Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Colaborare româno-germană în Arad. Se înființează 24 de clase cu profil profesional și tehnic

Un grup de lucru româno-german pentru relansarea școlilor profesionale s-a format la Consiliul Județean Arad. Reprezentanți ai Consiliului Județean, ai Primăriei Arad, Inspectoratului Școlar Județean, ai Patronatului Român, Clubului Economic Germano-Român (DRW) Arad și ai unor instituții de învățământ din Arad s-au întâlnit, recent în cadrul unui grup de lucru ce are ca scop relansarea școlilor de meserii din județ.

 

Un proiect de lungă durată va implica, pe lângă entitățile din Arad, și parteneri ai CJA din Tübingen, Germania, care vor sprijini arădenii în încercarea de a-i atrage pe tineri înspre meserii.

„Partenerii noștri germani au în subordine școli de meserii în care se folosește și sistemul dual. În baza relației de parteneriat s-au arătat dispuși să ne susțină și să ne asigure asistență pentru a relansa în județul Arad această ramură a învățământului, foarte importantă pentru economia locală”, susține Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Aarad.

„La ora actuală, firmele pe care le reprezint se confruntă cu o acută lipsă de meseriași și cred că trebuie să facem ceva în acest sens”, a declarat în cadrul întâlnirii Waldemar Steimer, președintele Clubului Economic Germano-Român din Arad.

În anul școlar următor, 2019-2020, în județul Arad vor fi 24 de clase în școlile de învățământ profesional și tehnic, cu un total de puțin peste 670 de locuri.

Propunerea de a revitaliza școlile profesionale din județ a venit și de la partea Germană, cei din Tübingen oferindu-se să îi susțină pe arădeni atât prin expertiza deținută, cât și financiar. Dat fiind faptul că pentru anul școlar 2019-2020 planul de școlarizare a fost stabilit, în primă fază, grupul de lucru se va ocupa de popularizarea școlilor profesionale.

Anul acesta va începe o campanie de popularizare a școlilor, pentru a readuce învățământul profesional și dual în atenția oamenilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ROMGAZ continuă să sprijine sănătatea. 1 milion de lei pentru SCJU Sibiu

Articolul următor

Fermierii campioni la porumb din Moldova

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share