Cluj Ultimele stiri

Cerc de calculatoare la UTCN pentru pasionații de IT din licee

Cercul de Calculatoare și Tehnologia Informației al Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) pentru elevii de liceu, clasele X-XII, anunță deschiderea ediției din acest an pe data de 1 februarie.  Cercul este organizat de Departamentul de Calculatoare din cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare. Întâlnirile se vor organiza din două în două săptămâni.

 

Cercul are ca scop dezvoltarea competenţelor în domeniul Calculatoare și Tehnologia Informației şi cuprinde o gamă variată de subiecte, de la istoria calculatoarelor şi a programării, până la elemente de complexitate a algoritmilor, paradigme de programare, sisteme de operare, rețele de calculatoare, calcul paralel, grafică pe calculator şi elemente de criptografie. Tematica cercului va fi adaptată pe baza opţiunilor exprimate de elevii participanţi la acest cerc.

Participarea la acest cerc le va permite elevilor totododată familiarizarea cu mediul universitar, astfel încât să poată lua o decizie avizată în ceea ce priveşte viitorul lor profesional.

În cadrul Cercului de Calculatoare și Tehnologia Informației se organizează anual un concurs de programare, ai cărui premianți, absolvenți de liceu, sunt admiși automat (dacă doresc) la secția de Calculatoare din cadrul Faculății de Automatică și Calculatoare a UTCN.

Înscrierea și participarea în cadrul cercului nu presupune nici un fel de costuri pentru elevi (cu excepția celor legate de deplasare). Deschiderea va avea loc vineri, 1.02.2019, între orele 16.00-17.00,  în clădirea UTCN de pe strada George Bariţiu nr. 26-28. Accesul în imobil se va face prin poarta de pe strada George Bariţiu nr. 28,  după care se vor urma indicatoarele spre „Cercul de Calculatoare și Tehnologia Informației”.

Mai multe informații la zi legate de acest cerc se găsesc la adresa:

http://users.utcluj.ro/~asuciu/cercCTI/

Related posts

HR Summit Cluj-Napoca – Punctul de întâlnire al specialiştilor HR din Transilvania!

Stefana Muresan

Primul salon al vinurilor la Oradea, organizat de Asociaţia pentru cultura şi civilizaţia vinului Millésime

Stefana Muresan

Proiectul 'Alba Iulia Smart City 2018' sau despre cum Alba Iulia a ”deschis ușile viitorului”

Stefana Muresan

Leave a Comment