Hyundai Kona sau Kia Stonic. Deşi puternic camuflat, modelul lasă să se înţeleagă că Ford va merge către o imagine mai dinamică şi mai sportivă.

În condiţiile în care maşina va intra în producţie cel mai probabil în a doua jumătate a anului, pe piaţa europeană va fi lansat la începutul anului următor.

Special pentru cel de-al doilea model, Ford România investeşte la Craiova 200 mil. euro şi recrutează 1.700 de noi angajaţi pe lângă cei 4.400 deja existenţi, notează sursa citată.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023

Începe programul de instalare a panourilor fotovoltaice. Subvenţie de 20.000 de lei

Articolul următor

Păltiniș: Abonamente gratuite pentru schiorii care vor folosi autobuzul în locul mașinii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share