Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

UMF Iași câştigă anual 12,5 milioane de euro din taxele studenților străini

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi a aprobat metodologia pentru concursul de admitere pentru locurile cu predare în română, engleză şi franceză, dar pe locuri cu taxă în valută, păstrând taxele la acelaşi nivel ca anul anterior.

Astfel, dintre studenţii din ţări membre UE şi non-UE se pot înscrie pentru a studia la UMF doar pe baza dosarului şi achitând o taxă de 5.000 de euro, singura excepţie făcând-o specializarea Balneo­fiziokinetoterapie, unde durata studiilor este de 3 ani şi taxa de 3.000 de euro pe an. În rest, toate programele au durata studiilor de şase ani şi sunt organizate primordial de Facultăţile de Medicină, de Medicină Dentară şi de Farmacie.

În momentul de faţă, conform cifrelor oficiale, la UMF studiază cei mai mulţi studenţi străini din România, fiind înscrişi în anul universitar 2.573 de studenţi din 50 de ţări. Dacă doar 2.500 dintre aceştia ar plăti taxa de 5.000 de euro pe an, înseamnă că universitatea are venituri suplimentare de aproximativ 12,5 milioane de euro anual doar din taxele încasate de la aceştia, scrie ziaruldeiasi.ro.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bănățenii vor putea merge la Belgrad pe autostradă. Studiu de fezabilitate pentru autostrada Timişoara – Moraviţa

Articolul următor

Două cartiere din Oradea vor fi reconfigurate. Investiții de peste 50 milioane lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share