Transilvania Business
Ultimele stiri

UMF Iași câştigă anual 12,5 milioane de euro din taxele studenților străini

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi a aprobat metodologia pentru concursul de admitere pentru locurile cu predare în română, engleză şi franceză, dar pe locuri cu taxă în valută, păstrând taxele la acelaşi nivel ca anul anterior.

Astfel, dintre studenţii din ţări membre UE şi non-UE se pot înscrie pentru a studia la UMF doar pe baza dosarului şi achitând o taxă de 5.000 de euro, singura excepţie făcând-o specializarea Balneo­fiziokinetoterapie, unde durata studiilor este de 3 ani şi taxa de 3.000 de euro pe an. În rest, toate programele au durata studiilor de şase ani şi sunt organizate primordial de Facultăţile de Medicină, de Medicină Dentară şi de Farmacie.

În momentul de faţă, conform cifrelor oficiale, la UMF studiază cei mai mulţi studenţi străini din România, fiind înscrişi în anul universitar 2.573 de studenţi din 50 de ţări. Dacă doar 2.500 dintre aceştia ar plăti taxa de 5.000 de euro pe an, înseamnă că universitatea are venituri suplimentare de aproximativ 12,5 milioane de euro anual doar din taxele încasate de la aceştia, scrie ziaruldeiasi.ro.

 

Comentarii

Comentarii

Related posts

Ultimul mohican al marii industrii clujene

Stefana Muresan

Proiecte europene în valoare de aproape 9 mil. euro în domeniul sănătații, aprobate pentru Oradea

redactia

Americanii de la Key Safety Systems preiau fabricile deținute de Takata la Arad și Sibiu

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More