Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Două dintre cele patru grupuri ale centralei de la Iernut se opresc definitiv

*Două grupuri ale centralei termoelectrice de la Iernut, prima centrală din România care a funcţionat exclusiv cu gaze naturale, vor fi scoase definitiv din funcţiune începând cu 1 februarie, potrivit economica.net.

 

Două dintre cele patru grupuri care mai funcţionau la CTE Iernut, centrală deţinută şi operată de Romgaz, cu o putere instalată de 100 MW fiecare, vor fi retrase definitiv din exploatare, de la 1 februarie, potrivit datelor Transelectrica. Astfel, în informarea operatorului de transport şi sistem, în dreptul turboagregatelor 2 şi 3 scrie “Valoarea emisiilor de NOx nu se încadrează în limitele prevăzute de legea 278/2013 privind emisiile industriale. Din data de 01.02.2019-retras definitiv din exploatare.”

Potrivit publicației citate, centrala de la Iernut a fost construită cu şase grupuri, patru de 100 MW şi două de 200 MW, în total 800 MW. Primul grup al centralei, de 100 MW, a fost pus în funcţiune în 1963, şi a reprezentat o premieră: a fost primul grup de 100 MW din România şi cel mai mare din ţară la acea vreme. Toate cele şase grupuri au fost construite în perioada 1963-1967.

 

Mai multe informații aici

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cea mai modernă fabrică de pâine din Europa, în Câmpia Turzii, cu făină din Mureș și Hunedoara. Investiție de 50 mil. euro a grupului belgian La Lorraine

Articolul următor

Oameni de ştiinţă israelieni: “Credem că vom oferi într-un an un tratament complet pentru cancer”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share