Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Turnul Pompierilor din Cluj, monument de la 1574, în proces de revitalizare. Costuri: 10 milioane de lei, fonduri europene

Turnul Pompierilor din Cluj-Napoca va fi revitalizat cu fonduri europene pentru a deveni un centru de cultură urbană, cu spații de evenimente și expoziții. Piesa de rezistență: platforma de observație cu vedere de 360 de grade asupra orașului.

 

Semnat în noiembrie 2018 de primărie, contractul de finanțare cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, are o valoare de 9,293 de milioane de lei. Încă aproape 1 milion va plăti primăria, în calitate de beneficiar, pentru un total de 10,219 milioane de lei. Lucrările au început recent, iar de câteva zile, o latură a fost acoperită de schele metalice și o macara galbenă a fost ridicată până la vârful turnului, scrie presshub.ro.

Directorul direcției de Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpean, a declarat pentru sursa citată că stadiul lucrărilor este acum la 12%, iar turnul refăcut va fi dat în folosință până la sfârșitul anului curent. Lucrările sunt executate de firma italiană Research Consorzio Stabile.

„Termenul de executare a lucrărilor este de doi ani, dar avem promisiuni ferme de la constructor că vor fi gata până la sfârșitul acestui an”

Ovidiu Cîmpean

La finalul lucrărilor, turnul va deveni un centru de cultură urbană, cu spații pentru evenimente și expoziții. Va avea un punct de informații pentru turiști, la parter, și o platformă de observație cu vedere de 360 de grade asupra orașului, la ultimul nivel.

„Turnul Pompierilor va avea, în general, aceleași funcțiuni ca Turnul Croitorilor, dar la scară redusă, fiind vorba de un spațiu mai mic. În plus, va avea și platforma de observație de la ultimul etaj, de unde se deschide o perspectivă frumoasă asupra Clujului”

Ovidiu Cîmpean

Potrivit acestuia, revitalizarea turnului va respecta proiectul care a câștigat, în februarie 2017, concursul organizat în acest scop de Ordinul Arhitecților din România, Filiala Transilvania.

 

Citește continuarea pe presshub.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

La Timișoara se lansează Growceanu, platformă de Business Angels conectată la rețeaua europeană ESIL

Articolul următor

Grand Hotel Italia, hotelul de cinci stele din Cluj-Napoca, aduce cameriste din Venezuela. Ce salariu se oferă românilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share