Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sibiu: Peste 14 milioane de lei, fonduri europene, pentru dezvoltarea stațiunii balneoclimaterice Bazna

Comuna Bazna beneficiază de peste 14 milioane de lei pentru dezvoltarea stațiunii balneclimaterice din localitate, contractul de finanțare fiind semnat la sediul ADR Centru  de către primarul Lucian Scumpu și directorul ADR Centru, Simion Crețu.

 

Prin proiectul ”Dezvoltarea economică a stațiunii balneoclimatice Bazna” – cunoscută pentru pentru proprietățile terapeutice ale apelor minerale și nămolului sapropelic – se vor reabilita 2,46 kilometri de infrastructură rutieră și utilități.

Stațiunea sibiană Bazna este mai puțin căutată de turiștii români, dar este o atracție pentru turiștii străini, fiind recomandată celor ce suferă de afecțiuni ale aparatului locomotor, reumatism, afecțiuni ortopedice, afecțiuni ale sistemului nervos periferic, boli ginecologice, boli cronice ale aparatului respirator.

Bazna este o stațiune cunoscută și datorită apropierii de câteva importante burguri ardelene, fiind situată la numai 16 kilometri de municipiul Mediaș, la 70 de kilometri de municipiul reședință a județului, precum și la circa 50 de kilometri de municipiul Sighișoara, a cărei cetate medievală este un deosebit de apreciat monument UNESCO.

Pe de altă parte, fiind la mai puțin de 10 kilometri de renumitele podgorii de pe Valea Târnavelor, recomandă Bazna și ca opțiune pentru cei care doresc să se relaxeze în climatul blând al Podișului central Transilvan.

Investițiile la străzile din Bazna vor fi finalizate până în data de 30 septembrie 2020, valoarea totală a proiectului fiind de 14,231,420.65 lei, din care 98% sume nerambursabile din fonduri europene, respectiv peste 12 milioane lei – aproximativ 2.711.745 euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oradea va construi o șosea nouă, semi-îngropată, ce va lega DN79 Oradea-Arad și Centura Oradea

Articolul următor

Cooperativa agricolă „Arome Transilvane” - prima asociație de producători de fructe de pădure din Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share