Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Omul de afaceri austriac Michael Tojner, marele câştigător al ajutoarelor de stat. Investiții de sute de milioane de euro în Maramureș și Satu Mare

Guvernul susţine cu ajutoare de stat de 64 de milioane de euro trei companii din grupul industrial Montana, controlat de antreprenorul austriac Michael Tojner. Universal Alloy Corporation Europe, Alu Menziken şi Varta Microbattery, trei companii care fac parte din grupul industrial Montana Tech Components, au primit în ultimii doi ani ajutoare de stat de 64 milioane euro pentru investiţii în România, arată o analiză a Ziarului Financiar realizată pe baza datelor de la mfinante.ro.

 

Primul acord a fost sem­nat în decembrie 2016 cu pro­­du­că­torul Alu Menzi­ken, ca­re a ridicat o fa­bri­că de la zero în loca­li­ta­tea Me­die­şu Aurit din județul Satu Mare. Alte două firme din grup  – Uni­versal Alloy Cor­poration Europe şi Varta Micro­battery – au semnat acor­du­rile cu Minis­terul de Finanţe în decembrie 2018.

Producătorul de piese din aluminiu pentru aeronave Universal Alloy Corporation Eu­rope (UACE), din localitatea Dumbrăviţa, judeţul Maramureş, va primi un ajutor de stat de 174 mil. lei (circa 38 mil. euro) pentru o investiţie de 526 mil. lei (114 mil. euro), arată datele publicate în decembrie pe site-ul mfinante.ro, potrivit sursei citate.

Montana Group, cu sediul în Elveţia, a fost fondat în 2006 de antreprenorul austriac Michael Tojner, 52 de ani, care a construit prin achiziţii un grup cu vânzări de 850 mil. euro şi un profit operaţional de 114 mil. euro în 2017. Tojner are investiţii şi în real estate în Austria, dar şi în zona de private equity.

 

Sursa foto: www.youtube.com/user/VOLNews

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Se lucrează din nou pe lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva

Articolul următor

Autostrada Sebeș-Turda: Lot deschis în 2019

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share